Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Masoni

2.953 pregleda · 132 odgovora · otvorena 25.07.2009. u 12:32

Počeo sam pratiti jednu veoma zanimljivu dokumentarnu seriju, pod nazivom "The Arrivals". Serija govori o dolasku Antikrista (Dedžala), i naporima nekih ljudi da ubrzaju njegov dolazak. Prema autorima serijala, koji su iznijeli veoma ubjedljive činjenice i dokaze, skoro čitav svijet kontroliše jedno društvo,tzv. "Elita", koji su u stvari Masoni. Masoni ili Sotonisti su obožavaoci Sotone, odnosno Lucifera, i oni smatraju da je njihov Bog Sotona.

Kako Masoni kontrolišu čitav svijet?
Njihovo osnovno oružje za kontrolu velikih narodnih masa jesu medijiske kuće, poznate ličnosti, muzika, film. Ono čime oni drže ljude pod svojom vlašću je kontrola uma. Svaka plasirana informacija na TV-u, u novinama ili na radiju je u stvari poslata od strane Masona. Nakon 11. septembra, medijiske kuće u Americi su vrvile informacijama o počiniteljima terorističkih napada. Naravno, "teroristi" su bili članovi El Kaide. Iako je Michael Moore kasnije iznio dokaze da terorističkog napada nije ni bilo, već je to djelo Bušove administracije, narod Amerike i dalje je čvrsto uvjeren da je El Kaida kriva za to. Postoji još niz primjera kako Amerikancima biva izapran mozak. Masoni i preko filmova šalju poruke, koje vi podsvjesno primate, a ne znate šta one zaista znače. Jedna od najvećih Masonskih marioneta je i Madonna, koja, pjevajući pjesme koje su napisane samo za nju, sama ne znajući šalje poruku Masonskih ideala.

Kakva je Masonska poruka?
Dolazak Antikrista, odnosno Dedžala, je u stvari potpuna preobrazba svijeta, gdje ljudi neće biti pozivani da se ostave uživanja na ovom svijetu i usredotoče na budući svijet, nego obrnuto. Antikrist će govoriti ljudima kako trebaju uživati na ovom svijetu, a da drugi svijet i ne postoji. Stvari se veoma lako mogu povezati kroz reklamu za pivo: "Proživi život, jer samo jednom se živi".

Želim da malo prodiskutujem sa zrelijim članovima foruma i dobijem vaše mišljenje o Masoni, Novosvjetskom poretku i samom Antikristu. Da li mislite da ima istine u ovome što sam naveo?
S3phirotH je napisao/la:
Vidi stari. Postoji nesto, neko je morao stvoriti prostor. No, ko je to?

Niko, ama bas niko nema odgovor na to. Mislim da je pogresno da se ti sada raspravljas sa nama govoreci da smo mi devijantni ako ne vjerujemo u postojanje Boga. Ok, to je tvoje misljenje. No svako misljenje mora imati potporu odnosno dokaz. Pls, pokazi mi Boga. Heh, to je malo teze?

U pitanju je visa sila.
Pogledaj oko sebe, pogledaj brda, voće, ljude, životinje... Sve je to dokaz postojanja Boga... Bog je svuda oko nas.

Samo postoje ljudi koji to shvate, koji shvate malo kasnije i koji nikada ne shvate.

Ti ako misliš da ćeš naći sreću, mir i spokoj u životu, tako što ćeš vjerovati da Bog ne postoji, onda se grdno varaš. Pogledaj jednu stvar. Meni šta god da se desi, dobro ili loše, ja kažem "Od Boga je" i zahvalim se Bogu na tome. Samim tim sam našao spokoj. Šta ćeš ti reći ako ti se nešto loše desi? "Život je tako nepravedan, zašto baš ja, ja sam dobar, nikada nikome nisam naudio itd." Zato nemaš pravo da nama, koji vjerujemo u jednog Boga, namećeš svoje mišljenje i vrijeđaš našu vjeru, ni ti, niti bilo ko. Samim ovim što si napisao da su debili oni što vjeruju da je čovjek stvoren od zemlje, uvrijedio si mnoge članove ovog sajta. A druga je stvar što ćeš odgovarati pred Bogom za svoje nevjerovanje. U Kur`anu postoji mnogo ajeta za takve kao što si ti:

