E ovo postavljam jer me kopka jedna stvar...
Naime u Oblivion npr. ima neke minimalne zahtjeve koje moj kompijuter zadovoljava...
ali,i kada stavim detalje(sve sto se moze staviti)na low ili skroz isključene,igra i dalje štopa...
Nakon toga sam ubrzo procesor(na 3,4GHz)
i grafičku(na 350MHz core clock i 432MHz Memory Clock) i ponovo pokrenuo igru-nije se puno promijenilo...
Sto se tiče rama imam 768MB rama(DDR)...
Ne znam do čega je problem sa ovim stvarima bih trebao biti u mogućnosti igrati bez većih problema barem na Low,ako ne i na Medium!
Hoću da se na vrijeme pripremim za Gothic3 za koji će stvarno trebati zvjerka od kompijutera,pa sam malo tražio po netu(IT Computers^^) i evo šta sam mislio nadogradit?
Šta mislite je li ovo dovoljno
grafička:Ge Force 6600 256 MB DDR2 PciE
(337KM)
Procesor:AMD Atholon64 3200+skt939 Box
(432.30KM)
DDR Memorija 512MB PC 400(izbacio bih onu od 256) (101.50KM)
Sve ukupno 870KM
(ako se uspije ugradit na onu matičnu ako ne onda + nova matična)
Da li bi ovo moglo pokrenuti ove nove igre na Max?bez štopanja?
Ako neko ima ovakvu konfiguraciju da je ili da je igrao sa sličnom da mi prenese utiske
Što se tiče miša,tastature i sl. tu mi ne traba ništa jače od onih s pijace(5 KM^^)
Hvala
Naime u Oblivion npr. ima neke minimalne zahtjeve koje moj kompijuter zadovoljava...
ali,i kada stavim detalje(sve sto se moze staviti)na low ili skroz isključene,igra i dalje štopa...
Nakon toga sam ubrzo procesor(na 3,4GHz)
i grafičku(na 350MHz core clock i 432MHz Memory Clock) i ponovo pokrenuo igru-nije se puno promijenilo...
Sto se tiče rama imam 768MB rama(DDR)...
Ne znam do čega je problem sa ovim stvarima bih trebao biti u mogućnosti igrati bez većih problema barem na Low,ako ne i na Medium!
Hoću da se na vrijeme pripremim za Gothic3 za koji će stvarno trebati zvjerka od kompijutera,pa sam malo tražio po netu(IT Computers^^) i evo šta sam mislio nadogradit?
Šta mislite je li ovo dovoljno

grafička:Ge Force 6600 256 MB DDR2 PciE
(337KM)
Procesor:AMD Atholon64 3200+skt939 Box
(432.30KM)
DDR Memorija 512MB PC 400(izbacio bih onu od 256) (101.50KM)
Sve ukupno 870KM
(ako se uspije ugradit na onu matičnu ako ne onda + nova matična)
Da li bi ovo moglo pokrenuti ove nove igre na Max?bez štopanja?
Ako neko ima ovakvu konfiguraciju da je ili da je igrao sa sličnom da mi prenese utiske
Što se tiče miša,tastature i sl. tu mi ne traba ništa jače od onih s pijace(5 KM^^)
Hvala