Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Samar=Aplauz ??

705 pregleda · 40 odgovora · otvorena 25.08.2009. u 08:31

Dobro jutro!!!

Evo udjem maloprije u FA podforum, i vidim 4-5 tema koje su postavljene od juce za request, i to najvise da im se napravi logo za clan...

Medjutim, problem je u tome da ima jako jako dobrih radova, al' nisu dobili cak ni aplauz.

Moderatorima, Global moderatorima, Adminima je lakse dati samar nego aplauz??

Mislim da bi trebao biti isti koncept davanja samo suprotan npr. u ovom slucaju, logo odrajedn u PS=Aplauz za trud, logo odradjen iz zajebancije(Paint,samo napisano)=Samar.

U zadnje vrijeme sam primijetio da ima jako dobrih postova, ali to nadlezni neznaju nagraditi...

Nije valjda da je i gamers.ba uhvatila recesija, pa da ne dijelite aplauze ili sta???

Pogledajte temu "Logo za madness", ima jako dobro odradjenih logo-a. Ima takodje i ripovanih, ali vi to ne znate kazniti i dajete ljudima jos vise volje da ripuju radove sa googlea i ostalih GFX stranica...

btw. FA podforum sam uzeo kao primjer, pogledajte i ostale, naci cete nesto slicno

Pozdrav, i molim sto vise starijih clanova da odgovori, valjda su oni upuceni u ovo.

JEdnostavno mi nije stalo do aplauza, ali ipak kao sto znate kazniti tako i nagradite
to je tacno....znaju samo kazniti kad neko spama ili nesto drugo....a neznaju fino nagraditi
Starscream21 je napisao/la:
to je tacno....znaju samo kazniti kad neko spama ili nesto drugo....a neznaju fino nagraditi
Nije istina, ne trudite se ni malo ali NI MALO , nije greska u nama vec u VAMA , da tako je greska je U VAMA jer ste previse lenji.

Pa zapitajte se kako dobiti aplauz ?

To sigurno necete postici spamom ili odgovorima tipa "neZNAM (spojeno) obori sistem il system restore"

Ugledajte se malo na ostale clanove (nebih da imenujem) kako oni dobijaju aplauze? Pogledajte im malo postove?

Svako ko je napisao nesto pametno u vezi bilo cega je dobio aplauz od mene tako da... ne znam stvarno cemu ova tema.

A sto se tice FAN ART-a tu ne zelim da se mesam jer stvarno ne mogu proceniti koliko je ko truda ulozio jer ni photoshop ne znam pokrenuti.

Uzivajte

Post dobio aplauz od bushidO.

Da ti nije stalo do aplauza ne bi to pisao. Sto se tice mene samog ja nagradim ako je neki post stvarno dobro napisan u vezi sa temom a naravno djeli se vise samara jer 90% je spamera na portalu.
cannabis4posho je napisao/la:
Da ti nije stalo do aplauza ne bi to pisao. Sto se tice mene samog ja nagradim ako je neki post stvarno dobro napisan u vezi sa temom a naravno djeli se vise samara jer 90% je spamera na portalu.
Mozda mi je malo stalo do aplauza, ali nije sad toliko da kumim, molim, tebe vlexa ili tako nesto...

Sve mogu postici ako kupim 3 premiuma, isto ko da sam napravio 4-5 logo-a. Ali to mi nije u cilju, nego ovim ja jacam svoj skill a i znam da cu biti nagradjen (sad vise nisam siguran ni hoce li mi se postaviti logo).

Oko tih spammera si na odlicnom putu... Ali tih 10 % treba nagradjivati da ne bi i oni postali.

To je moje misljenje, i mislim da svak' ima pravo na svoje misljenje
Ako mislis da ti je to istina sto si napis'o, onda volis puno lagat'.

Ja sam u sedam dana pisao "fine" postove i nabio sam preko 200 bodova. Zasto? Zato sto nisam gur'o nos 'dje mi nije mjesto, nisam spam'o i nisam se preserav'o na forumu k'o da je msn (pazi ovo spy ).

Nvm, nemoj ni ti odgovarat' na te teme pa ces vidjet' da ce ti broj bodova porast'.

I jos nesto, vlex i jason, izmedju ostalih, najvise dijele aplauze, prati malo pa ces vidjet' da ne dijele samo oni, nego i svi ostali.

I ako ti je toliko stalo do tih 10 bodova....
Jednostavno rečeno , za pametan post , dobar rad , dobit' ces aplauz , za post bez gramatike , spam , dobijas šamar .
cannabis4posho je napisao/la:
Ko god kaže da mu nije stalo do aplauza LAŽE......Meni je stalo posebno ako pomognem.....bude mi godra kad dobijem aplauz,ali kad stvarno pomognem :D
ko si ti da kazes ovo ?