"A samo da malo razmisle kako je nastalo sve oko njih bilo bi im jasno. Samo da razmisle kako su oni nastali.
Od jedne kapljice razvili su se u ljude koji svaraju novi zivot nove stvari itd.
Imaju savrsen sklad organa, koje svemocni gospodar drzi u funkciji sve do onog momenta dok on tako zeli.
A dive se ljudima koji su izmislili auto, avijon, racunar itd... a ne zele da se dive i zahvale bogu koji im je podario oci pomocu kojih sve to vide, ne zele da se dive onome koji im je podario srce koje kuca baz icije pomoci u usklađenom ritmu sve do onog momenta do kad svemocni gospodar ne odluci da stane.
Kad su ti ludi tako mocni i sposobni zasto onda ne upravljaju organima koje je uzviseni gospodar stvorio.

Dive se majci prirodi, i vjeruju da ih je ona stvorila, a nisu svjesni da im majka priroda ne moze podarit ono sto i ona nema, a to je razum kojim je covjek nagrađen i zbog kojeg se trazi da se klanja uzvisenom srvoritelju...

Zaista je puno dokaza koji ukazuju na postojanje svemocnog gospodara.
I zasta ce strasnja patnja zadesit one koji jos uvjek odbijaju da vjeruju i pokore se!!! "

Molit ću Boga da ti i takvi kao što si ti dođete do pameti, da izađete na pravi put.
r3L0aded je napisao/la:
Ti ako misliš da ćeš naći sreću, mir i spokoj u životu, tako što ćeš vjerovati da Bog ne postoji, onda se grdno varaš. Pogledaj jednu stvar. Meni šta god da se desi, dobro ili loše, ja kažem "Od Boga je" i zahvalim se Bogu na tome. Samim tim sam našao spokoj. Šta ćeš ti reći ako ti se nešto loše desi? "Život je tako nepravedan, zašto baš ja, ja sam dobar, nikada nikome nisam naudio itd." Zato nemaš pravo da nama, koji vjerujemo u jednog Boga, namećeš svoje mišljenje i vrijeđaš našu vjeru, ni ti, niti bilo ko. Samim ovim što si napisao da su debili oni što vjeruju da je čovjek stvoren od zemlje, uvrijedio si mnoge članove ovog sajta. A druga je stvar što ćeš odgovarati pred Bogom za svoje nevjerovanje. U Kur`anu postoji mnogo ajeta za takve kao što si ti:

"A samo da malo razmisle kako je nastalo sve oko njih bilo bi im jasno. Samo da razmisle kako su oni nastali.
Od jedne kapljice razvili su se u ljude koji svaraju novi zivot nove stvari itd.
Imaju savrsen sklad organa, koje svemocni gospodar drzi u funkciji sve do onog momenta dok on tako zeli.
A dive se ljudima koji su izmislili auto, avijon, racunar itd... a ne zele da se dive i zahvale bogu koji im je podario oci pomocu kojih sve to vide, ne zele da se dive onome koji im je podario srce koje kuca baz icije pomoci u usklađenom ritmu sve do onog momenta do kad svemocni gospodar ne odluci da stane.
Kad su ti ludi tako mocni i sposobni zasto onda ne upravljaju organima koje je uzviseni gospodar stvorio.

Dive se majci prirodi, i vjeruju da ih je ona stvorila, a nisu svjesni da im majka priroda ne moze podarit ono sto i ona nema, a to je razum kojim je covjek nagrađen i zbog kojeg se trazi da se klanja uzvisenom srvoritelju...

Zaista je puno dokaza koji ukazuju na postojanje svemocnog gospodara.
I zasta ce strasnja patnja zadesit one koji jos uvjek odbijaju da vjeruju i pokore se!!! "

Molit ću Boga da ti i takvi kao što si ti dođete do pameti, da izađete na pravi put.
Ovako sve je počelo nastankom (mislim ono glavno, a i prije Big Bangom) DNK to se uči u 5. razredu.
Bla bla bla, imaš wikipediu vidi sebi...

Vidi se da opet loše educirani ljudi govore sve je nastalo od Boga, to je lako, a teško je naći pravi odgovor, koji se naposlijetku uvijek sazna.....

