E ovako kao sto sam naslov kaze treba mi odgovor dali je moguce imati dva operativna sistema na kompu(npr.Windows xp i Linux) ako je odgovor DA mozete mi objasniti kako to da izvedem.
Diskusija
Zaključana
Dali je moguce imati dva operativna sistema na kompu
146 pregleda · 14 odgovora · otvorena 07.09.2009. u 12:50
moguce je !
pa npr ako sad imas xp i hoces da linux install ubacis cd od linuxa i ne restartas pc nego pokrenes cd kao instalaciju neke igre.. eh onda tamo moras da odaberes da ne brieses ovaj windows nego samo instaliras i taj i onda ce se on restart tamo vamo normala i tako ce se instalirat i taj drugi.. ali samo kad budes palio pc svaki put ce ti doc ono crno i moras odabrat koji ces windows da udje...
np
pa npr ako sad imas xp i hoces da linux install ubacis cd od linuxa i ne restartas pc nego pokrenes cd kao instalaciju neke igre.. eh onda tamo moras da odaberes da ne brieses ovaj windows nego samo instaliras i taj i onda ce se on restart tamo vamo normala i tako ce se instalirat i taj drugi.. ali samo kad budes palio pc svaki put ce ti doc ono crno i moras odabrat koji ces windows da udje...
np
Postoje dva nacina da to postignes:
1. Da napravis "dual boot" tako da kada palis racunar mozes da biras u koji ces operativni sistem
2. Da koristis "virtuelni" operativni sistem
1. Da napravis "dual boot" tako da kada palis racunar mozes da biras u koji ces operativni sistem
2. Da koristis "virtuelni" operativni sistem
AJSNIGRUTIN je napisao/la:
To je jednostavno nemoguce
- Moraš napraviti dvije particije HDD-a. Na jednu particiju instaliraš npr. WinXP , a na drugu particiju instaliraš Ubuntu jer je on najlakši linux distro.

Ništa lakše. Mogao si koristiti opciju traži.
Jason je napisao/la:
Ti si jednostavno retardiran.
- Moraš napraviti dvije particije HDD-a. Na jednu particiju instaliraš npr. WinXP , a na drugu particiju instaliraš Ubuntu jer je on najlakši linux distro.

pitao je i ja sam rekao misljenje
tnx znaci imam localdisc C,D,E znaci mogu na E instaliram ako sam dobro shvatio
Mladjox je napisao/la:
tnx znaci imam localdisc C,D,E znaci mogu na E instaliram ako sam dobro shvatio
TNX puno TNX
hahaha pa nepise u pravilima da nesmijem pogrijesiti
hahaha pa nepise u pravilima da nesmijem pogrijesiti
Jason je napisao/la:
Ti si jednostavno retardiran.

Ispravi me ako grješim.
norm. da je moguce,samo trebas imati 2 hdd-a,i kad palis pc,moras izabrati koji ces otvoriti...ako me kuzish
kako da napravim tu particijju od 2gb
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.