Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Reportaža njemačke TV o reprezentaciji BiH

523 pregleda · 25 odgovora · otvorena 17.09.2009. u 11:08

"Pogledajte kratku reportažu njemačke televizije o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je objavljena na YouTubeu. Prilog je emitovan u nedjelju 13. septembra 2009. godine. Novinari ove TV kuće su odlično predstavili stanje u bh. fudbalu. Tu je i priča o Edinu Džeki."

http://www.youtube.com/watch?v=DeJ7j5tQwLw&feature=player_embedded
Odlicno uradjeno ovaj sam video sacuvao..Nadam se da ce Bosna daleko dogurat, mislim nasa reprezentacija. Sljedeci korak je Estonija i ocekuje se pobjeda..
Fin dokumentarac skroz
Realno opisano stanje u državi, onako kako bi ga i ja tačno opisao.

Repka je ono što nas čini ponosnim ^^
Kažu neće mujo gdje i turci, mujo ode u Afriku
- Ma majke mi iznerviras se ovako samo, kad se sve zna o korupciji i mitu, a niko nista ne radi. A sto se tice nasih fudbalskih talenata, i treba da idu iz drzave kad se prema njima ponasaju kao prema govnima. Ibrahimovicu su rekli nisi ti za fudbal, bavi se kosarkom, a jedan je od najboljih napadaca na svijetu, tuga, brate tuga ..
Sve je ziva istina. Bas su nas dobro predstavili cijeloj Njemackoj, a da li im je bila namjera ovako nas poniziti ili ne nije ni bitno, jer i da jeste, nista nisu morali lagati i petljati, nije bilo lakse uraditi reportazu poput ove o zemlji poput nase.

Kako samo porazavajuce zvuci zadnja recenica, doslovno su rekli: BiH je takva zemlja u kojoj nista ne napreduje pa tako ni fudbal, sve sto imaju je reprezentacija koju na ledjima nose igraci koji odavno igraju po klubovima u drugim neuporedivo jacim zemljama Europe.

Uzimaju nam sve sto valja, zaradjuju na nama, tretiraju nas kako hoce, rade nam sta hoce i jos upravljaju nad nama kao bekanima. Na kraju krajeva, sto i ne bi, mi nismo nista za njih osim jedne male supacke zemlje.

Kad bi se snimale reportaze gdje su sve kriminal, mito i korupcija, prevara, krađa i ostali oblici pljacke nasli mjesto u BiH, ne znam gdje bi kraja bilo...
Tesko sranje od priloga. Da nisam znao o cemu je prilog mislio bih da je o Čečeniji. Da sam ja svabo i da gledam ovo pa nema sanse da bi otisao u BiH ikada u zivotu. Bas su nam "digli" imidz sa ovim prilogom. Ali bitno je da su oni prebrojali koliko igra muslimana,katolika i pravoslavaca u reprezentaciji. Prilog izgleda realan, ali ipak smo prikazani u dosta losijem svjetlu nego u kojem smo. Sto se tice nase lige ona nam jeste karina, ali ni ona nije onoliko losa kolikom je predstavljaju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.