Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

ubrzajte svoj internet za 60 posto..stranice otvara u sekundi

358 pregleda · 27 odgovora · otvorena 02.08.2009. u 22:46

vaj trik uistinu povecava brzinu, barem je meni povecao brzinu za 50%, Kad kod ucitavate neku stranice, mozilla firefox tj. vaše racunalo mora poslati zahtjev serveru te stranice. Naravno taj server ce vam u nekom vremenu odgovoriti i vi ce te dobiti internet stranicu na vašem ekranu. Što vam server brže odgovori to ce vam se brže prikazati željena internet stranica, u ovom tutorijalu vidjeti cemo kako ubrzati to vrijeme. Mozilla Firefox je po defaultu podešena da šalje 4 zahtjeva serveru, mi to možemo promjeniti, možemo staviti npr. da šalje 50 zahtjeva i tako cemo dobiti brži internet.

1. U address bar mozille firefox upišite about:config i kliknite enter. Nakon toga otvoriti ce vam se poruka upozorenja, da budete oprezni kad mjenjate opcije mozille firefox, kliknite I ll be careful , I promise!

2. Ušli ste u opcije mozille firefox, sada u filter upišite network.http
otvoriti ce vam se neka lista opcija, tu pronadite ove perfomanse i promjenite ih :

network.http.pipelining - dvostrukim klikom promjeniti u true

network.http.pipelining.maxrequests- dvostruki klik i upišite željeni broj zahtjeva koje ce Mozilla firefox slati, ja bih vam preporucio da upišee najviše 50, nemojte stavljati više zato što možete preopteretiti server silnim zahtjevima

network.http.proxy.pipelining- dvostrukim klikom miša , promjenite vrijednost u true

To poslije svega toga izgleda ovako:_(valjda sam postavio fotku!!)

Restartajte mozillu firefox i uživajte u vecim brzinama interneta....
Hvala ti puno... Do sada mi je brzina interneta bila 30 kbps a kad sam ovo uradio skocila na 8mbps. Hvala ti jos jednom.
Nema potrebe, to nikad ne upali.
Za sve ostalo uzmite veće pakete.
ubrzati mozzilu.....ne internet ak sam skonto...i ako je to to bila je team 1242134 puta
hhaha upali majke miii
Koliko para - toliko muzike.

Staro. Bilo desetak tema o ovome, a ja sam prvi postavio ovdje temu...

I da, fazon cijeli je da mozilla ocita stranicu jednom pa ti je prikaze, a ne nekoliko puta kao prije.

Nije nista brzi internet.

K'o sto sam vec rekao ~

Koliko para - toliko muzike.
pa vidi download koliko je ubrzanoo

(hocu li dobiti koji bods za ovoo)
~ Ovo je bolje za lowerske konekcije i pakete , uzmes veci paket , brzi ti je NET
r3L0aded je napisao/la:
Hvala ti puno... Do sada mi je brzina interneta bila 30 kbps a kad sam ovo uradio skocila na 8mbps. Hvala ti jos jednom.
Tema : ubrzajte svoj internet za 60 posto..stranice otvara u sekundi (34 pregleda i 5 odgovora)
Napisano : 02.08.09 u 22:46

odg : Napisano : 02.08.09 u 22:47

jel se meni cini , il si fkt munja ?
Memson je napisao/la:
Tema : ubrzajte svoj internet za 60 posto..stranice otvara u sekundi (34 pregleda i 5 odgovora)

Joj munja sam ocami kako si me uspio razotkriti.
Pa nisam debil da citam ono sto znam i ono sto sam vec probao.
Memson je napisao/la:

Jel se meni cini il si ti glup pa ne shvatas ironiju u njegovom postu?!

Blowww meee!
Aj pokusacu,mada ne verujem!
Ja sam ovo davno probao

Ovo je vise za spori net Dial up itd..
_St3altH_ je napisao/la:
Jel se meni cini il si ti glup pa ne shvatas ironiju u njegovom postu?!

Blowww meee!
Prvo nauci znacenje rijeci ironija , pa me citiraj , imbecilu glavati

@ on topic uradio sam ovo , sad cemo da isprobamo !
Nisam probavao .

Ali nevjerujem u ovo svako bi odma uzeo najjeftiniji paket ovo uradio i puco ... Kolko platis tolko dobijes
jaoooooooooo evo skino sam gta iv za 3 minute , ups ne ovo je bio crack samo
Ovo znaju djeca od 8 godina.....
+ cp sa derneka lol
Prvo debilu jedan znaci prvo radis copy / paste sa derneka drugo, znao sam to prije tebe..
Fer4 je napisao/la:
Prvo debilu jedan znaci prvo radis copy / paste sa derneka drugo, znao sam to prije tebe..
Pardon, my bad! :D <3

na lanu bi vas ttk unišio :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.