Znaci kada je natala modrozelena bakterija počelo je razvijanje (imala je klorofil, ispunila atmosferu kisikom), nastaje modrozelena alga, život buja u to doba, život prelazi na kopno...

To se zove EVOLUCIJA i tim se procesom usavršava sve i nastaje ono što je potrebno...

Odgovori mi na pitanje ako je bog toliko moćan i zna sve, zašto je stvorio dinosaure pa bacio meteor na njih, ako Bog nema greški? Što je stvorio sve životinje koje su izumrle, što je stvorio čovjeka koji toliko uništava, što daje zemljotrese ljudima na područjo sastajanja tektonskih ploča, šta su ti ljudi tu toliko griješili?

I naposlijetku najvažnije što sve živi, zašto ne stvori sve savršeno i svima da raj?
codex je napisao/la:
Sto se tice vjere...

Svaka sveta knjiga je pisana na isti kalup, ima zaista katastrofalnih gresaka u njima sto nebi smjelo bit ako su to sve rjeci Boga, nego jednostvno sveta knjiga bi trebala bit napisana perfektno bez greske sto nije slucaj sa ovim svetim knjigama koje danas postoje.

Sto znaci dolazimo do jednostavnog zakljucka ko je smislio i napisao ih: Bog nemoze grjesit, a covjek je i previse gresan sto znaci covjekov nepotpuno razvijeni um je izmislio i napiso svete knjige zbog masa zbog teritorija osvajanja, Da li mislite da bi Bog napravio toliko svetih knjiga tj. podjela a podjela znaci vecu mogucnost mrznje, da li bi Bog to napravio zapitajte se ?

Nevjerujem u ljude, ima previse razloga za to, nevjerujem bilo sta njegovom rukom napisano, nevjerujem u ljude jer hoce da narusi prirodni sistem koji ima granice, a covjek hoce da od majmuna napravi leteceg majmuna, hibrida lava i covjeka hoce da unisti balans koji je normalan, ljudska psiha je bolesna, dobili smo i previse al nam nije dosta nismo zasluzili ovaj zivot ovu blagodat jer smo paraziti gledamo sebe unistavamo sve.

Vjerujem u onog sto je stvorio prirodu, mozda je Bog mozda neko drugi, taj sistem koji covjek nije inteligentan nit ce ikad bit da napravi nesto slicno djaba sva tehnika, ljude djelim na dobre i lose a ne po vjeri i iako pripadam vjeri (otac pravoslavac majka muslimanka) nepriznajem ni jednu od danasnjih vjera jer su djela covjeka napisana njegovom rukom. Covjekov um je dovoljno svjestan da sam sudi sta je dobro ili lose i tu nikakve knjige nisu potrebne. Raj i pakao otkud znate da postoji jel neko bio pa reko da postoje? Jel se sjecate icega prije nego ste se rodili ? Da vjerujem u bajke da je neki obicni covjek imao super moci ko supermen? Nema odgovora i dokaza te je i to zasigurno djelo covjekovog uma.

Nezanima me sta vi mislili o meni il mom misljenju necu nikom odg. ako me bude sta citiro il pito. Btw. Mali savjet prije nego neko bude sta odg. nek procita fino sta sam napiso i zapita se...

Hvala
Jarane moram te citirati Jbga.

Kazes Svete knjige napisane rukom čovjeka. Slažem se... Ali sve osim Kur`ana. Kur`an je ejdina Božija objava, Božija riječ. Vjerovatno ti treba dokaz i za to. E pa nije problem. Je li ti dovoljan dokaz što je poslanik Muhammed a.s bio nepismen čovjek? Pa zar nepismen čovjek, koji ne zna slova napisati, može izmisliti i napisati takvo djelo? Ne može, zato što je to Božije djelo.

I kažeš da sve svete knjige imaju previše grešaka? Samo mi reci jesi li pročitao sve svete knjige i tako našao greške u njima ili je to opet samo tvoja "pretpostavka"?

@dr_house

Ko je stvorio DNK? Sama od sebe se stvorila a?
S3phirotH je napisao/la:
Zao mi je VioleN-e, ali ovo dijete te je opasno potuklo svojim argumentom. Svaka cast.

