Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Igrivost ili Grafika

432 pregleda · 35 odgovora · otvorena 27.08.2009. u 14:51

• Potaknut jednom slikom koju sam pronašao na web-u, odlučih da i na našem gaming forumu započnem jednu ovakvu temu.

• Šta vas više privlači kod izvora igara ? Da li je to njihova grafika, vizuelno savršenstvo koje doživljavate dok ih igrate, ili pak ono nešto što vas svakoga dana vuče da pokrenete određenu igru, ma koliko ona grafički bila inperfektna ?

Nisam mislio da upoređujete baš ove 2 igre, nego igre uopšteno!

• Mislim da svi dobro znamo kakve se igre ovde mogu uporediti, i na kakvo se poređenje misli, pa bih želi da čujem i vaše mišljenje. Molim vas ne pišite postove od 2 riječi!

• Valjda je zanimljiva rasprava. Čak sam se potrudio i napravio neke ilustracijice. =P Hajde da vas čujem.
CS nema ni grafiku niti neki poseban gameplay - niti smisla, niti priče, niti zabave. Ustvari ne volim ga. Previše je glup i malouman. Ali sa druge strane lahko se skonta pa ima puno podanika. Njega je vrijeme odavno pregazilo, odnosi se na slabu grafiku i grozan i malouman gameplay - trčiš & pucaš (!?), nervira me i CS-ov monopol nad modernim gaming turnirma.

Crysis sa druge strane ima i grafiku i gameplay - nevjerovatno je zarazan, volumetrijski oblaci daju realnost nebu, pixel-shaderi se presijavaju na suncu a čitavoj igri dodana je mogućnost promjene dana i noći. Također sjene su perfektne i nevjerovatno dinamične. Crysis je mrak igra.A da ne spominjem litre znoja i navalu adrenalina dok se sunjate sa ukljucenim Cloack modom i čekate da ubijete jadnog Korejca. Neprocjenjivo

Sa druge strane volim Fallout 2 odigrati (imam ga na PC-u) i sa obzirom na awful grafiku ono što vuče dalje je nevjerovatan, zarazan gameplay i gomila questova. Dalje od igara sa losom grafikom volim Morrowind (opet nevjerovatan Gameplay tjera dalje), Kotor (također) i još par igara. Također dosta današnjih next-gen igara ima dobar spoj grafike i igrivosti - Fallout 3, Oblvion, Neverwinter Nights, Batman, nadolazeći Dragon Age

Dakle, zaljučak je jednostavan, igra nije ništa bez gameplaya, j**o sva grafička dostignuća ako ne napravite umobolni smiješak dok rešetate neprijatelja. Ali ako gameplay valja (Crysis) onda grafika dođe kao šlag na tortu.
Meni osobno vaznija je igrivost igara (u ovom slucaju prije bih igrao CS ) .

Grafika mi i nije toliko vazna , vaznija mi je priča , igrivost , da ne bude monotono .

Samo par igara ima super spoj grafike i igrivosti (Mass Effect , Crysis , Fallout 3 ...) .

Sve u svemu , igrivost na prvom mjestu .
Igrivost.

Vise volim nes igre tipa Megaman 1, 2, 3 ,4 nego ove nove fransize. Jednostavno je tako, iako mogu vecinu da pokrenem, radije igram emulator igre.
Krajzisu svaka cast al u cs-u je raja 9-)

Stoga .. Igrivost 9-)
Fino je igrati igrice koje imaju vrlo dobru grafiku.Ali te igrice zahtijevaju dobre racunare a sad ko nema dobar racunar taj ce igrati igrice od 10 mb bukvalno prve igrice koje su harale po netu ....e sad gledam sliku cs i te igrice cs kad bih se igrao tako onda to nije cs .Mozda je ova druga igrica realnija i sa boljom grafikom ali realno dok igras cs npr na lanu (turnir) jeli isti osjecaj ko kad bi sjedio u kuci igrao ovu drugu "perfektnu"igricu... nije .Vise volim dok igram da se izgotivim do kraja nego da sjedim i trckaram po nekoj sumi sam i da trazim nesto ...to se igra kad bas nemas sta raditi npr. nemas neta ili tako nesto ...

