Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

OC Contest

197 pregleda · 11 odgovora · otvorena 31.07.2009. u 20:28

Pozdrav Gameri I Gamerice,

Ovo ljeto u Velikoj Kladuši (Unsko-Sanski Kanton) u Gradskoj sportskoj dvorani doržat će se OverClock Contest 2009. Kao što ime govori contest je u vezi Over Clockanja PC-ova i njegovih komponenti. Učesnici mogu dolaziti sa cijelog balkana pa i dalje. Cijena učestvovanja je 50 KM po takmičaru. Svaki takmičar dobiva svoje radno mjesto sa stolom (3 * 1 m) i stolica koliko je potrebno. Minimalni broj učesnika je 15.

Kategorije Contesta su:

- Visual Look Contest ( kategorija u kojoj učesnici se takmiče po izgledu kućišta pojedinačno)

- Benchmark Contest ( kategorija u kojoj učesnici se plasiraju po Score koji se dobije testiranjem u 3DMarku)

- Stability Contest ( kategorija u kojoj učesnici testiraju maximalni postotak koji mogu dostići Over Clockanjem a da im sistem radi CPU Stress test 30 minuta)

Nagrade:

1. MB EVGA X58 SLI

2. nVIDIA 9800 GT

3. Miš Logitech MX518

Želim PUNO SREĆE svim učesnicima !!!

Prijave šaljite na moj PM sa linkom od vašeg PC-a i prijavom koja slijedi:

Ime:
Prezime:
Nick:
Godište:
Kategorija:
Mjesto Boravka:
----------------------

Pozdrav
Taman mi ova grafa treba da malo pojačam računar :D
Sklepat ću nešto već :D
"PARA NA PARU A UŠ NA FUKARU"

Ko ima bolji PC i dao je više za novca, odnjeće nagradu makar već imao EVGA X58 SLI ili neku bolju.

Jedan od najglupljih načina je ovaj.

Ako niste znali, za ovo postoji internet i takmičenje na internetu gdje se čisto zna kolko je koji PC dobar ali nema nagrada što je i razumljivo.
sanjin1991 je napisao/la:
"PARA NA PARU A UŠ NA FUKARU"

Ko ima bolji PC i dao je više za novca, odnjeće nagradu makar već imao EVGA X58 SLI ili neku bolju.

Jedan od najglupljih načina je ovaj.

Ako niste znali, za ovo postoji internet i takmičenje na internetu gdje se čisto zna kolko je koji PC dobar ali nema nagrada što je i razumljivo.
Imamo sponzore što sve objašnjava. Normalno da neko ima jači neko slabiji PC. Zato postoji i ovaj Contest. Na internetu je contest u kojem jednostavno uploadaš 3Dmark score i uživaš. Vako imaš više kategorija za koje se možeš kvalificirati za dalje. Ti kako hoćeš. Ne moraš !!! Niko te ne tjera.
Valjda trebate staviti na raspolaganje isti sistem za svakog ucesnika. Znaci iste komponente pa da najbolji pobijedi. A ne ovako, dodje lik sa uber masinom i...
Et ti cannabis idi sada se dokazi je***o te clockanje
je**********e je napisao/la:
Et ti cannabis idi sada se dokazi je***o te clockanje
jbg al nemos samo cannabisu tako ima njih jos sa 1337 masinama
nc je napisao/la:
Valjda trebate staviti na raspolaganje isti sistem za svakog ucesnika. Znaci iste komponente pa da najbolji pobijedi. A ne ovako, dodje lik sa uber masinom i...
NAČIN OCJENJIVANJA:

SABERE SE POČETNI SCORE I SCORE POSLIJE CLOCKANJA I PODIJELI SA DVA.

KO DOBIJE VEĆI BROJ TAJ DOBIVA.

NEMA VEZE TI MOŽEŠ  P1 CLOCKATI I DOBITI VEĆI REZULTAT NEGO NEKI SA NEKIM QUADOM

SRY ZA CAPS...MORO SAM

Post dobio šamar od Philosopher

Rexy je napisao/la:
NAČIN OCJENJIVANJA:

SABERE SE POČETNI SCORE I SCORE POSLIJE CLOCKANJA I PODIJELI SA DVA.

KO DOBIJE VEĆI BROJ TAJ DOBIVA.

NEMA VEZE TI MOŽEŠ  P1 CLOCKATI I DOBITI VEĆI REZULTAT NEGO NEKI SA NEKIM QUADOM

SRY ZA CAPS...MORO SAM
Opet nisu isti uslovi za sve. Ne znam ko je organizator ali iole ozbiljan contest svim ucesnicima nudi iste uslove (iste komponente).

Ovo je kao da na utrci na 100m jedan treba trcati 110m, drugi 120m, a pobjednik je ko prvi dodje do cilja.
nc je napisao/la:
Opet nisu isti uslovi za sve. Ne znam ko je organizator ali iole ozbiljan contest svim ucesnicima nudi iste uslove (iste komponente).

Ovo je kao da na utrci na 100m jedan treba trcati 110m, drugi 120m, a pobjednik je ko prvi dodje do cilja.
Ne razumijete.....ako imaš bolje hlađenje možeš više gurati....to je to....samo je do hlađenja.....ništa više

Al ipak sad i nema veze....imamo 28 natjecatelja
Rexy je napisao/la:
Ne razumijete.....ako imaš bolje hlađenje možeš više gurati....to je to....samo je do hlađenja.....ništa više

Al ipak sad i nema veze....imamo 28 natjecatelja
A vi ocito ne razumijete da se neki procesori/graficke bolje clockaju, tako da nije sve do hladjenja. Medjutim ako su svima iste komponente onda se je sve do hladjenja i skill-a, sto je slucaj na normalnim contestima.

U svakom slucaju sretno sa contestom i lijepo se provedite.
Reptor On bi mogo na ovo ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.