Stovise cak je i meni skratio pola posla napisavsi nesto vise o porijeklu bogova. Istina je. Ljudi su prvobitno izmisljali bozanstva iz svog neznanja o zivotu i straha od prirode. Bogovi su uglavnom sluzili kao njihova zastita. Tako su i nastali razni epovi.

Naime, nije to samo suplja prica ukoliko se to shvati na pravi nacin. Moguce je dosta toga nauciti iz navedenih mitova ako se pravilno prouce. Da bi bio u stanju da ih pravilno izucis moras biti obrazovan i potpuno objektivan.

Sto se tice crkve, sve ti je receno u Srednjem vijeku. Ljudska rasa je stagnirala punih osam stoljeca jer je crkva sprovodila svoju propagandu. Ko se god drznuo da ne sprovede ono sto crkva trazi bio je spaljen na lomaci. Vjerovatno si vise o tome ucio u skoli > to je tkz. Inkvizicija. Oni uopce nisu pisali svete knjige na narodnom jeziku, nego na latinskom. Zasto? - Pa odgovor je logican > Zeljeli su da zarade. Oni nemaju nista od toga ako narod cita svete knjige, nemaju uopce profita. Zbog toga su knjige pisali na latinskom, jer je u to vrijeme samo obrazovan covjek mogao citati to pismo. Narod je bio indoktriniran i uopce nisu smjeli odbiti crkvu niti su znali citati svete knjige. Kasnije su se pojavili genijalci kao sto je Martin Luter i izbavili su narod iz tog sranja.

Sada se ti molim te zapitaj > Kakav bi danas bio svijet da nije stagnirao punih osam stotina godina?

Humanizam i Renesansa su dvije velike epohe i ujedno stilske formacije u knjizevnosti i umjestnosti koje su svestrano obnovili i ispitali antiku i izbavili covjecanstvo iz mracnog doba. Nema hokus-pokus prica i bajki, to je za djecu prije spavanja. Mi trebamo da radimo i da se obrazujemo. Nece ti s neba pasti novac, znanja i spas. Kada bi covjek sve posmatrao s apstraktnog aspekta ne bi nas uopce bilo.

Svaka cast dr_house, samo tako nastavi. Godine uopce nisu bitne, vazno je da se konstanto obrazujes.
Da ne duzim pricu, ne pricam ono sto ti ne mozes / neces / ne zelis da shvatis. Posto sam odavno skuzio da citas belatristiku / trivijalne stvari i posto se dicis time da volis da citas, probaj procitati: "U potrazi za sobom" Halit Ertugrul.

http://rejhan.net/images/knjige/male/u%20potrazi%20mala.jpg

Ako ne budes mogao doci do knjige / nemas sredstava da je nabavis ili bilo koji razlog (i ako ti se cita), ja cu ti licno nabavit knjigu i dogovorit cemo se gdje da se nadjemo da ti je dam, bilo bi mi drago.

Eto nesto i o knjizi, 2 puta sam je procitao :

Komunizam, pravac za koji se tvrdilo da će čovječanstvu donijeti slobodu i sreću, u ime ovih tvrdnji mnoge zemlje doveo je do katastrofe odnoseći pritom milione ljudskih života. Nakon 1990. godine postali smo svjedoci njegovog slamanja.

Jedan od važnih razloga koji su pripremili kolaps komunizma jeste napuštanje ovog režima od strane miliona ljudi koji su mu posvetili svoj život, a posebno napuštanje od strane onih komunista čija se slava proteže diljem svijeta. Broj ovih ljudi na svjetskom nivou toliko je porastao da čuveni ruski pisac Aleksandar Solženjicin napuštanje komunizma objašnjava sljedećim riječima: “Nestalo je mislećeg i srčanog komunističkog kadra, zato što je komunizam tokom sedamdeset godina provođenja, umjesto slobode, ljudima donio strah i suze.”

Također se slična situacija desila i u Turskoj među vodećim komunistima. Jedan od onih koji je doživio napuštanje ove ideologije jeste i osoba po imenu Salih Gökkaya.