Nijedna igra se nikada neće moći mjeriti sa Counter-Strikeu, što se tiče multyplayera, osim njegovog samog nastavka, npr 1.7 il slično.
Naravno taj 1.7 ne treba biti grafički unaprijeđen, već se u njemu trebaju malo izmjeniti texture, dodati koja kutija, neka ukloniti, i to je to, najbitnije je da se bugovi poprave.
Definitivno igrivost barem sam se navikao jer imam slabu graficku a uvijek mi je bolje igrat npr zeldu nego neku igricu kojoj je grafika kao da si u igrici , a da je gameplay sr..e
Shvatio sam poentu teme,ali problem danasnjih igara je sto hajmo reci 70% igraca nema "zvijeri" kompove sa nekom svemirskom konfiguracijom da bi ih mogli pokrenuti tako da se odlucuju zadrzati na obicnom Csu. Licno grafika mi ne igra toliku ulogu.
CS kao jedna od najigranijih igara na svijetu nema skoro pa nikakvu grafiku što se tiče gameplaya. Crysis, kao na slici i uspoređujući sa csom ima znatno bolju grafiku, i gameplay. Ali dovoljno je reći, svako ima svoj ukus, ja gledam na to na sljedeći način:

- CS : Igram jer ga igra 15M ljudi, znamo zašto, nepotrebno je lupati stalno jedno te isto ;
- Crysis : grafika, realnost, gameplay, scenario igre, dinamika igre, ali opet ga ne bih sigurno igrao preko multiplayera, čak neznam ni da li ima mp za crysis, prije bih poigrao cs.

- Šta je starije, kokosh ili yaye ? :P

- PS Igrivost.
Igrivost definitivno. Nema šta , jest ta druga slika bolja grafika X puta bolja... al CS je CS, ili bilo koja druga igra
Draže mi je da je igra zanimljiva.

Hitman Codename 47 je iz 2000e godine. Pa i dalje mi je draže igrat Hitman nego neku novu igricu sa extra grafikom. Hitman ima priču, svaki nastavak sve bolji i bolji. A može na starije PC-eve.

Ove Crysis , Prototype i ostala sranja su napravljena čisto da bi djeca igrala. Jer nijednoj normalnoj osobi neće bit zanimljiv Prototype.

Zašto?

Nema ništa zanimljivo, samo ubijaš. A grafika ko'da si tamo. To ne valja za djecu uopšte. Jer ima puno "nestabilne" , "depresivne" djece. Koji bi radi jedne je***e igrice poubijali čitav razred.

Ne govorim sad da bi svako djete ubilo radi igrice. To bi ispadalo da svako ko je gledao Tom i Jerry-a da bi trebali ubit drugove. Jer u Tom i Jerry-u ima više nasilja nego i u jednom novom crtiću. Al' naravno to oni psiholozi nisu rekli roditeljima da paze šta im "nestabilno" djete gleda. Nego su odma' okrivili igrice.

Tema i nije nešta , jer sad će se svi počet svađat. Jer svako ima različito mišljenje. O ovome ...

Igrivost FTW!

Grafika jock.
Moje misljenje da poredjenje nije adekvatno, jer Cs 1.6 je napravljen ponajprije za igranje online sa rajom dok Crysis ima smisljenu kampanju i tak to. Al evo sad da uzmem uporedit Red Alert 2 ili C&C Generals prije bi odabrao Red Alert jer jednostavno igrivost mi je top i to mi je puno bitnije od grafike :D.
Igrivost definitivno
Igrivost, grafika može biti bilo kakava, što se mene tiče i od Super Maria, al' ako je igra urađena kako treba zarazit ćeš se. Čist primjer kad se jednom navučeš na Worms World Party ili Armmagedon, teško prestaješ xD
Definitivno igrivost,znaci koliko god da je losa grafika ako ja uzivam u igranju te igre ona je za mene zakon. Npr. NFS Underground 2 mi je jedan od najboljih dijelova i pored ProStreeta,Carbona ja igram njega.
Ove novije igre su samo za tatine sinove, da pokažu svoje compove. Oni uopšte ne igraju igru, samo kažu da su igrali na high detaljima ovo ono.
+ Prvo sto volim kod igara je dobra grafika i dobra igra . Onda sto ostalo volim oko dobrih igara jest' da igra odmah ne dosadi , da misije budu neke sminx da se uzivis u igru , npr kao WheelMan , tu sam igru install prije pola mjeseca jos uvijek je imam.
Na pocetku mi je bila prejaka igra,al' kasnije dodjoh do nekiih misija koje igras po 20 minuta a da niti jednom umres.Grafika u wheelmanu predobra , ono sto skaces sa auta na auto predobro uradeno.

