Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Jedna fina diskusija

546 pregleda · 30 odgovora · otvorena 31.07.2009. u 16:52

Otvaram temu sa namjerom da malo zaboravimo dešavanja na gamersu i posvetimo se onome što je zaista vrijedno. Moram priznati da sam krv svoju za gamers davao, 160 banova popušio, i tek sad mi je došlo iz guzice u glavu. Šta ja u stvari imam od nekakvih protesta? Šta uopšte imam od boravka na ovom sajtu? Na to pitanje nemam odgovora, ali imam odgovor na jedno drugo pitanje: Šta zapravo gubim boravkom na ovom sajtu, i na internetu uopšte?

Gubim vezu sa realnošću, ostajem zaključan u nekom imaginarnom svijetu, koji nema veze sa stvarnošću. Gubim vrijeme, koje je tako dragocijeno, i za koje ću biti pitan kada stanem pred Boga. Gubim živce, i već sam ih se dosta nagubio, tako da ih više ne namjeravam gubiti. Gubim razum, jer uvijek neka djeca ispadaju pametnija od mene u raspravama. Gubim pare, jer kupujem razne premiume i ostala sranja da bih bio veća "faca". Gubim kilograme, jer dok sam za računarom ne znam ni jesam li gladan ili žedan. Gubim prijatelje, jer ne izlazim po kafama, novi prijatelj mi je msn. Gubim djevojku, jer kome treba balavac koji 10 sati dnevno provodi svađajući se sa djecom na nekim sajtovima.

Sve u svemu, ničega korisnog. Zato sam odlučio da se preokupiram na knjigu i društvo.

Želim da čujem vaše mišljenje o ovome što sam napisao, i vašu svejsnost o onome što dobijate i gubite boravkom na internetu.

I konačno, pitanje koje ste čekali: Koliko stvarno mislite da ste zreli i pametni da bi mogli raspravljati po forumima bez gubljenja živaca?
kad neko kaže da je svoju krv dao na neki sajt, onda tu nešto nije u redu.....
Pametni ljudi uopce nemaju potrebu za raspravom. Takvi ljudi cesto sute, te nikome nisu dostupni njihovi stavovi. Budala prica, pametan sprovodi djelo. Nekad sam i ja znao pisati postove koji itekako vrijede, a od danas ne. Sto sam pisao, pisao sam. Ne zelim vise biti clan ovog devijantnog (de)generacijskog foruma, te cu svoj potencijal pokusati ispoljiti na drugim poljima. Nekada sam na gamersu bio online po cijeli dan, a danas samo par minuta. Toliko. ^^

EDIT : Sto se tice nerviranja, koliko ja znam samo se zene mogu nervirati i ritati k'o stoka. Nemas nista od toga, a posebno ne ako se nerviras zbog gluposti. Nista se nece promijenjiti, a ako ostanes miran ti si taj koji je ogromnom dobitku. Razmisli malo.
S3phirotH je napisao/la:
Pametni ljudi uopce nemaju potrebu za raspravom. Takvi ljudi cesto sute, te nikome nisu dostupni njihovi stavovi. Budala prica, pametan sprovodi djelo. Nekad sam i ja znao pisati postove koji itekako vrijede, a od danas ne. Sto sam pisao, pisao sam. Ne zelim vise biti clan ovog devijantnog (de)generacijskog foruma, te cu svoj potencijal pokusati ispoljiti na drugim poljima. Nekada sam na gamersu bio online po cijeli dan, a danas samo par minuta. Toliko. ^^

EDIT : Sto se tice nerviranja, koliko ja znam samo se zene mogu nervirati i ritati k'o stoka. Nemas nista od toga, a posebno ne ako se nerviras zbog gluposti. Nista se nece promijenjiti, a ako ostanes miran ti si taj koji je ogromnom dobitku. Razmisli malo. ;)
Najgore je sto se covjek opameti (Bar ja u ovom slucaju) kad izgubi sve zivce :)

@Edit za nc-a: Zrelost nema bas puno veze sa kontrolisanjem, sto se tice ovih stvari kao no life-anja po internetu itd.
Ako ti kazem činjenicu da sam ovde registrovan 2003, i da se od te 2003 logujem nemal swaki dan, te da nisam nikad ban dobio dovoljno ti govori o mom strpljeni i živcima =)
S3phirotH je napisao/la:

