Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako izaci na ulicu?

438 pregleda · 40 odgovora · otvorena 14.08.2009. u 12:37

Kako komentarisete ove dogadjaje?

Prvo, ubistvo konobara Amara Mirsrica;
http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090814008

Nije 24h proslo, djevojka porezana nozem u parku;
http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090813111

Pa opet nocas/ jutros - pucnjava u Sarajevu;
http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090814027

Tuga. Tuga.
Policijske ovlasti = 0.
Kad se, nedaj Boze nadjemo u nekoj slicnoj situaciji,bolje nanu zvati - vise ce ti pomoci.. :(
Sto mnogi kazu (na sa-x) - dok se nekoliko njih javno ne objesi na Skenderiji, bit ce nam ovako..
:/

http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090814082
svaka cast za ovo
neda mi se ni do prodavnice >

- a evo idem sad na dj umu ;p
Procitao sam jedan komentar na SA-X.com i upotpunosti se slazem a lik govori da kada se kod nekoga nadje bilo koje (nebitno hladno ili vatreno) oruzje visi na glavnom trgu u gradu 200 sati pa bi se onda poslje 3 takva covjeka i ostali zapitali jel se to isplati.
HITZ00R je napisao/la:
pucnjava u starom gradu ... :S :*
Pucnjava, hvala Bogu nikom nista..
A za Amara?
Idol ga upucao jer mu oko pola 12 nije htio ukljucit muziku i dati pice (a radi kafic do 11h) :S

I koji je idiot taj ubica - tj. njih dvojica - kad im je momak (konobar,Amar) uspio oduzeti pistolj.. (tako kazu)..

Nek mu je rahmet dusi.
Sve sam pratio. Mogu ti reći da " prašinari " ne mogu običnim ljudima ništa, a kamol' njima. Sve dok se ne uvede policija kakva je bila u vrijeme Tita, bit' će ovako. Znam za tu policiju, jer mi je stari pričao kako su udarali i kakvi su bili, tad je kriminala bilo puno puno manje. A za tog momka koji je ubio konobara, čuo sam da je u bjekstvu 20 dana zbog pucnjave na momka sa Bistrika. Gledao sam vijesti, kažu da će oformiti neku specijalnu postrojbu policajaca, koji će zaustaviti sve to. Samo mogu reći DAJ BOŽE !

Nešto mi sumljivo, na svakom od tri linka su dvojica počinioca. Ako su to ti što su ubili konobara, rahmet mu duši, najebat' će samo tako.
Policija idiotizam ne moze nikako sprijeciti.. Kriv je pravni sistem, gdje se za ubistvo dobije 5 smijesnih godina.. Da se ja licno pitam, odmah bi na strijelanje isli svi koji nekom nanesu bol.. Kad hodas, glavu dole i budi normala..
karaBATAK je napisao/la:
Pucnjava, hvala Bogu nikom nista..
A za Amara?
Idol ga upucao jer mu oko pola 12 nije htio ukljucit muziku i dati pice (a radi kafic do 11h) :S

I koji je idiot taj ubica - tj. njih dvojica - kad im je momak (konobar,Amar) uspio oduzeti pistolj.. (tako kazu)..

Nek mu je rahmet dusi.
a sve mafija ...

R.i.P :*
a ja cu sad otic na tur u travnik i izacu iza 23h napolje i mene ce negdje vidjet i privest i sve to jarane ,a tako za to gore nis se fola nezna

POLICIJA = -0
Tuga sta da ti kazem svaki drugi prolaznik gleda da ti nesto ukrade svi na svakog sumnjaju sve to zbog ove vlasti i zbog toga sto se policiji nedaju ovlasti da biju ko u stara vremena jesi otiso iz svog naselja odma 2 samara i mars kuci ! jedino se tako nesto moze postici
Sve je relativno. Nikad se ne zna KO bi mogao, i KADA bi mogao najebati. Zivjeti se mora. Bez obzira na sve sto se desi, moras nastaviti dalje. That's life. Ipak, pojedinac moze bar malo doprinjeti svojoj sigurnosti, tako sto ce izbjegavati mjesta krcata ljudima ( kafici ) i mozda neke ocigledne pi******e kao sto su ogromna okupljanja mladih, utakmice, diskoteke i slicno.