Crysis igra preprejaka igra ubjedljivo , predobro su je uradili , puske , ljude , skillz od covjeka i tako to.

Cstrike v1.6 , naravno svi znaju za tu igru , po cijelom Svijetu igraju tu igru , ta igra je odavno , grafika nije neshto al' opet svi igraju.

Sad' kako tehnologija se razvija sve novi i novi kompjuteri , sve manje i manje cijene pa svi kupuju nove racunare,tako da sebi moze priustiti da igra ovakve igre.

Al' ima opet nekih likova samo zele da pokazu svoj racunar , oni neku igru upale na dan , dva i ne igraju vishe , samo da se moze pohvaliti da su igrali na High detaljima , da je njemu fps 100 , 200 i onda ovaj kome je fps 50 , njemu krivo bude posto on nema 100 , 200 il' 300 fps.Imat' ce svi polahko

Al' opet sam za IGRIVOST ! Btw ' prilika da fino raspravimo.
Biggie je napisao/la:
CS nema ni grafiku niti neki poseban gameplay - niti smisla, niti priče, niti zabave. Ustvari ne volim ga. Previše je glup i malouman. Ali sa druge strane lahko se skonta pa ima puno podanika. Njega je vrijeme odavno pregazilo, odnosi se na slabu grafiku i grozan i malouman gameplay - trčiš & pucaš (!?), nervira me i CS-ov monopol nad modernim gaming turnirma.

Crysis sa druge strane ima i grafiku i gameplay - nevjerovatno je zarazan, volumetrijski oblaci daju realnost nebu, pixel-shaderi se presijavaju na suncu a čitavoj igri dodana je mogućnost promjene dana i noći. Također sjene su perfektne i nevjerovatno dinamične. Crysis je mrak igra.A da ne spominjem litre znoja i navalu adrenalina dok se sunjate sa ukljucenim Cloack modom i čekate da ubijete jadnog Korejca. Neprocjenjivo

Sa druge strane volim Fallout 2 odigrati (imam ga na PC-u) i sa obzirom na awful grafiku ono što vuče dalje je nevjerovatan, zarazan gameplay i gomila questova. Dalje od igara sa losom grafikom volim Morrowind (opet nevjerovatan Gameplay tjera dalje), Kotor (također) i još par igara. Također dosta današnjih next-gen igara ima dobar spoj grafike i igrivosti - Fallout 3, Oblvion, Neverwinter Nights, Batman, nadolazeći Dragon Age

Dakle, zaljučak je jednostavan, igra nije ništa bez gameplaya, j**o sva grafička dostignuća ako ne napravite umobolni smiješak dok rešetate neprijatelja. Ali ako gameplay valja (Crysis) onda grafika dođe kao šlag na tortu.
puno grijesis sto se CS'a tice.
to je sigurno jedna igra koja mnogima ne moze dosadit..
50 000 $ ne dobija niko ko igra crysis ?
to onako od prilike kazem..
I dan danas, volim igrat one igre iz 2005/2006 Šerlok Holms, onaj CSI etc. to jest misaone igre, da malo uključim mozak =]. To je i bit igre, kad nešto otkriješ, j**o te, ko da si dobio milion, a ne samo prešao određeni level igre. :]

Stoga igrivost, ne zanima me grafika toliko

A možda nije fer upoređivati grafički vrhunac '99-te godine i grafički vrhunac prošle godine.

A što se tiče vizualne ljepote u današnjim igrama i igrivosti današnjih igara (čast izuzecima), čini mi se, nikako nema ravnoteže. Ili je igra pretjerano grafički savršena (čitaj traži "killer" mašinu) a opet slabe igrivosti i priče ili je igra ustvari i zabavna, a opet prosječne grafike.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.