Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

- Forum

339 pregleda · 21 odgovor · otvorena 04.08.2009. u 03:27

@edit : nish vozit cu vako .. nema mi druge hvala sto ste probali pomoc
je napisao/la:
Nije GUMU .. vec prvu brzinu da mu bude laksa ... DO sada nisam cuo za to da se moze .. ne mozes lanac nista dirati jer to masinica odredjuje tu duzinu lanca .. ako hoces da ti bude laksa prva .. kupi sebi 24-ku biciklo .. SRETNO !
allvarezz je napisao/la:
Nije GUMU .. vec prvu brzinu da mu bude laksa ... DO sada nisam cuo za to da se moze .. ne mozes lanac nista dirati jer to masinica odredjuje tu duzinu lanca .. ako hoces da ti bude laksa prva .. kupi sebi 24-ku biciklo .. SRETNO !
moj jaran ima 21 i ide ko luda ..
UnDeRgRoUnD_cs_ je napisao/la:
moj jaran ima 21 i ide ko luda ..
Imam i ja 21 , kod drugih je prva ko kod mene 2 i 3 XD
Jednostavno , biciklo tako napravljeno..

Ali definitivno je veći ugođaj kad ti je lanac fino namazan i lakše je okretat.
na zadnjme zubchaniku odvrnes malo sharaf i biche ti lakshe vizoiti ett
Nemozes to napraviti....Jedino probaj odneti u servis ako je biciklo od CAPRIOLA pa tamo pogledaj nadam se da ima negde u Sarajevu servis......Ja iskreno nisam cuo za to ali pokusaj njima odneti ako to moze onda ce ti oni napraviti.

@Edit: BOSNIA & HERCEGOVINA, CAPRIOLO SPORT CENTAR, Sarajevo , “Euro-Mark” d.o.o , Vilsonovo šetalište br 4, tel.: +387 33..., +387 61-107-622

Eto tu ti je adresa i telefon

Post dobio aplauz od bak1r

Da bi ti prwa brzina bila laksa, najweci zubcanik na zadnjoj felgi treba da bude josh weci... sto je weci zubcanik na zadnjoj felgi, prwa brzina je laksa, a na srednjem pogonu, normalno da je swe lakse sto ti je zubcanik manji....9-)
Pusti ove dole sta ti pricaju.. kakvo odvrtanje sarafa.. :S

Odes u capriolo na vilsonovom i kupis zupcanik sa super low brzinom.. (to sam vec ja uradio pa znam) i problem ti je rijesen

gl
burazeru... na masinici imas dva manja sarafa stoje jedan do drugog.. probaj na njim to odradit.. al nemoj jedan previshe odvrnut a drugi ne jer ti neche saltat onda.. znaci postepeno i jedan i drugi ;)
Benny_ je napisao/la:
burazeru... na masinici imas dva manja sarafa stoje jedan do drugog.. probaj na njim to odradit.. al nemoj jedan previshe odvrnut a drugi ne jer ti neche saltat onda.. znaci postepeno i jedan i drugi ;)
Qme to je za podesavanje mjenjaca, da bolje potrefis brzinu, da ti ne spada sa neke brzine i slicno ... to nema veze sa brzinom i tezinom okretanja -.-
haj da bezveze nepishu daj meni te bodove i eto oks?

Post dobio šamar od Philosopher

nemoj se ti je****t s tim, ujebat ces biciklo dzabe, odes do servisa fino pitas kako sta, oni ti urade i uzivas :r

ne tako ako budes je***o nesto sam, opet ces ic do servisa, samo sto ces morat placat vise ^^
Kupis low / super low zupcanik?

Moje misljenje,

Skupis 500KM. Odes u Ciklo Centar. Kupis sebi GT 3.0 + il' Speshlajz ( ). Odes u brdo - i tamo glumi wannabe jumpera-with-mtb.

Jednostavno skines sa stare neke felge jednu onu zvjezdicu i nabacis na onaj srednji uređaj :) i da ima 4 umjesto 3 :D
Gledaj da ti je sto veci zupcanik od prve.U mene je prevelik pa moram voziti u drugoj
Lanac je takav kakav je i moze se produziti po zelji i to ce ti olaksati prvu brzinu. Imas podesavanja masinice ali to je uglavnom samo za prebacivanje brzina...
Kupiš sebi novu felgu sa 21 ili 24 brzine i kupiš lanac novi i eto ga : )

Ja sam bio samo kupio felgu sa 21 brzinom na bajk od 18 i radilo je .
nista druze, kupi sebi megarange zadnju kasetu i pitaj nekog ko se razumije u bicikla da ti montira..

ta kaseta izgleda ovako: http://www.globalbikesonline.com/catalog/images/mega%20range%207%20speed.jpeg
Olabavi lanac imbus kljucem.. Allaha mi pomaze ..
e ovako imas na masinici 1 sraf koji drzi sajlu.odvrnes sraf i olabavis sajlu i zategnes dobro sraf a ako nece obrnuto.Odvrnes sraf zategnes sajlu i dobro zategnes sraf ... radi 100 % samo sam zaboravio treba li zategnuti ili otegnuti sajlu :D pozzz tebi i valjda ce proraditi :P

Post dobio aplauz od bak1r

BennyBlanco je napisao/la:
Olabavi lanac imbus kljucem.. Allaha mi pomaze ..
Da , pomaže , ali dovodi do spadanja lanca i drugih kvarova koji nastaju popuštanjem.Te lanac može pući (desilo mi se da mi pukne lanac).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.