Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

HipHop / Rap

1.431 pregled · 63 odgovora · otvorena 19.08.2009. u 13:55

E 'vako:

Treba mi dobre muzike, to bi trebalo ovako da izgleda:

10 Pjesama od stranaca

10 Pjesama domacih repera sa nasih prostora.

Et ko napise najbolju listu pjesama dobija pojene.
Strani:
2pac-Crooked Nigga too(remix)
2pac-hennesy ft Obie Trice
2pac-N.I.G.G.A
2pac-Picture me rollin
2pac-Only God can Judge me
Chamillionaire-Swagga like a Koop
Ja Rule-Sunset ft The Game
The Game-Compton ft Will.I.am
The Game-Dope boys
Lil Wayne-Nothin on me
Lil Wayne-A Milli
Lil Wayne-kobe bryant
Eminem-Crack a bootle
Ice Cube-Get use to it ft The Game and WC
Ice Cube-I got my locks on
Ice Cube-It's take a nation
Lil Wayne-First Place Winner ft Swizz Beatz
Outlawz-World Wide
Outlawz-We want in
Ludacris-Last of a dying breed
Ludacris-MVP
Tupac Shakur - Breathin ft Outlawz
Tupac Shakur - Words To My 1st Born ft Above the Low
DJ Khaled-Red Light ft The Game
DJ Khaled-We takin over
Dr.Dre-Forgot about Dre
Dr.Dre-The Next episode
Dr.Dre-Fuckin With Dre Day
Alonzo-Determine
Dr.Dre-Still dre
Snoop Doggy Dog-Whats my name

et dosta,imam jos puno dobrih a domace et par
Edo Majka-Budi i ti
Frenkie-Gurbeti
Frenkie-Povratak Cigana
HZA-Odlazim
HZA-Upustvo za upotrebu

Post dobio aplauz od GAZZEL

2pac- dear mama
50-cent- in the club
Funkerman- speed up
50-cent- just a litle bit
50-cent- window shoper
Justin timbrlake- elevator
Blac-eyed-peace- Bom bom pow
pussy cat dolls- Jai ho
Pussy cat dolls- Hate a party
Tatu- all about ass

----------------------------------------------------------

Connect- Alkohol i brzina
Juice- Javlja mi se
Juice- Kucke
Juice- Hiphopium
Juice- Ludara
Ajs nihrutin- Proljece je stiglo
Beogradski sindikat- Stara skola, nova skola
Cvija- moja zelja si ti
Cvija- robinja
Ajs nigrutin i Skywikler- Destinacija trijumf

That`s all folks

Skinucu 80% muzike koju ste dali i kad poslusam dacu poene 
Domaci Hip Hop

2.Capital City Crew - Za jedan grad za jedan crew
3.Capital City Crew - One love
4.TBF - Obnova
5.Edo Maajka - Rek'o sam joj
6.Edo Maajka - Volim te
7.V.I.P - Ako riba postane drolja
8.Big Time - Sponzorusa
9.Marcelo ft. Wikluh Sky - Otkucaji
10.Wikluh Sky - ovaj grad nikad ne spava
11.Edo Maajka,Marchelo,Frenkie - Krem de la Krem
12.Wikluh Sky - Znam ja ko si ti
13.Frenkie - Mr Policeman
14.Frenkie - Povratak Cigana
15.Frenkie - Raise
16.Edo Maajka - Down Dragi Babo Moj

Svakom po 10 boba :)
2pac
50 Cent
MC Hammer
Coolio
Wu Tang Clan
KRS ONE
Eminem
Dr. Dre
Snoop Dogg
Busta Rhymes
Onyx
Ja Rule
N.W.A.
Grandmaster Flash
Cypress Hill
Juice Crew
MC Ren
Kool G Rap
Beastie Boys
The Game
DJ Scott LaRock
Eazy-E
Jay-Z
Mister Magic
DJ Jella
Rakim
Frank White - Notorious B.I.G. - Biggie Smalls
Ice-T
Ice Cube
Warren G
Jedi Mind Tricks
MF Doom
Nas
Necro
Ill Bill
El-p
Mr. Lif
Xzibit
Mack 10
Marco Polo
Lil Wayne
T.I.P.
Lil Scrapy
Papoose
Saigon
DMX
GangStarr
West Side connection
Naughty By Nature

