Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop se zagrijava!!!

242 pregleda · 18 odgovora · otvorena 31.07.2009. u 13:00

Poz dragi gameri! imam veliki problem sa laptopom, a koristim acer aspire 5315... Jako brzo se zagrijava kada bilo sto radim na njemu... Surfam, slusam muziku, a najgore je kada igram igrice... Evo slika da viditie kako je kad je normala

a kad igram igrice temperatura je jos veca...i samo se ugasi komp...kao da je nestalo struje ili nekad zna biti da se pojavi kao neki plavi zaslon i nesto pise neki brojevi i slova i samo se restartuje... please helppp...stvarno mi je potrebno ovo...sada mi je vista instalirana,a isto je i sa xp-om... Jeli moguce da moze biti do ovoga... Kada sam ga kupio bio je 1gb rama a sada 2gb jer sam ja ubacio jos jednu plocicu ubacio u njega od 1gb...eto admini i modovi...stvarno vas molim da ne brisete temu jer mi je jako potrebno...hvala unaprijed
isto se i meni desava na jednom pcu. Igram bilo cega nakon 20 min se ugasi. Kod laptopa je ono malo veca temperatura inace ali nije uobicajno da se bas gase....
Probaj ga očistit, i meni isto bilo na mom (skoro se plastika topila s njega:D) i sad radi ko nov.
Uzmi usisivač i fen. Pusi gdje god ima rupa u njemu.

Post dobio aplauz od Jason

PoacheR je napisao/la:
Probaj ga očistit, i meni isto bilo na mom (skoro se plastika topila s njega:D) i sad radi ko nov.
Uzmi usisivač i fen. Pusi gdje god ima rupa u njemu.
ok pokusacu...hvala na savjetu!!! :)
pasha pun ti je prashine , to se i meni desava ja ga jutros ispuho posto se grijo ko "rerna" sad je dobro, Odnesi negdje u servis da ti ga ispusu il ti otvori pa usisivacem

Ako imas garanciju nosi da ti to srede, ako nemas rastavi i ocisti.

Edit: Nemoj zaboraviti da sastavis opet xD

Kad si ga zadnji put očistio ?
Neznam kako na lap-u funkcionišu ventilatori ali skini program ili u BIOS-u naštimaj broj obrtaja vent-a u minuti.

I očisti ga naravno.Ne otvaraj ako je pod garancijom !
Evo sve su ti rekli ... samo jos ... da nije vecina laptopa bas za igrice, i ako namjeravas dalje igrati igrica na njemu (a sigurno oces XD) kupi onaj stalak za laptop (oko 30 KM) koji ima i ventilator na sebi ... Manje ce prasine ic u njega, a i bolje ce se hladit' (:
Vjerovatno ima prašine na izvoz u njemu

To se meni događalo a i sada se događa kada se napuni prašine u njemu, fino usisivač i opleti po njemu
Ja sam imao laptop Acer i sve je upocetku bilo nromalno. Kada sam poceo igrati cabl-a jedno 8h dnevno onda se vise zagrijavao i djaba ti tad i da ga cistis i sve. Nakraju su mi se poceli topiti dijelovi unutra i plastika. Popravljao sam ga par puta al se vise neisplati jer valja dat para vise nego sto sam platio laptop. Imao sam i podlogu za hladjenje na laptopu al djaba ti sve kad nijedan laptop nije za igrica. Kupio sam sad desktop racunar i igram ko cojk. To sto ti se gasi komp to je radi sigurnosti on se automatski ugasi da nebi otisao u pm .
S obzirom da je ljetni period, ništa čudno, laptop ti se zbog neprozračnog kućišta grije i za 10 stepeni više za razliku od zimskog, ista stvar je sa svim kompjuterima koji nemaju kvalitetno hlađenje.
Probaj jedan trik, otvori frižider(ili klima), napravi malo mjesta za laptop i pokreni neku igricu, igraj desetak minuta i provjeri temperature, ako sve temperature budu na granicama normalnog, nemaš potrebe za brigu ali ipak laptop moraš koristiti u manjim intervalima.
I još jedna stvar-zatvori frižider...:)

Post dobio aplauz od vLexinho

ja laptop uopce nekoristim za igranje nekih veelikih igrica vec onako manje bilijar i to...i nakon 15-30 min on se pregrije i ugasi...
kupis u plusu ..

notebook cooler znaci ventilator koji stavis ispod i on hladi laptop ..
evo samo da kazem da sam otvaro laptop i usisao mu cooler dobro i sve djelove i da sada radi odlicno...hehe hvala svima..moze lock!
uzmi druze onu cetkicu za crtanje.. i polahko njom cisti i vadi prasinu.. al trazi neku mekanu cetkicu skroz da nebi ostetio nista
Nosi na servis da ti ga otovre ociste , ili sam usisaj
imam isti problem ali sto se resetuje i nakaa sr..nj. se pojavljujiu
Ja imam problem slican samo sto kod mene kad udjem u neku igru stopa i samo cuje se kako cooler huci ko lud znal ko da mi pomogne!! :(

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.