Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bootable CD

88 pregleda · 7 odgovora · otvorena 29.08.2009. u 01:11

Imam jedan program pomocu kojeg ,vjerovatno, mogu skinuti sifru sa nekog accounta, u uputstvu pise da ga snimim na CD i napravim bootable taj CD, pokusavao sam samo da ga snimim kako obicno radim, ali ne radi, moze li mi iko objasniti kako da CD napravim da bude bootable?? :)
Pa de restartuj komp pa ti ce se bootati sa CD-ROM-a mislim taj tvoj CD ce se onda pokrenuti,ali ti prije svega provjeri jel ti to ispravno odakle si skinuo.

Dva put mjeri jednom reži.
proxio95 je napisao/la:
Pa de restartuj komp pa ti ce se bootati sa CD-ROM-a mislim taj tvoj CD ce se onda pokrenuti,ali ti prije svega provjeri jel ti to ispravno odakle si skinuo.

Dva put mjeri jednom reži.:)
restartovao sam, ali se nista ne pojavljuje, trebalo bi da je ispravno :s
Kod vecine programa za przenje imash opciju burn iso cd/dvd izbaeri to. iso filovi su i windows i linux operativni sistemi dok su na cs-u :$:$
mirzacr7 je napisao/la:
Pa odakle ti se BOOTA sa CD-ROMa ili sa nekog drugog device-a.Kad restartujes morati pisati BOOT from CD/DVD ROM ako ne onda moras otici tamo naopcije i to odraditi.Steta!Neda mi se sad objasnjavati.:S
mirzacr7 je napisao/la:
Jel ti se pokazivao neki error, kad si kliknuo na .iso sliku i kad ti se otvarao nero, ili bilo kad ak ti se pokazivo error slikaj, pa tu postavi sliku direct link plz, pa cemo vidjet.

imo sam i ja problem jedan, a jedino trebam kupit dvd rom novi, jer mi ne podrzava nesto, neam pojma ni ja sta.
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-make-bootable-cd.htm

moras napravit boot preko programa.evo ti jedan pa probaj
ZenGa je napisao/la:
Jel ti se pokazivao neki error, kad si kliknuo na .iso sliku i kad ti se otvarao nero, ili bilo kad ak ti se pokazivo error slikaj, pa tu postavi sliku direct link plz, pa cemo vidjet.

imo sam i ja problem jedan, a jedino trebam kupit dvd rom novi, jer mi ne podrzava nesto, neam pojma ni ja sta.
nije mi se nista izbacivalo, a kada se pali kompjuter, samo ga preskoci ne pojavljuje se nista, cak sam pritiskao i f12 da pokrenem cd-rom ali nista

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.