Hrvatski hip hoperi [uredi]
DJ Makro Polo
General Woo
ScriptoR
Bizzo
Baby Dooks
Connect
Stoka
Nered
TBF
ST!llness
Edo Maajka
Target
Sinestet
El Bahattee
Intro 031
Bolesna braća
Tram 11
Raksi
RHS Familija
G.E.M.S.T.N.
Magellano
Jantar
Kalfa the Bayal
Kandžija
Tricky Stil
SB Reprezenta
Sett
Nix.On
Dante
OneIImany
022
NZS
Elemental
Projekt Ritam
Shorty
Brka (hip hoper)
Rješenje
Vi ba od domaceg rapa samo znate za edu majku, frenkia, marcela, denira, cya, cvija i ta komercijalna smeca.....
Od vas toliko samo par je nabrojalo Capital City Crew, ti ljudi se mogu nazvat raperima a ne neki frenkie koji pjeva o ratu a nije ni Ramba odgledao.......Nabrajate 50 centa, Chamilionare i neke debile koje blage veze sa rap mjuzom nemaju....
Eo sto se tice stranog rapa:
2pac - Hit' Em Up
2pac - The Reallist Killaz
2pac - Ghetto Gospel
DMX - X Gonna Give It To Ya
DMX - Where My Dogs At
DMX - Dog's Out
Ruff Ryders - Anthem
The Game - Start From Scratch
The Game feat Ice Cube - State Of Emergency
Run DMC - It's Tricky
Run DMC - It's Like That
NWA - Straigt Outta Compton
NWA - Fuck Tha Police
West Side Connection - Bow Down
Eo malo njemackog rapa:
Bushido feat Eko Fresh und Chakuza - Vendetta
Bushido feat Eko Fresh - geddo
Bushdo - Warum
Bushido - Augenblick
Bushido - Der Bruchteil Einer Minute
Curse - Gangsta Rap
B-Tight - 10 kleine negerlein
B-Tight - Pump Mich

Ako ti treba jos javi se na msnu......

Od domacih:
Capital City Crew - Agresivan zvuk
Capital City Crew - Na Traci K'o Mudraci
Capital City Crew - Patrola
Capital City Crew - Djeca Sarajeva Grada
Capital City Crew - Ghettoblaster
Alaga - Za Sarajevo Grad
Kontrola - Zivot
Kontrola - Neka oprosti mi svako
Kontrola - Zatvori oci na tren
Connect - Poziv Doma (lirika jaka do bola)
Ajzea - A u Ku**c Sve (dissana citava Srbijanska rap scena=
Ajzea - Dobro Jutro
Ajzea - Ko Je Kriv
X3M - Cuo Sam Da Si Opasan (odgovor Ajzei)
Eto to je odprilike to, ima toga jos ali dosta od mene...

069 - Mims - Move (If U Wanna)

Ace Hood - Bout Me (feat. Ball Greezy)

Eto ti te dvije nisu lose
Strane :

Danger Doom ft. Talib Kweli - Old School
Mike Jones ft. Paul Wall & Slim Thug - Still Tippin'
Self Scientific ft. Bun B- King Kong
Da Backwudz - You Gonna Luv Me
Slim Thug - I Ain't Heard of that
The Game - Put You On The Game
The Notorious B.I.G. ft. Jay-Z - Whatchu Want
Rhymefest ft. Kanye West - Brand New
One Be.Lo ft. Ka Di - Sleepwalking
Purple Ribbon All Stars - Kryptonite

Domaci :

Frenkie- Pakao i raj
Beogradski Sindikat - Od sranja se ne bezi
Woodoo Poopay - katrin
Juice - kraljevski stil
CIA - Socijala
CIA - Bolje vreme
Bolesna Braća - Patrisa
Beogradski Sindikat - Stotka
Frenkie - Izgubljeni Snovi
Beogradski Sindikat-Zivina.
Rasta-Legalizuj (n1)

Toliko od mene .

