Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

U potrazi za dobrim FPS-om !

341 pregled · 22 odgovora · otvorena 02.09.2009. u 14:58

Dakle, ostalo još 2 sedmice do pocetka škole. Dakle, dosadno je nekad. Poželio sam se dobrih FPS igrica. Sastavit cu manju listu koje sam igrao i nemojte ih spominjat.

CoD, cod2, cod4, moha serijal citav, stalker (oba dijela), quake (svi dijelovi), far cry (oba dijela), prey, stalins subway, battlefield 2 i ostale bf, commandos strike force, cs, combat arms, fallout 3 ...

Da otprilike može se vrtit na:

~ P4 3.0 GHz
~ 2 GB DDR2
~ 6200 TB 512 MB

Zamolio bih moderatora da uredne postove nagradi aplauzom, a retardirane šamarom i nogom u guzicu. :P

PS. Grafika mi nije uopšte neki faktor u igri, samo da je igriva i zanimljiva.

Pss. Crysis sam igrao, zaboravio sam navest. CoD5 mi ne može, premal fps.

l4d neki dan prekucao :D i half life2 to je old sql :D

@ cossacks davno na lanu igrao, al skinut cu ovaj noviji pa isprobat ;)

Nemoj da bi mi ko WoW ili Cabal ili bilo koju MMorpg preporucio. Ne želim ovisan postat. :D
-crysis

edit:
-half life
-left 4 dead

edit 2:
-tactical ops

edit 3.
-unreal tournament 1, 2 , 3 ,
-team fortress

Post dobio aplauz od bak1r

Brother in Arms, imas ih par djelova
Nije FPS, al' definitivno najjači third person view igra koju sam ja ikad igrao. Mada ne preferiram to, al' ovo je moć.

~ Prototype
suiCidal je napisao/la:
Brother in Arms, imas ih par djelova
Strongholde sve sam prekuco uzduž i poprijeko, legendarne igre. Kao i AoE. :P

PS. Odgovarala bi mi i strategija kakva normalna, na onaj fol. Skupljanje kamenja, drveca, hrane i tako ti folovi. Slicno kao Empire Earth.
Moja preporuka da uzmes Crysis Warhead presao sam je i veoma je dobra igrica.Bit ce ti drago kad predjes , a trudit ces se.Igrica ej kratka , ali' ces uzivati u vremenu kojem provedes uz nju.

I samo da kazem , nemoj uzimati prototype.Igrica se procula kao drama , ali' nema nikakve price, grafa je dobra al' se ubijes da je predjes a na kraju ipak nista nisi dobio od toga , pa niti pricu.

Takodjer od strateskih mi je isto veoma dobra cossacks.Stara je veoma , ali' jedna od najdrazih ako si je igrao valja se prisjetiti.Takodjer kao i Age of empires.
binladen je napisao/la:
Strongholde sve sam prekuco uzduž i poprijeko, legendarne igre. Kao i AoE.

PS. Odgovarala bi mi i strategija kakva normalna, na onaj fol. Skupljanje kamenja, drveca, hrane i tako ti folovi. Slicno kao Empire Earth.
-age of mithology (neznam jel se ovako pise xD )
-age of empires
-starcraft
-rise of nations
-cossacks

edit:
-civilization 4

Post dobio aplauz od bak1r

Brothers in Arms: Hells Highway
Opis: Odlična WWII mješavina FPSa i dobre strategije u kojoj je cilj završiti pakao nazvan Operation Market Garden. Vi ste Matt Baker i jedan ste od kapetana 101st divizije američkih vojnika koji žele što prije otici kuci, svatko zbog sopstvenihg razloga i želje za zavrstekom rata. Često ćete svjedočiti smrti svojih kolega, ali i biti direktni sudionik perfektnih borbi u kojima je cilj nadmudrivanje. Odlična igra sa elementima filma Saving Private Ryan i aluzijama na odlične WWII FPS-ove tipa CoD-a, MoH-e itd. perfektnom grafikkom sa Depth of Fieldom i HDR osvijetljenjem. Također jako je zabavna, a nije ni teška, jer je cover sistem odličan izbor za ovu igru. Nažalost nema auto save nego se savevoi vrše po chekpointima. Ipak dovoljno je zabavna i duga. Jako je tužna, posebno kraj, koji je jedan od naboljih zavretaka svih FPS-ova koje sam ja odigrao. Necu ti nista otkrivati, nego uzmi i odigraj neces se pokajati

