Evo tema da se malo opustimo smjehom i vratimo u neke smjesne situacije.
Podjelite ovdje sa ostalima vase najneugodnije ili najsokantnije trenutke koje ste dozivjeli sa vasim PC-om, bilo u da je pitanju hardware, software, igre ili neko vase ekspermentisanje i objasnite malo vise o tome a ne u jednoj recenici.
Evo kod mene:
Hardware
- Bas neki dan nesto sam ceprko oko napojne jedinice, oko I/O tipke ima i da se nastima voltaza, default je bila 230V i ja okrenem na 115V, pritisnem Power i BOOM! Puce i bljesnu napojna ko iz puske i pomjeri centralnu jedno 20cm od mjesta, a od praska usi su mi se totalno zacepile par minuta.
- Jos dok sam imo Pentium 2 opet oko napojne, tad jos nisam znao da trebam iskljucit struju dok radim nesto u centralnoj, i tako ja ceprkam i nevidim i slucajno zahvatim neki metal u polu-otvorenoj napojnoj te osjetih kako mi ruka trne i siri mi se nekakvo strujanje kroz ruku, srecom otrgnem ruku i skontam da me spicila struja.
- Otiso ja kod dajdze i nabavio on neki novi monitor velik 22 inca i pokazuje mi nesto na PC-u vamo tamo, ode on iz sobe po sok a ja upalim staru Fifu 2000, nisam ni prvo poluvrijeme odigro monitor se odjednom ugasi te oblak dima izadje iz njega te ko nekakva vatra sitna i ja skoci pushi pushi hajd ugasila se al na zidu ostade ogromna fleka hem monitor pregori, kad se on vratio sa sokom ja propo u zemlju od bruke
Software
- Kad sam prvi put dobio PC, i doso covjek nastimo sve i sad on meni objasnjava neke osnove na PC-u kako ga palit gasit restartovat, a ja veze nemam o cemu on prica te kofol klimam glavom govorim znam znam jest tako je i ode on i ostavi on upaljen PC, a ja veze neam kako sta sad, jedva i sa misem ciljam na ikone a tastauru nesmjem ni dotac reko pokvaricu nesto, i stara mi kaze hajd sine ugasi PC i ja kofol ciljam one ikone, crvenim se veze nemam i tako ja 10min i dodje stara i kaze pa kolko ti treba da ga ugasis, i jbg ja onako preznojen reko pa zaboravio, i zovi opet covjeka da gasi pc
- Odem ja u Phoenix i trebalo mi nekakvih albuma da skinem, i jedino nadjem preko torrenta, prije toga ubacim usb i sa njega instaliram torrent program. Krene on skidat kad sve sporije i sporije i nestade konekcije, i onaj Elvis restartovo modem vamo tamo 15 min opet nista, a jedini ja skido nesto i povuko nekakav virus a bilo jos ljudi, i tako citav dan pola Phx-a bez net konekcije osim djela za igre do sutradan, a on mislio ja nesto hakovo konekciju vamo tamo te zvao gazdu (schwabinog starog) al ipak sve fino prodje i ja ispade kofol haker
Igre (mogu i sa konzola)
- Prekucavam ja Final Fantasy 8 koji je na 4 cd-a, i ukupno mi je trebalo mjesec dana da dodjem do zadnjih boss-ova, zaista je pretesko jer se mora pobjedit 3 teska bossa zaredom da bi prekuco igro i dva dana ja pokusavam al nikako neide, i onda napokon poslje pola sata borbe pobjedim ih i krece ending movie koji sam tolko ocekivo, sve fino kad poslje minute poce shtopat ja reko wtf jbt, stopa stopa i puf zakoci, ja vadi onaj cd cisti ga sapunom vodom pa laser al nista jer je bio malo izgreban i nepitajte sta se dalje desilo