Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zamrzavanje

186 pregleda · 11 odgovora · otvorena 27.08.2009. u 16:30

Neznam koji je tocno ovo problem ali evo napisat cu ovdje. U posljednjih par dana racunalo mi se cesto zamrzava. Ne zamrzava se sve, na primjer ako imam upaljen MSN i Mozzilu firefox, firefox mi zablokira ali na msn i dalje mogu. To mi se dogadja svako malo po par sekundi. Prvi dan i nije bilo tako cesto pa nisam ni obazirao paznju previse, ali sad je sve vise i vise. Racunalo mi je staro par mjeseci, imam 400 gb slobodnog prostora na diskovima, danas sam uradio virus scan, disk clean up, defragment sa Auslogicom, izbrisao sve iz Temp foldera u Windowsu i opet sve isto. Pokusao sam sa Spybotom ali nakon 2-3 sata doslo mi je tek na 30% pa sam prekinuo. Jedan mi je prijatelj rekao da je mozda hardware problem, nesto do diska. Sta vi mislite?
iznesi ga napolje 15-20 minuta nece se vise nikad zamrznut

Post dobio šamar od Philosopher

Probaj sa drugom verzijom mozzile. I meni je prije na 3.x blokiralo, izbacivalo errore neke. Sad na ovoj novoj ne izbaciva.
Može biti do hardware-a. Da možda nisi pokušavao o'clockati proc. ili memoriju ne dirajući pri tom voltaže?

U svakom slučaju, najizglednije je da je problem u PSU-u. Jer, ostale komponente se više ne kvare tako lako. 21. vijek je.

A na kraju, ipak može biti samo software problem. Bilo koji. Možda ti neki 'urac opterećuje procesor a da ti i ne znaš. A ispred svega, raznorazni Firefox-ovi plug-in-si koji su non-stop konektovani sa svojim servisima na netu. A kako lmhosts (koristiš router, ne?) ne podnosi toliko konekcija odjednom, deinstaliraj nepotrebne Mozzila dodatke, Java Update, Quick Time updater i ostale besmislice.
Ne, nista nisam dirao, sve kao i obicno i kad sam jedno jutro upalio kompjuter to je pocelo...
ma virusi 100%..nema veze ako si uradio scan..ne skonta ga svaki put..ako ti nije zao formatiraj disk.instaliraj novi sistem..ako se bude ponavljalo do je fizicki kvar!
FireFoX je napisao/la:
Ne, nista nisam dirao, sve kao i obicno i kad sam jedno jutro upalio kompjuter to je pocelo...
do rama ti je ako imas premalo...

u task manageru pogasi proccese nepotrebne, pogasi 4-5 service-a koji ti netrebaju run- services.msc, ili jednostavno kucaj u google: pc tricks, i nadji kako u 10 koraka ubrzat PC, a to ce ti pomoc da se na zamrzava pretpostavljam samo.

ili jednostavno kupi vise rama, makar moras imar 1,5GB ili 2 GB tacno.

ja imam 4gb, ucitava mi 3,5 gb :P
s0mebody je napisao/la:
iznesi ga napolje 15-20 minuta nece se vise nikad zamrznut :D:D
ti si najbolji :D:D:D

Post dobio šamar od Philosopher

eeee.............i kod mene je to bilo....... uradi system restore pa CCleaner TuneUP i defrag sve diskove itd pa ga ugasi malo pogledaj HDD i cijeli PC imal prasine... nece se vise desavat meni se to prosle sedmice desavalo pa sam i skino hotfix za XP i sve sad extra radi a i nekad zna grafa da zeza skini nove drivere

et od mene pozz
Imam 4 gb rama tako da sumnjam da je to... kazem vam kompjuter je star 5 mjeseci i nije nimalo los, zasad, probat cu te vase savjete pa cemo viditi sta je
99.9 posto da je do Mozille brate. Imao sam isti problem. Skenirao hebavao mater nema sta nisa. Na kraju mozilli uninstall i stavio novu verziju i sve 5
Evo sta sam dosad uradio i jos ima problem :
Disk Clean up
Disk defragment sa auslogicom
Izbrisao sve iz Temp foldera u Windowsu
Antivirus scan
Izbrisao mozilu Firefox
Uradio scan sa Advanced System Care
Uradio scan sa Spybot - search and destroy.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.