Preporučujem ti i Fallout FPS RPG od kreatora Elder Scrollsa. Odličan RPG koji te može na dugo vremena zadržati pred monitorom.

I kad si vec rekao da ti grafika ne predstavlja problem preporucio bih ti No One Lives Forever 2.
AJSNIGRUTIN je napisao/la:
Crysis Warhead,Call of Duty World at War,Section 8,ARMA II
dje ce taj crysis pokrenuti na 512 rama bgt????

Brother in Arms - Hell's Highway (predobra igrica, po meni mozda bolja i od cod5, ima puno misija) Mislim da moze na tvoj PC...

sorry nisam vidio post iznad...
Rapter je napisao/la:

Brother in Arms - Hell's Highway (predobra igrica, po meni mozda bolja i od cod5, ima puno misija) Mislim da moze na tvoj PC...

2 GB rama imam ba.

Graficka ima 512.
Bas mi je jaran pricao o team fortress , nisam igrao igricu .
Jaran kaze da mu se svidja itd .
~ Evo nesta o igrici od mene ( sa neta )
Team Fortress je tim-i klase-based multiplayer online video igara mod na temelju id Software je Quake. Team Fortress je osmišljen i napisan Robin Walker, John Cook, i Ian Caughley u 1996.
Sto se tice gameplaya :
~ Premisa igra je klasi-based borba između suprotstavljenih strana, Red i Blue. Igrač je definirana klasa koja su odabrali (npr., Medić, snajpera, čovjek za rušenje, piro, teška, izviđač, inženjer), a svaka klasa ima prednosti i slabosti. Svaka klasa ima jedinstveno oružje (npr., piro ima flamethrower i teškog naoružanja je minigun) i sposobnosti (npr., biti u mogućnosti to trčanje brže). Igrač može odabrati da se na crvenom ili plavom timu. Ciljevi mogu biti različiti. Možete se bore kako bi uspostavili kontrolu nad tom području, ili možete biti težak to uhvatiti zastavu.
binladen je napisao/la:
2 GB rama imam ba.

Graficka ima 512.
OmG... Sorry.. Nisam vidio.

Onda ce ti moci CRysis na low mozda nesto i na medium...

Rapter je napisao/la:
OmG... Sorry.. Nisam vidio.

Onda ce ti moci CRysis na low mozda nesto i na medium...

Ma igrao sam ga ba. Prekucano. Next. XD
binladen je napisao/la:
Ma igrao sam ga ba. Prekucano. Next. XD
Ma Brother in Arms - Hell's Highway nema bolje FPS....

Prica drama oc'm...
imas novi WOLFENSTEIN(izaso u avgustu 2009 a vec ga ima na torrentu i rapidsheru)
Rapter je napisao/la:

covijek ima 2gb rama a graficka mu je 512
AJSNIGRUTIN je napisao/la:
covijek ima 2gb rama a graficka mu je 512
Skonto je prije 20 minuta?!?!
Rainbow Six: Raven Shield (iako ti preporučujem cijeli serijal, uključujući i Ghost Recon).

Pa onda imaš SWAT 3 i 4.

Ove dvije gore su taktički FPS-ovi, ako ti odgovaraju.

Star Trek: Elite force 1 i 2 (valjda si Trekkie).

Clive Barker's: Undying (pošteno ćeš se usrat')

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.