Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Moja TV

368 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.08.2009. u 13:37

Ovo nije samo prijenos televizijskih kanala, nego sadrži telefoniju, pristup internetu te skup dodatnih servisa...
05.08.2009. 16:15

Centar za istraživanje i razvoj kompanije BH Telecoma testirao je u Ostrošcu na Uni kod Cazina svoju novu uslugu pod nazivom Moja TV.

Paket usluga, korištenja kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije zajedno, po pristupačnijoj cijeni bit će pušten u eksperimentalni rad 5. septembra, na dan kompanije BH Telecom.

Mogućnosti nove usluge predstavio je Nedim Džaferović, zamjenik izvršnog direktora BH Telecoma za BH-line, i naglasio je kako je ova kompanija tehnološki spremna ponuditi potpuno novu koncepciju usluga na tržištu telekomunikacija.

- Ovo nije samo usluga prijenosa televizijskih kanala putem infrastrukture BH Telecoma, nego integrirana usluga koja, pored TV kanala, sadrži telefoniju i pristup internetu te skup dodatnih servisa koji ide uz usluge zabave na bazi televizijskih programa - naglasio je Džaferović.

Ova tehnologija, kako je kazao, radi pomoću jedinstvenog komunikacijskog kanala i sve tri vrste usluga su u jednoj ponudi.

- Ključna prednost koju kabel operateri nemaju je interaktivna televizija. Startamo s prijenosom slike standardne rezolucije, ali to nije naš cilj. To je samo početak. Prvi veliki naredni korak je distribucija slike visoke rezolucije, a nakon toga interaktivna televizija - kazao je Džaferović.

Mogućnosti interaktivne televizije

Interaktivna televizija ima mogućnost snimanja programa uživo, zaustavljanja prijenosa TV slike, koje na kablovskim sistemima nije moguće.

- To znači da korisnik određeni program može snimiti i pogledati ga kad god to želi - pojasnio je Džaferović i dodao kako ova usluga omogućava potpuno novu telefoniju i njenu integraciju sa TV slikom, čak i mogućnost pristupa internet-servisima bez posjedovanja personalnog računara.
- Ukratko sta mislite o ovom s obzirom da ce cijene biti daleko nize negoli ove trenutne + flet rate
- c/p
Normala da hoću.ba , valjda će bit super. Bolje neg' ova je***a ASK CA TV. <_<

Al' lopovi su iz bhtelecoma , sigurno će spy camere stavit' u one njihove uređaje i špijunirat' ljude xD j/k

<_<
je napisao/la:
- ma boli me q, nek dodje flet da skidam boga oca
Ocel to doc u Mostar? ccc

Evo nama Monet sada nesto testira, prodali ga strancima, dolazi flat valjda xd ^^
Nek nam daju flat rate po nekoj povoljnoj cijeni sa stabilnom brzinom, svi presretni..
rulF je napisao/la:
Ocel to doc u Mostar? ccc

Evo nama Monet sada nesto testira, prodali ga strancima, dolazi flat valjda xd ^^
Neće doć u Mostar.
Čujem meni kaže lik preko msna,da je preš'o već 20gb,a ima paket od 10gb,nisu mu usporili,monet leti.
U mene ovaj HT adsl,bola srce će me prekinut,tuga i jad.
Cijena bi trebala biti oko 60 KM koliko sam nacuo.

Uzimam naravno
ovo logosoft vec ima vec par mjeseci
BENiO je napisao/la:
stavit ce oni nama opet limit ipak bhtelecom je to
Mephistopheles je napisao/la:
Neće doć u Mostar.
Čujem meni kaže lik preko msna,da je preš'o već 20gb,a ima paket od 10gb,nisu mu usporili,monet leti.
Testiraju "stress" signala, povecali nam brzine i pustili valjda flat . .

Ako prodje OK, bice flat i josh vece brzine . .
shoT je napisao/la:
stavit ce oni nama opet limit ipak bhtelecom je to
Možda ako skineš 30gb - smanje ti brzinu. I ne moš skinut više ni pjesmu jer će bit ko dial up . lopovi su to :/
Biti ce tu neka caka 1oo% koja ce povecavati cijenu,najbolje bi bilo sacekati neko vrijeme poslje uvođenja ovih mogucnosti,pa tek onda se prikljuciti ako budu ljudi manje negodovali ove opcije..
Mephistopheles je napisao/la:
Neće doć u Mostar.
Nije mu brzina losa samo ja trosim GB previse a djubrad paket 10gb 50+ KM....meni su mail slali da ce uvesti FLAT ,ali naravno lazu :D
BENiO je napisao/la:
Doci ce flat. Bice 1mbit i placa ce se 55 KM Znaci brzina je bolja sada ali eto sta je tako je. Jebiga. Imam namjeru uzimati , tj. vec imam resiver i potrebnu opremu cekam 5 septembar ako se ne varam dan BHT-a da puste u rad.
RedCarp je napisao/la:
Nije mu brzina losa samo ja trosim GB previse a djubrad paket 10gb 50+ KM....meni su mail slali da ce uvesti FLAT ,ali naravno lazu
Bola uvest će flat,samo što će bit 300maraka.
BENiO je napisao/la:
sve fino , samo nisam skontao pored ove usluge, Hoce li pustiti Flat rate na internet paketima , sa normalnim cijenama ?
rulF je napisao/la:
Testiraju "stress" signala, povecali nam brzine i pustili valjda flat . .

Ako prodje OK, bice flat i josh vece brzine . .
bola ht mostar uvodi prvog sada flat..cijene ogromne :S
fred_perry je napisao/la:
bola ht mostar uvodi prvog sada flat..cijene ogromne :S
uveli su flat :D...brzina ocajna cijene prevlike...djubrad
semirh je napisao/la:
Super,
Znaš li koliko to košta
ja sam presao na ovaj 512 flat skino sam im 76 gig proslog mjeseca za ... pretplata paketa je 69 km meni je ovo dosta bolje prije sam imao 10 gig limit i vazda sam prelazio i placao racune po 150 km ..... ovo je ipak ekstra ostavim komp neka skida citav mjesec do sada sam skinuo 45 gig a jos 13 dana imam fore eheheheh

super je ovo za one koji skidaju dosta

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.