GL 8-)

Evo mozda malo offtopica ali eto da iznesem svoje skromno misljenje o, generalno, rap-u (nije rep-u, jer rijec "rep" bi mogli samo vezati za neke zivotinjske vrste, ili zensku frizuru, narodski recenu "rep"!)!

Da bi mogli pricati o istom tom rapu ili black soundu, valjda bi trebali poznavati minimalnu historiju, odnosno njen sam nastanak...

Po mom nekom skromnom misljenju, rap, onaj pravi rap su samo oldschool stvari poput (prvenstveno) Granmaster flash, Kurtis Blow, Fat Boys, RUN DMC, Jam Master JAy, Salt`N`Pepa, Rakim, Queen Latifah, Wu Tang Clan, Rza, MC Hammer, Dre, Ice-Cube, Snoop, Fat Joe, Nas, FoxyBrown, Diddy, DMX, Eve, pa najpoznatiji iz West-East konflikta, odnosno 2pac i B.I.G.!
Ovdje bi se moglo jos dodati umjetnika, ali sumnjam da ce vas vecina znati za ove a kamoli da jos nabrajam...

Ljudi koji su zivjeli rap... Oni su zivjeli takvu vrstu kulture... Uzivali u njoj... Oni su je doveli do toga, da je toliko popularna ta vrsta muzike... Nije to pocelo od Eminema (kojeg ja licno i cijenim i postujem) ili nekog 50-a, a kamoli od ovih novokomponovanih...
Oni su se borili, cak ratovali, jedan prtiv drugih... Kao sto sam spomenuo, najpoznatiji u medijima po tome su 2pac i BIG!

Sta je danas?! Danas se sve to svodi na komercijalizaciju... Izdaj plocu da bi je klinci pouzimali i da ti zaradis pare... Nije to to ljud moji... Moje misljenje je, da oni to radi iz interesa a ne ljubavi, kao gore spomenuti rap-eri!

Vecina vas se fura na 2paca... OK! Prihvatam... Ali zasto se pravite, opet napominjem, vecina, vas pametni i mislite da znate sve o njemu?! Znate da je bio gangster i sta dalje?!
Ali, zapravo, jel on to bio sto vi mislite?! Sta zapravo znate o njemu?! MIslim, ako se vec furate na njega?! Taj "rat", West - East... Zbog cega?! Sta je susstina, i razlog svemu tome?!

I jedna od najgorih stvari u zivot kad se radi o ovoj temi je kada eto spomenete 2paca i njegove pjesme, sto ce 80% raje napisati odgovor za pitanje koja je naj pjesma, napisat ce Changes!
Znate zasto?! Jer ne vjerujem da znaju koju drugi... Za nju ima spot, i puste je na MTV-u na njegovu godisnjicu...

Smijesno!

Eto toliko od mene, sorry na off-u!

Peace!