Cesto su danas mladi zrtve, jer se ne pridrzavaju ovoga sto sam napisao.
KillaOR je napisao/la:
Policija idiotizam ne moze nikako sprijeciti.. Kriv je pravni sistem, gdje se za ubistvo dobije 5 smijesnih godina.. Da se ja licno pitam, odmah bi na strijelanje isli svi koji nekom nanesu bol.. Kad hodas, glavu dole i budi normala..
Nije toliko ni do policije. Ovlasti 0 - ali sa ovim sto imaju, i mogu rade otprilike sto trebaju :S

Gledao sam prije par dana - bas veliki dio (skoro bas svi) slucajevi razrijeseni, pocinioci uhapseni itd.
Samo sto dobiju sto kazes 5 godina zatvora. Ili je to ipak guzonjin sin koji nece ni 2 dana odlezati :@

Jedni na druge 'svaljuju' krivicu. Kriva policija, krivo tuzilastvo, nemamo ih gdje smjestiti (maloljetnike) - qrac - radite nesto..
Ima na barama mjesta, el.stolica i kraj...

:S

Sad se treba svakih 2 metra okretati, prati li te kakav idiot da ti otme telefon, ili skine tene?
Sjesti sa djevojkom u park - da ti dodju 2 idiota i izbodu?
Ili pobjeci u kakav kafic - pa da te neko prosvira zato sto si 'mu sjeo na mjesto'? :/

http://sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090813121
akoBogda 20% od ovoga..
Zato je bolje ostati u kuci i biti nolifer , nego izac da te bodu po tramvajima , i sta vec rade ...
Pokusaj da izadjes ulicu i da se ne pravis mangup i pokusaj da procitate svi ovakve teme malo i zaigrajmo zajedno

http://www.gamers.ba/forum/3/75590/turnir-brcko-prijave/

http://www.gamers.ba/forum/3/75761/turnir-travnik-4/

To su jedni od nacina da se zabavis malo kroz zivot, nije sve u alkoholu i opijanju do kasni vecernji sati ..

Manite se budalestina djeco .. zivot je pun sexa, yebu te sa svih strana
KillaOR je napisao/la:
- +1
- nediraj me, nediram te...svaki put ovi sto budu zbodeni, prebijeni bla bla ispadnu nevini, pa bil ti nekog iz cista mira nozem ubo ?!
- a za ovu djevojku sam cuo od havera...ti mangupi sto bodu, prebijaju radi mobitela, 20km, narukvice neznam sta da kazem....ako vec hoce da se dokaze, pa brate idi u banku i opljackaj
policija nam je na veoma losem nivou...
a i ljudi su isti.... kad su zboli Denisa u tramvaju 100 ljudi u tramvaju je samo posmatralo i sutilo umjesto da nesto urade... pa na sta ce izac ovaj svijet...ova Bosna je zalost... sad ja kad hocu negdje da podjem moram imat pored sebe objezbjedjenje? pa nisam predsjednik... stvarno nam je uzas policija ako se tako mogu nazvat! zalosno
OOoooOOO....ev sad sam sve citao...ala zla!

Nemos' to uradit...

POLICE = 0000

Jbt sad sam se usro,ne dolazim u Sarajvo .
Sreća ne zivim u Sarajevu.
Ma ne, salu na stranu, to je tako sad u svim gradovima u BiH...a ne samo u BiH, tako je u cijelom svijetu. Takav je vakat dos'o. Da ne pametujem previse, sve znate, sve vidite.
ulica manje vise ali kafici su danas ratna zona levati se napiju pa vade pistolje
Bas neki dan razmisljam, i kad uporedjujem sa stranim drzavama, smijesno je ustvari kolko ova drzava ima nizak procenat kriminala i delikvencije po ulicama u poretku na neke druge, gdje je ubistvo na dan potpuno normalno.
Mi kao drzava spadamo u jednu od najmirnijih drzava sto se toga tice (Iako smo mali, procenat kriminala je opet mal), samo je problem sto se narod ovde VJEROVATNO nije navikao na to od doba tite gdje je kako svi tvrde sve bilo mirno, tako da im ovo predstavlja neku 'veliku promjenu', a sto se tice izlaska na ulicu, samo gledaj svoja posla :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.