Post dobio aplauz od GAZZEL

naravno da vise samaraj i vise samara primjecujes jer samo spamaju : S kad bi se samaro' oftopick, gramatika, warez, adult, reklamiranje. samo bi i vidio te samare ;)
ti pisi dobre postove, izbjegaji spam teme, napisi koju pametnu, nagradit ce te ljudi<3.
G.BA TEAM prekorektan ono bas mi se site svida i nacin na koji to ljudi vode ukoliko se potrudis bices nagraden a ukoliko spamas i prawis se pametan dobijes samar to je sasvim normalno !
Decko to stoji , al nemoj toliko da oproste ljudi SRAT ! Ja sam svaki ama bas svaki put kad sam nesto uradio dobio aplauz :S i tako vecina, a vama sto je stalo do 10 boba pravi ste kreteni :S dacu vam ja svojih 80 ta nisu bobe pare :S

Get Life Have Friends;)
Nisu oni botovi koji ce 24/7 sjediti i cekati da neko napise nesto pametno..
Shvati da oni imaju i pametnijeg posla od tog samaranja i aplaudiranja. Samar/aplauz je cisto preseravanje ovdje..
U jednu ruku se slazem sa tobom a u jednu ruku ne...gle,ono sto si rekao da se neki pravo potrude za rad u ps a moderatori i admini to i ne primjete...a neslazem se sa tobom sto si rekao da lakse dijele samar nego aplauz,zato sto kao i sto vidimo admini su posteni,da nije tako,g.ba bi se raspo ko stara fasada :D.Nadam se da si shvatio ako si ikako citao ovaj moj post.:P
Samar bi trebao biti nesto da se postidis a ne da kazes molim samar :$ i tako nesto slicno.

Aplauz se zna za sta se dobija, za konkretan odgovor u vezi teme, nagrada za pomoc i slicno.

Da se dijeli vise samara nego aplauza nije tacno. Jason pukne svima koji napisu makar isto ono u minut napisu nesta on svima pukne aplauz ne prvom. Ali kad neko nakon 10 minuta c/p isti taj odgovor logicno da zasluzuje samar. Za sve pametno se dobiju aplauzi, u 95% slucajeva. Samara se na sve strane jer ima onih koji napisu : " ma bravo, nema dalje , odlican tut " i to sve nakon 1 minute a tamo wall texta.

Tebi je nesto krivo cim si digao ovakvu temu , ne bi djabe...

Pozzdrav

Post dobio aplauz od bak1r

Jos uvijek se daju i samari i aplauzi kako se ome sjeti ali eto. Mislim da u nekim sekcijama tipa Art imaju krvi ljudi dozvolu za samar ili ti aplauz. Vidio sam na jednoj temu rad toliko los a dobio je aplauz ( necu spomenut osobu koja ga je dala) Isto tako sam neki dan vidio odgovor tipa DA, MOZE neka teska glupost uglavnom od jedne rijeci i to je popraceno aplauzom
Opcija "Šamar" je privlačnija od opcije "Aplauz".

Opcija Šamar ima ono nesto sto nas Moderatore, Globale, Admine privlači, to ti je onaj tip "The Dark Force"

I ko god djeli šamare sigurno ima dobar razlog

I da, nemožes ti ocjenjivati radove, i govoriti da je ovaj dobar a ovaj loš, jer imaju ljudi za to već !
A istina je da se daju više šamari nego aplauzi, tjeraju raju da kupuju premiume, šalim se . Al' i kod mene je bilo slučajeva, puno puta sam tačno objasnio, lijepo, gramatički i siguran sam da su ti tačni odgovori, još me čovjek citira i zahvaljuje se kako sam mu pomogao, ali ja aplauz samo mogu sanjati. Isto tako vijesti sam napisao sa gamezone.de, nešto o wolfesteinu, ne sjećam se baš najbolje. Bila je gramatički ispravna ja mislim, lijepo prevedena, ali i odbijena, ne znam zašto. Isto sam pokušao napisati vijest sa neke domaće stranice, kao što je bug.hr. I ja napisao lijepo svojim riječima o razerovom mišu i odbijena, ali nema veze. I Istina je da je nadređenim lakše i lijepše dati šamar nego aplauz.
vLexinho je napisao/la:
Nije istina, ne trudite se ni malo ali NI MALO , nije greska u nama vec u VAMA , da tako je greska je U VAMA jer ste previse lenji.

Pa zapitajte se kako dobiti aplauz ?

To sigurno necete postici spamom ili odgovorima tipa "neZNAM (spojeno) obori sistem il system restore"

Ugledajte se malo na ostale clanove (nebih da imenujem) kako oni dobijaju aplauze? Pogledajte im malo postove?

Svako ko je napisao nesto pametno u vezi bilo cega je dobio aplauz od mene tako da... ne znam stvarno cemu ova tema.

A sto se tice FAN ART-a tu ne zelim da se mesam jer stvarno ne mogu proceniti koliko je ko truda ulozio jer ni photoshop ne znam pokrenuti.

Uzivajte :P
ma ja , vazda je drugi kriv
Nije istina, sto vishe, riddle, vlex uvijek nagradjuju, zar ti je toliko stalo do tog jednog aplauza ? Da nije, ne bi' ovo pisao ?

Post dobio šamar od bak1r

ma haweru vidim novi si ... od kad znam za g.ba Admini su samo davali Aplauze VIP osobama na g.ba :) kad bi davali svakom liku koji napise malo veci post ? pa dje bi mi bili xD whhahah :D btw: Nemojte ziviti za bodove :D ocm :)

Post dobio aplauz od GAZZEL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.