Post dobio aplauz od cannabis4posho

cannabis4posho je napisao/la:
Vi ba od domaceg rapa samo znate za edu majku, frenkia, marcela, denira, cya, cvija i ta komercijalna smeca.....
Od vas toliko samo par je nabrojalo Capital City Crew, ti ljudi se mogu nazvat raperima a ne neki frenkie koji pjeva o ratu a nije ni Ramba odgledao.......Nabrajate 50 centa, Chamilionare i neke debile koje blage veze sa rap mjuzom nemaju....
Eo sto se tice stranog rapa:
2pac - Hit' Em Up
2pac - The Reallist Killaz
2pac - Ghetto Gospel
DMX - X Gonna Give It To Ya
DMX - Where My Dogs At
DMX - Dog's Out
Ruff Ryders - Anthem
The Game - Start From Scratch
The Game feat Ice Cube - State Of Emergency
Run DMC - It's Tricky
Run DMC - It's Like That
NWA - Straigt Outta Compton
NWA - Fuck Tha Police
West Side Connection - Bow Down
Eo malo njemackog rapa:
Bushido feat Eko Fresh und Chakuza - Vendetta
Bushido feat Eko Fresh - geddo
Bushdo - Warum
Bushido - Augenblick
Bushido - Der Bruchteil Einer Minute
Curse - Gangsta Rap
B-Tight - 10 kleine negerlein
B-Tight - Pump Mich

Ako ti treba jos javi se na msnu......

Od domacih:
Capital City Crew - Agresivan zvuk
Capital City Crew - Na Traci K'o Mudraci
Capital City Crew - Patrola
Capital City Crew - Djeca Sarajeva Grada
Capital City Crew - Ghettoblaster
Alaga - Za Sarajevo Grad
Kontrola - Zivot
Kontrola - Neka oprosti mi svako
Kontrola - Zatvori oci na tren
Connect - Poziv Doma (lirika jaka do bola)
Ajzea - A u Ku**c Sve (dissana citava Srbijanska rap scena=
Ajzea - Dobro Jutro
Ajzea - Ko Je Kriv
X3M - Cuo Sam Da Si Opasan (odgovor Ajzei)
Eto to je odprilike to, ima toga jos ali dosta od mene...
Komercijala ?

Frenkie komercijala ?
Jel CCC zato sto si i ti iz SA ili?

Znas li sta znaci komercijala ?
Pogotovo u BiH-.- ?
skyx je napisao/la:
Komercijala ?

Frenkie komercijala ?
Jel CCC zato sto si i ti iz SA ili?

Znas li sta znaci komercijala ?
Pogotovo u BiH-.- ?
Ae ba sta ces mi ti pricati sta je komercijalni rap.
Vidi se koliko znas kada ti frenkie debil predstavlja underground.....
CCC ima bolje textove od frenkia i ede zajedno.... Ne brini ti sta ja znam, zapitaj se sta ti znas.
Ae ba sta ces mi ti pricati sta je komercijalni rap.
Vidi se koliko znas kada ti frenkie debil predstavlja underground.....
CCC ima bolje textove od frenkia i ede zajedno.... Ne brini ti sta ja znam, zapitaj se sta ti znas.
Ok smiri tenzije.Samo pitam i time stvaram DISKUSIJU a ne svadju.

Dalje,jesi ti kriticar pa procjenjujes textove-.-
Da znas Frenkievi textovi-.- Ne znam kako ih mozes porediti s drugim textovima jer su uglavnom sve battle textovi-
Od Ede naravno da ne.
Zapitao sam se i vidio sam da znam puno.

Ne brini se , jedino sto slusam domaci rap i reggae pa smatram da ne moze niko s foruma pricati o tome -.-
skyx je napisao/la:
Ok smiri tenzije.Samo pitam i time stvaram DISKUSIJU a ne svadju.

Dalje,jesi ti kriticar pa procjenjujes textove-.-
Da znas Frenkievi textovi-.- Ne znam kako ih mozes porediti s drugim textovima jer su uglavnom sve battle textovi-
Od Ede naravno da ne.
Zapitao sam se i vidio sam da znam puno.

