Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 15 bodova

Cs1.6 problem

275 pregleda · 18 odgovora · otvorena 25.09.2009. u 18:16

E ovako jaran mi ima problem sa pingom znaci ping mu je zakucan oko 140-150. Racunar mu je : Intel Celeron CPU 2,54 GHz, 512 MB rama , graficka GeForce 6200 256MB konkcija ADSL 5GB
Rješenje
Ping ti nema veze sa konfiguracijom, vec to moze biti samo do interneta.. Vidim ima solidnu konekciju, ali se moze desiti da je mreza preopterecena, ili da postoje problemi u konekciji, pa zbog toga ima veliki ping.. Ako mu se u skorije vrijeme ne popravi ping, nek zove operatera..
KillaOR je napisao/la:
Ping ti nema veze sa konfiguracijom, vec to moze biti samo do interneta.. Vidim ima solidnu konekciju, ali se moze desiti da je mreza preopterecena, ili da postoje problemi u konekciji, pa zbog toga ima veliki ping.. Ako mu se u skorije vrijeme ne popravi ping, nek zove operatera..
Lik igra cs godinu dana i nikad mu ping nije bio manji :S A evo vidim skida lik program neki brzina 20-30 kb/s
indev je napisao/la:
Lik igra cs godinu dana i nikad mu ping nije bio manji :S A evo vidim skida lik program neki brzina 20-30 kb/s
Pa vidis da je do neta, nek odmah zove operatera, i nek njih pita..

Neka procita ovu temu, moze mu koristiti, ako to ne uspije, onda je logicno da je do njih... http://gamers.ba/forum/1/52454/rateovi-sve-o-njima-/
Ako nije do mreze,mozda je do programa koji mu rade dok igra cs.Nek vidi preko Task Manager>Procces>pa nek End Procces programe koje mu ne trebaju.Ali neka pazi na systemske filove..

GL
e ovako moguce da mu ima nekih dosta programa koji vuku dosta upload neta a kao sto znam da u adsl-a je dosta mal upload dovoljno je jedan program samo da vuce upload neta da bi pocelo da mu lagga zato evo ti odavde skini "game booste " program pomocu kojeg ce zaustaviti sve programe koji rade kako bi mogao igrati kako treba cs-a evo link za downlaod programa : http://www.iobit.com/gamebooster.html
GL 
To je do konekcije 1000 %. Nesto nije u uredu sa njom.Ne nazove BHtelecom da provjeri jel sve uredu sa konekcijom?
To ti je do konkcije 99 % ili mu nije jaka ili ima trenutni problem sa njom i pitaj ga ako nije kucao rateove da kuca obavezno. A ako ni to ne uspije nek reinstall cs
cntr je napisao/la:
To je do konekcije 1000 %. Nesto nije u uredu sa njom.Ne nazove BHtelecom da provjeri jel sve uredu sa konekcijom?
Da i meni tako bilo ping u pocetku bio 22-40,a poslije podne 243-321....Nakon nekoliko sati ping normala!!!
Moze biti do racunara ..virusa !
Ja odnio svoj pc kod druga da mu ovaj iz adsl prikljuci net 3mb i stavi bilo sta da se skida ide 30 kbs i ne moze dalje !
Zvao njih oni kazu da je sve u redu na mrezi , i da su mu pustili i na kraju donese svoj pc i konekcija mu bude ok !
~ Podesi rateove

cl_cmdrate 30

cl_updrate 30

rate 2500

A moze biti i da ti je do konekcije , probaj rr modem ...
on može komotno ukucat cl_cmdrate 101 i upndrate 101 cl_rate 9999 rate 25000 ako to nepomogne ponovno install cs... ako ni to ne pomogne do konekcije ti je :S ipak ti prvo otiđi tamo i provjeri.
Vjerovatno opterecenje na mrezi ..

Meni buraz radi u hsu i iso sam jednom sa njim u firmu , imaju

kompjuteri sa najjacom konekcijom udjem na neki bolji server ,

ping 150 a ostalim po 30-40 max .. Znaci opterecenje mreze ....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.