Diskusija
Blue screen
183 pregleda · 14 odgovora · otvorena 11.08.2009. u 14:30
sigurno bi znali svi to ko imalo ima znanja...
dakle taj plavi ekran se zove pod nazivom - Blue Screen death - Plavi. ekran smrti...
Tu ti nema pomoci....
Jednostavno moras reinstalirati windowse, ne zaboravi stavit u biosu da ti boota sa cd-dvd rooma
dakle taj plavi ekran se zove pod nazivom - Blue Screen death - Plavi. ekran smrti...
Tu ti nema pomoci....
Jednostavno moras reinstalirati windowse, ne zaboravi stavit u biosu da ti boota sa cd-dvd rooma

Pa prevedi sebi ovo ....
Update windos , ako ti i dalje bude ovako obrisi noviji Hardware& software.
Update windos , ako ti i dalje bude ovako obrisi noviji Hardware& software.
Meni se 2 puta nesto takvo desavalo jednom sam imo virus na PC-u, a drugi put RAM se pokvario pa bi se nekada pojavio plavi ekran smrti il bi se PC sam odma RR pa et provjeri nesto od ovog dvoje
.
.
nije ti uredu file ndis.sys ostecen a to je systemski file format moras ..
@edit : ko kaze da nema pomoci .. ako nema fajla errora imenea otiso hdd... a ako pise onda otiso neki driver meni je za zvuncu i pise mi kad gledam film slusam muziku restartuje se a kad je izbrsem normala cek da vidim imam li ja taj file da ti upload pa stavi
@edit : ko kaze da nema pomoci .. ako nema fajla errora imenea otiso hdd... a ako pise onda otiso neki driver meni je za zvuncu i pise mi kad gledam film slusam muziku restartuje se a kad je izbrsem normala cek da vidim imam li ja taj file da ti upload pa stavi
ZenGaa je napisao/la:
Tu ti nema pomoci....
Tu ti nema pomoci....

Da ti nisi sta nadogradjivao racunar, moze biti i to problem. Ako nisi, onda il ti je nesto crklo u compu, il ti je windows otisho skroz. Znaci reinstal samo pomaze.
ZenGaa je napisao/la:
Tu ti nema pomoci....
Tu ti nema pomoci....

i meni je bilo jedno vrijeme tako bilo ja sam neke programe koji mi nisu trebali izbriso,neke aplikacije sa startup-a onemogucio,defragmentiro hd i skeniro komp i bio naso 3 virusa i izbriso te viruse i onda kada sam slijedeci put upalio pc radio ko nov i nikako mi se vise ne pojavljuje.
Moj savjet za anitivirus je avira premium security suite.
Jbg probaj ovo uraditi ako ne bude htjelo ponovo inistaliraj windows
PoZz
)
Moj savjet za anitivirus je avira premium security suite.
Jbg probaj ovo uraditi ako ne bude htjelo ponovo inistaliraj windows
PoZz
)
evo uplaod sam ti samo ga ubaci u system 32 i probaj ..
ocel se rr
€it : a vista ti ne ubacij ovaj file
ocel se rr
€it : a vista ti ne ubacij ovaj file
Probaj sa ovim programom i mislim da ces rijesit problem
http://www.dcclifecare.com/download.php
eo neki slicni problemi i kako ih rijesiti
http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/79679-stop-0x000000d1.html
http://support.microsoft.com/kb/810980
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-30662-DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL-STOP-0x000000D1.html
http://www.dcclifecare.com/download.php
eo neki slicni problemi i kako ih rijesiti
http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/79679-stop-0x000000d1.html
http://support.microsoft.com/kb/810980
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-30662-DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL-STOP-0x000000D1.html
Ček, ček, nije sve tako crno (plavo). Ndis.sys je dio aparature drivera mrežne opreme. NVIDA-e. Prvo što trebaš uraditi je otići u BIOS i oduzeti/dodati IRQ memoriju slotu u kojem se tvoja grafička nalazi. Drugo, zapitaj se šta si novo od hardware-a dodao u zadnje vrijeme (tu spadaju i novi HDD pogoni, novi CD/DVD pogoni pa čak i USB flash stick-ovi i ostale razne USB naprave).
Imaš li možda intgrisanu grafiku u chipsetu? Da li si dopustio neki IRQ konflikt među hardware-om?
Imaš li možda intgrisanu grafiku u chipsetu? Da li si dopustio neki IRQ konflikt među hardware-om?
Da slucajno ne koristis Google Chrome?
Malo cudno pitanje, ali sam ja imao taj problem prije 3 dana. Svakih 10-15 minuta mi izbavi BSoD.
Preso na FireFox i sve normalno.
Reinstaliram Chrome i vise nemamo BSoDova.
Najvjerovatnije neka aplikacija koju koristis ima problema sa rezervisanjem memorije i sjebe sistemsku. Moze biti da je do nekog virusa ili drugog programa koji je svoj kod "ubrizgo" u drugu aplikaciju.
A moze i jednostavno biti da je do ram memorije. Ostecena.
Ev, nakon 2 minuta surfanja na googleu naso sam da je to do mrezne karte.
Evo jedan link pa malo procitaj.
ndis.sys
Malo cudno pitanje, ali sam ja imao taj problem prije 3 dana. Svakih 10-15 minuta mi izbavi BSoD.

Najvjerovatnije neka aplikacija koju koristis ima problema sa rezervisanjem memorije i sjebe sistemsku. Moze biti da je do nekog virusa ili drugog programa koji je svoj kod "ubrizgo" u drugu aplikaciju.

ndis.sys
Philosopher je napisao/la:
Da slucajno ne koristis Google Chrome?
ndis.sys

ndis.sys
hvala<3
Jedno pitance, Da li si koristio neki USB uređaj, džojstek, kameru, USB stick i tako dalje...??
Ova greška ukazuje upravo na to.
Ako jesi koristio taj USB uređaj, onda ga nemoj štekat tamo gdje imaš još nekih uređaja, npr;ova greška se pojavljuje kada koristiš USB kameru i USB slušalice u isto vrijeme a uključeni su sa iste strane kompjutera.
Citiraj ako nije ovo u pitanju.
Ako jesi koristio taj USB uređaj, onda ga nemoj štekat tamo gdje imaš još nekih uređaja, npr;ova greška se pojavljuje kada koristiš USB kameru i USB slušalice u isto vrijeme a uključeni su sa iste strane kompjutera.
sanjin1991 je napisao/la:
Jedno pitance, Da li si koristio neki USB uređaj, džojstek, kameru, USB stick i tako dalje...??
edit : driver za mreznu nije pomogao, a evo sad su mi na istoj strani samo mis, i slusalice..
EDIT 2 : ne pomaze
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.