E ovako jaran mi ima problem sa pingom znaci ping mu je zakucan oko 140-150. Racunar mu je : Intel Celeron CPU 2,54 GHz, 512 MB rama , graficka GeForce 6200 256MB konkcija ADSL 5GB
Pitanje
Zaključana Riješeno
15 bodova
Cs1.6 problem
275 pregleda · 18 odgovora · otvorena 25.09.2009. u 18:16
Ping ti nema veze sa konfiguracijom, vec to moze biti samo do interneta.. Vidim ima solidnu konekciju, ali se moze desiti da je mreza preopterecena, ili da postoje problemi u konekciji, pa zbog toga ima veliki ping.. Ako mu se u skorije vrijeme ne popravi ping, nek zove operatera..
KillaOR je napisao/la:
Ping ti nema veze sa konfiguracijom, vec to moze biti samo do interneta.. Vidim ima solidnu konekciju, ali se moze desiti da je mreza preopterecena, ili da postoje problemi u konekciji, pa zbog toga ima veliki ping.. Ako mu se u skorije vrijeme ne popravi ping, nek zove operatera..
to je do konekcije ja mislim. jel kuco rateove ?
indev je napisao/la:
Lik igra cs godinu dana i nikad mu ping nije bio manji :S A evo vidim skida lik program neki brzina 20-30 kb/s
Neka procita ovu temu, moze mu koristiti, ako to ne uspije, onda je logicno da je do njih... http://gamers.ba/forum/1/52454/rateovi-sve-o-njima-/
Ako nije do mreze,mozda je do programa koji mu rade dok igra cs.Nek vidi preko Task Manager>Procces>pa nek End Procces programe koje mu ne trebaju.Ali neka pazi na systemske filove..
GL
GL
e ovako moguce da mu ima nekih dosta programa koji vuku dosta upload neta a kao sto znam da u adsl-a je dosta mal upload dovoljno je jedan program samo da vuce upload neta da bi pocelo da mu lagga zato evo ti odavde skini "game booste " program pomocu kojeg ce zaustaviti sve programe koji rade kako bi mogao igrati kako treba cs-a evo link za downlaod programa : http://www.iobit.com/gamebooster.html
GL
GL
To je do konekcije 1000 %. Nesto nije u uredu sa njom.Ne nazove BHtelecom da provjeri jel sve uredu sa konekcijom?
To ti je do konkcije 99 % ili mu nije jaka ili ima trenutni problem sa njom i pitaj ga ako nije kucao rateove da kuca obavezno. A ako ni to ne uspije nek reinstall cs
Ping nema veze sa pc- em ,nego sa konekcijom !
cntr je napisao/la:
To je do konekcije 1000 %. Nesto nije u uredu sa njom.Ne nazove BHtelecom da provjeri jel sve uredu sa konekcijom?
Moze biti do racunara ..virusa !
Ja odnio svoj pc kod druga da mu ovaj iz adsl prikljuci net 3mb i stavi bilo sta da se skida ide 30 kbs i ne moze dalje !
Zvao njih oni kazu da je sve u redu na mrezi , i da su mu pustili i na kraju donese svoj pc i konekcija mu bude ok !
Ja odnio svoj pc kod druga da mu ovaj iz adsl prikljuci net 3mb i stavi bilo sta da se skida ide 30 kbs i ne moze dalje !
Zvao njih oni kazu da je sve u redu na mrezi , i da su mu pustili i na kraju donese svoj pc i konekcija mu bude ok !
~ Podesi rateove
cl_cmdrate 30
cl_updrate 30
rate 2500
A moze biti i da ti je do konekcije , probaj rr modem ...
cl_cmdrate 30
cl_updrate 30
rate 2500
A moze biti i da ti je do konekcije , probaj rr modem ...
on može komotno ukucat cl_cmdrate 101 i upndrate 101 cl_rate 9999 rate 25000 ako to nepomogne ponovno install cs... ako ni to ne pomogne do konekcije ti je
ipak ti prvo otiđi tamo i provjeri.
ipak ti prvo otiđi tamo i provjeri.
nek krene igrat u 1 sat noci pa nek vidi onda ping
Vjerovatno opterecenje na mrezi ..
Meni buraz radi u hsu i iso sam jednom sa njim u firmu , imaju
kompjuteri sa najjacom konekcijom udjem na neki bolji server ,
ping 150 a ostalim po 30-40 max .. Znaci opterecenje mreze ....
Meni buraz radi u hsu i iso sam jednom sa njim u firmu , imaju
kompjuteri sa najjacom konekcijom udjem na neki bolji server ,
ping 150 a ostalim po 30-40 max .. Znaci opterecenje mreze ....
LOCK!!
Covjek pomogo!!!:)
Covjek pomogo!!!:)
I ja isto mislim da je do konekcije
virusi
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.