EDIT : Sto se tice nerviranja, koliko ja znam samo se zene mogu nervirati i ritati k'o stoka. Nemas nista od toga, a posebno ne ako se nerviras zbog gluposti. Nista se nece promijenjiti, a ako ostanes miran ti si taj koji je ogromnom dobitku. Razmisli malo. ;)
Mozda bi te razumeli kada bi pisao tako da ne koristis vokabular. Moje misljenje, jer na samom portalu nema ucenih ljudi. Meni nije problem, ja ga znam, ali ostali ne.. Cak i xxxJado, i global moderatori, i 80% clanova ne zna vokabular a ti pises. Svaka ti cast, jako cenim i postujem ljude kao STO SI ti, ucene i nacitane, ali mislim da si pogresio sto si od samog pocetka poceo koristiti vokabular. Mozda bi tvoj postovi bili shvaceniji za 80% ...
mwa je napisao/la:
Mozda bi te razumeli kada bi pisao tako da ne koristis vokabular. Moje misljenje, jer na samom portalu nema ucenih ljudi. Meni nije problem, ja ga znam, ali ostali ne.. Cak i xxxJado, i global moderatori, i 80% clanova ne zna vokabular a ti pises. Svaka ti cast, jako cenim i postujem ljude kao STO SI ti, ucene i nacitane, ali mislim da si pogresio sto si od samog pocetka poceo koristiti vokabular. Mozda bi tvoj postovi bili shvaceniji za 80% ...
hajd procitaj svoj post pa skontaj sta si napisao?
E ovako blues...
1. Grijesis kada kazes da je ovo imaginarni svijet .. jer imaginarni svijet je svijet iz romantizma odnosno sta to zapravo znaci .. "Ceznja za perfekcionizmom" i tu ti je prva greska ..
Sto se tice ove teme ti nju mozes nazvati "Virtualnim svijetom" odnosno svijetom interneta, Tv ekrana, igricaa svakojakih.. i da je tema tako nazvana i da si ti zapravo rekao da si u virtualnom svijetu ja bi te shvatio .. i da se nadovezem na jedan od postova ... Zrelost ljudi nije u godinama nego u razvijenosti mozga potkovan realnoscu i realnim razmisljanjem ...

A sto se tice tvog takozvanog "imaginarnog svijeta" i tvog posta .. razumijem te 100% zbog cega .. zbog toga sto je to gadna stvar jer u ovom svijetu ne samo da ima djece koje su u virtualnom svijetu nego i osoba koje imaju preko 40 godina ( govorim to iz licnog iskustva ) .. a i sam sam bio takav prije par godina i visio sam na cs i nekim jos igrama i samom kompjuteru ... Mene je osvjestio rad .. odnosno slucajno sam se zaposlio i nekako izvukao iz tog svijeta sto i tebi preporucujem .. ma kolko imas godina i ako si maloljetan ili nisi nadji si neki pa makar volonterski posao i radi ga dulje vrijeme i vidjet ces da ce stvari doc na svoje .. ili uzmi pocni citat neke knjige kad ti kompjuter i internet padnu na pamet .. ili u tom trenutku ako nemas knjige pozovi prijatelja izadji na kafu pa makar sutio ali predji preko svog " kodexa " zvanog internet .. ako nemas s kim onda s nekim iz porodice sjedi zapali jednu ili popi kafu zaebavaj se s njim smiji .. itd

A sto se tice ovih drugih postova ja vjerujem da je momak postavio ovu temu zato sto ima PROBLEM (mada on mozda nece da prizna to na takav nacin ) ali svatite mislim i da dosta vas koji ste napisali neki od postova zapravo ima do nekle slican problem ... ( bez ikakve uvrede prema bilo kojem clanu .. )

Eto mislim da je za sad od mene dovoljno .. ! ;)

See yaa

Post dobio aplauz od GAZZEL

bosanacz je napisao/la:
hajd procitaj svoj post pa skontaj sta si napisao?
S aspekta moralne korekspodencije zakljucujem da je tvoja psiha tako mizerne kategorije, da je apsurdno govoriti o morfologiji tvoje dijalektike.
I dodao bih da imas problema sa ljubomorom.

S ovim sam ja zavrsio svu raspravu sa tobom.

Post dobio šamar od GAZZEL

Pa ti ocigledno treba da se naucis samokontroli.Zasto ti je vazno iznijeti svoje misljenje i argumente ljudima na forumu i dati im do znanja da si u pravu?To su ljudi koje i ne poznajes i najvjerovatnije ih neces ni upoznati.Mislim,znam da su forumi zaduzeni za takve stvari,ali kad pogledas bilo koju temu i procitas postove,vidjeces da je 80% njih neozbiljno i nepotrebno,ma kakva tema bila.Ako Ti,na necemu tako banalnom gubis zivce,onda stvarno...mislim...neznam.Pametan suti,budala prica...A to sto ti internet oduzima vrijeme pa nemas vremena za druge stvari u zivotu sam si kriv.Meni ce uvijek,a i vecini ovdje,biti draze izaci sa rajom u grad ili bilo gdje vani,nego ostati online i prepucavati se sa ljudima.Internet ce ostati,ali raja nece.
mwa je napisao/la:
S aspekta moralne korekspodencije zakljucujem da je tvoja psiha tako mizerne kategorije, da je apsurdno govoriti o morfologiji tvoje dijalektike.
I dodao bih da imas problema sa ljubomorom.

S ovim sam ja zavrsio svu raspravu sa tobom.
mwa zasto ti ne sastavis tako kompleksnu recenicu .. mislim da je ovaj post zasluzio da se brise jer je ovo prvo jako velika uvreda .. a dr to je spam zasto se djaba ukljucujes u raspravu ako neces bit ozbiljan i rec neku pametnu .. ako je ta recenica pametna (koju si nasao na netu ) onda sam ja marko kraljevic .. inace ova recenica znaci da je covjek veliki retard ( sry zbog ovakvog izraza ali to je znacenje ove recenice u prevodu ) odnosno morfologija dijalektike znaci da nije pismen ( seljak koji ne zna normalno da prica ) ... !!!!

VELIKI SAMARR !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.