Ne brini se , jedino sto slusam domaci rap i reggae pa smatram da ne moze niko s foruma pricati o tome -.-
Battle textovi ?
Daj ba unormali se, frenkia vole samo djeca i fakeri. Pjeva o nekim stvarima koje ni na TVu nije vidio, poslusaj par disseva na njega i njegove odgovore pa ces shvatiti kakav je u stvari....
Ti kontas jedini slusas regge i domaci rap ? Momak nisi upucen dovoljno u ovaj portal i u raju na njemu zato se prizemlji i razmisli sta pises.
Battle textovi ?
Daj ba unormali se, frenkia vole samo djeca i fakeri. Pjeva o nekim stvarima koje ni na TVu nije vidio, poslusaj par disseva na njega i njegove odgovore pa ces shvatiti kakav je u stvari....
Ti kontas jedini slusas regge i domaci rap ? Momak nisi upucen dovoljno u ovaj portal i u raju na njemu zato se prizemlji i razmisli sta pises.
Da,battle textovi i ne pjeva o stvarima sa TV-a. Smatram da si ga slabo slusao .
Slusao sam par disseva od nekoliko debila , jedan diss je imao smisla. A njegovog odgovora nikad nije bilo ili ga mozda nema na netu-.-
Ne kontam da slusam jedini,ali vecinom il su cajke il tehno nista vise .
Prizimljen sam uvijek sem kad se napusim xD

edit: i sam da kazem niko u bih nije komercija jer sve i jedan reper koja ima cd a da nije demo je carape svoje morao prodavati za bitove i slicno

Burek_King je napisao/la:
Evo mozda malo offtopica ali eto da iznesem svoje skromno misljenje o, generalno, rap-u (nije rep-u, jer rijec "rep" bi mogli samo vezati za neke zivotinjske vrste, ili zensku frizuru, narodski recenu "rep"!)!

Da bi mogli pricati o istom tom rapu ili black soundu, valjda bi trebali poznavati minimalnu historiju, odnosno njen sam nastanak...

Po mom nekom skromnom misljenju, rap, onaj pravi rap su samo oldschool stvari poput (prvenstveno) Granmaster flash, Kurtis Blow, Fat Boys, RUN DMC, Jam Master JAy, Salt`N`Pepa, Rakim, Queen Latifah, Wu Tang Clan, Rza, MC Hammer, Dre, Ice-Cube, Snoop, Fat Joe, Nas, FoxyBrown, Diddy, DMX, Eve, pa najpoznatiji iz West-East konflikta, odnosno 2pac i B.I.G.!
Ovdje bi se moglo jos dodati umjetnika, ali sumnjam da ce vas vecina znati za ove a kamoli da jos nabrajam...

Ljudi koji su zivjeli rap... Oni su zivjeli takvu vrstu kulture... Uzivali u njoj... Oni su je doveli do toga, da je toliko popularna ta vrsta muzike... Nije to pocelo od Eminema (kojeg ja licno i cijenim i postujem) ili nekog 50-a, a kamoli od ovih novokomponovanih...
Oni su se borili, cak ratovali, jedan prtiv drugih... Kao sto sam spomenuo, najpoznatiji u medijima po tome su 2pac i BIG!

Sta je danas?! Danas se sve to svodi na komercijalizaciju... Izdaj plocu da bi je klinci pouzimali i da ti zaradis pare... Nije to to ljud moji... Moje misljenje je, da oni to radi iz interesa a ne ljubavi, kao gore spomenuti rap-eri!

Vecina vas se fura na 2paca... OK! Prihvatam... Ali zasto se pravite, opet napominjem, vecina, vas pametni i mislite da znate sve o njemu?! Znate da je bio gangster i sta dalje?!
Ali, zapravo, jel on to bio sto vi mislite?! Sta zapravo znate o njemu?! MIslim, ako se vec furate na njega?! Taj "rat", West - East... Zbog cega?! Sta je susstina, i razlog svemu tome?!

I jedna od najgorih stvari u zivot kad se radi o ovoj temi je kada eto spomenete 2paca i njegove pjesme, sto ce 80% raje napisati odgovor za pitanje koja je naj pjesma, napisat ce Changes!
Znate zasto?! Jer ne vjerujem da znaju koju drugi... Za nju ima spot, i puste je na MTV-u na njegovu godisnjicu...

Smijesno!

