Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Slow comp

114 pregleda · 11 odgovora · otvorena 04.08.2009. u 14:39

pozz olll
e ovako kada upalim komp treba mu 10 minuta da dodje sebi nemoze se nista raditi scenirao komp izbrisao nepotrebno jos da vidim sta mi vi predlazete....;)

I jos jedno pitanje imali kakve veze ako se instaalira na xp expanzija viste.. :D
Ako ti je slab comp onda ima veze... obori system instaliraj xp sp2 i šutaj ;)
Bog sami zna šta ti imaš u PCu, formatiraj C:
Stavi default temu,izbrisi bezpotrebne ikonice na desktopu,iskljuci nepotrebne procese (ctrl+alt+delete - proces) ....
ides na startnu traku, odesh na "run" i tu kucas ms config i otvorit ce ti se prozor "System configuration ulity" i onda ides na kolonu "Startup" i tu vidis sta ti se sve pokrece prilikom startanja racunara i trebash iskljuciti sve sto ti netreba posto ti kazes da prvih 10 min nemosh nishta raditi na comp to je zato sto ti se nakon paljenja odmah pokrece dosta programa i ti iskljuci sve osim onog sto ti bash treba i comp ce startati brze. A i nebi ti AV scan skodio :D
Ako to nepomogne del sve sa compa sto ti netreba ako i tad bude isto onda ti negine formatiranje :D
oboris sistem, lagano XPSP2 nabacis, ako i to bude sporo install SpeederXP evo link: http://www.speederxp.com/en/index.html
vices onda kako dere comp, ja install ovaj program na Pentium3 stari comp, brzi nego ovaj duall core ;)
samo moras kupit program, to je bed
Kada pišete ovakve teme, onda navedite koji antivirus imate, firewall, konfiguraciju.
Instaliraj XP manager(trial 15 dana) i klikni na alat koji se zove 1-click cleaner.

Ovo može da potraje jer neznam da li si ikad čistio kompjuter.

Nakon toga, kada pokreneš ovaj program klini na optimizer pa na System Speed i u startup opcijamastavi tačnicu na sljedeće:

disable updating group policy
disable preftecher for accelerating windows startup
cancel scaning disk during startup

a na odjeljku shutdown pomakni sve na fast

Sljedeća stvar, otvori My Computer(ne moj već tvoj:D)i propetis na Local Disk i Disk Cleaner i chekiraj sve i OK.

sanjin1991 je napisao/la:
Kada pišete ovakve teme, onda navedite koji antivirus imate, firewall, konfiguraciju.
Instaliraj XP manager(trial 15 dana) i klikni na alat koji se zove 1-click cleaner.

Ovo može da potraje jer neznam da li si ikad čistio kompjuter.

Nakon toga, kada pokreneš ovaj program klini na optimizer pa na System Speed i u startup opcijamastavi tačnicu na sljedeće:

disable updating group policy
disable preftecher for accelerating windows startup
cancel scaning disk during startup

a na odjeljku shutdown pomakni sve na fast

Sljedeća stvar, otvori My Computer(ne moj već tvoj:D)i propetis na Local Disk i Disk Cleaner i chekiraj sve i OK.

prefetcher ne diraj , od toga ti se uspori racunar ako ga disable i slichno , znam iz licnog iskustva ;)
golgy je napisao/la:
prefetcher ne diraj , od toga ti se uspori racunar ako ga disable i slichno , znam iz licnog iskustva ;)
Moje iskustvo kaže drugačije.
Drži se gitare.;)
sanjin1991 je napisao/la:
Moje iskustvo kaže drugačije.
Drži se gitare.;)
Nisi zanimljiv.
rjesenje za slow komp ti je obaranje sistema....komp ti bude kao nov..;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.