Peace!
Joj sto mrzim ovakvo pametnovanje. :r

Post dobio šamar od GAZZEL

skyx je napisao/la:
Da,battle textovi i ne pjeva o stvarima sa TV-a. Smatram da si ga slabo slusao .
Slusao sam par disseva od nekoliko debila , jedan diss je imao smisla. A njegovog odgovora nikad nije bilo ili ga mozda nema na netu-.-
Ne kontam da slusam jedini,ali vecinom il su cajke il tehno nista vise .
Prizimljen sam uvijek sem kad se napusim xD

edit: i sam da kazem niko u bih nije komercija jer sve i jedan reper koja ima cd a da nije demo je carape svoje morao prodavati za bitove i slicno

Slusao sam ja dosta stvari od frenkia jedino sto mu valja je Bruce Lee Rap sa Baby Dooksom i Raise sa Defensom ostalo je....
E bas zato sto sam slusao disseve od ljudi koji su njega dissali i njegove odgovore mogu da pricam o tome. To ja uopste nisam nasao na netu jer na netu toga nema, fmjam najvece fakersko mjesto u drzavi.
Sto se tice cajki i tekkna, prvo skontaj da ima razlike izmedju tekkna, trancea, housea, electra i svih ostalih pod vrsta elektronske mjuze pa onda reci da neko to slusa.
Slusao sam ja dosta stvari od frenkia jedino sto mu valja je Bruce Lee Rap sa Baby Dooksom i Raise sa Defensom ostalo je....
E bas zato sto sam slusao disseve od ljudi koji su njega dissali i njegove odgovore mogu da pricam o tome. To ja uopste nisam nasao na netu jer na netu toga nema, fmjam najvece fakersko mjesto u drzavi.
Sto se tice cajki i tekkna, prvo skontaj da ima razlike izmedju tekkna, trancea, housea, electra i svih ostalih pod vrsta elektronske mjuze pa onda reci da neko to slusa.
Da,da znam da ima dosta pravaca,ne znam bas u detalje ali ne zna ih ni pola koji slusaji neki oblik.Kad cujes neku elektronsku muziku laik (a vecina ih je ) uglavnom kazu da je to tehno -.- a cajke da ne pricam.
Ako ih nisi naso na netu ( njegove odgovore na disseve ) ne vjerujem da si nasao ovako na cdovima ili nesh jedino ako si fmjam, sto bi rekli gameri , insider a kako vidim pljujes a i nisi iz Tz tako da sumnjam al eto.

nhf
skyx je napisao/la:
Da,da znam da ima dosta pravaca,ne znam bas u detalje ali ne zna ih ni pola koji slusaji neki oblik.Kad cujes neku elektronsku muziku laik (a vecina ih je ) uglavnom kazu da je to tehno -.- a cajke da ne pricam.
Ako ih nisi naso na netu ( njegove odgovore na disseve ) ne vjerujem da si nasao ovako na cdovima ili nesh jedino ako si fmjam, sto bi rekli gameri , insider a kako vidim pljujes a i nisi iz Tz tako da sumnjam al eto.

nhf
Tu se slazem za cajke da je najvece zlo balkana i da svi vecina sto slusa Tiesta misli da on svira tekkno.
Nisam ih nasao na netu vec ih dobijam od jarana a odakle oni nabavljaju nemam blage, niti me interesuje. Odakle sam ja to nema nikakve veze, ja cijenim sve sto valja a ono sto ne valja niti pljujem niti me interesuje.
Burek_King je napisao/la:

Smijesno!

Peace!
They all wanna be pac
until they really get shot

dalje, da nije fm-jama nebi ni bilo repa kod nas ili bi barem kasnio par godina vise(zar moze vise)
a to sto je fmjam sad smjesan nemam rjeci,
Frenkie

lirika - 3/10
flow - 6/10
tehnika 9/10

i trenutno najjaci liricar na balkanu je....
MAYER!
.(tacka)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.