Gökkaya, čovjeka koji je na putu komunizma dao pedeset godina svoga života, pročuo se izvan granica naše zemlje. Iznenadni preobražaj ovako iskusnog i slavnog čovjeka u jednom momentu privukao je na sebe svu pažnju i pisma koja je napisao nakon ovoga dobila su epitet “Pisma stoljeća”. Ona su šetala iz oblasti u oblast, iz grada u grad. Pobudila su veliko interesovanje, nakon čega smo dobili na desetine pisama. Sva su imala zajedničku želju: da se ovaj događaj po svaku cijenu opiše u jednoj knjizi. Nakon ovih molbi pisma su dobila oblik djela nazvanog “U potrazi za sobom”. Ova knjiga nije plod mašte, roman ili priča, već je to djelo napisano po uzoru na doživljeni događaj.

Ova knjiga nije proizvod želje za jednim književnim djelom ili sa ciljem da se napiše remek-djelo. Ova knjiga je u potpunosti daleko od mašte, obrađene su aktuelne, poučne i proživljene teme. Događaji su prenijeti onako kako su se dogodili. Zbog toga se ovo djelo ne smije ocjenjivati književnim kriterijima poput kakve priče ili romana. Cilj ove knjige jeste da rukom poučnog proživljenog primjera ponudi izlaz društvu, a posebno omladini, koji se nalaze u duhovnoj provaliji, i da dadne svoj doprinos u suočavanju čovjeka sa istinom stvaranja. Ciljna grupa knjige jesu široke narodne mase, posebno učenici srednjih škola i studenti. Zbog toga je vođeno računa da knjiga bude jasna i tečna i da rečenice budu kratke.

“U potrazi za sobom” ne govori samo o povratku jednog poznatog komunista. U istom trenutku knjiga nudi spas ljudima koji vode prazan život bez ikakvog smisla. Još bitnije, našoj omladini objašnjava vrline dobrog insana i ljepotu robovanja Allahu onako kako Mu priliči.

Uz želju da bude od koristi.

Halit Ertugrul

VioleN je napisao/la:
Da ne duzim pricu, ne pricam ono sto ti ne mozes / neces / ne zelis da shvatis. Posto sam odavno skuzio da citas belatristiku / trivijalne stvari i posto se dicis time da volis da citas, probaj procitati: "U potrazi za sobom" Halit Ertugrul.

http://rejhan.net/images/knjige/male/u%20potrazi%20mala.jpg

Ako ne budes mogao doci do knjige / nemas sredstava da je nabavis ili bilo koji razlog (i ako ti se cita), ja cu ti licno nabavit knjigu i dogovorit cemo se gdje da se nadjemo da ti je dam, bilo bi mi drago.

Eto nesto i o knjizi, 2 puta sam je procitao :):

Komunizam, pravac za koji se tvrdilo da će čovječanstvu donijeti slobodu i sreću, u ime ovih tvrdnji mnoge zemlje doveo je do katastrofe odnoseći pritom milione ljudskih života. Nakon 1990. godine postali smo svjedoci njegovog slamanja.

Jedan od važnih razloga koji su pripremili kolaps komunizma jeste napuštanje ovog režima od strane miliona ljudi koji su mu posvetili svoj život, a posebno napuštanje od strane onih komunista čija se slava proteže diljem svijeta. Broj ovih ljudi na svjetskom nivou toliko je porastao da čuveni ruski pisac Aleksandar Solženjicin napuštanje komunizma objašnjava sljedećim riječima: “Nestalo je mislećeg i srčanog komunističkog kadra, zato što je komunizam tokom sedamdeset godina provođenja, umjesto slobode, ljudima donio strah i suze.”

Također se slična situacija desila i u Turskoj među vodećim komunistima. Jedan od onih koji je doživio napuštanje ove ideologije jeste i osoba po imenu Salih Gökkaya.

Gökkaya, čovjeka koji je na putu komunizma dao pedeset godina svoga života, pročuo se izvan granica naše zemlje. Iznenadni preobražaj ovako iskusnog i slavnog čovjeka u jednom momentu privukao je na sebe svu pažnju i pisma koja je napisao nakon ovoga dobila su epitet “Pisma stoljeća”. Ona su šetala iz oblasti u oblast, iz grada u grad. Pobudila su veliko interesovanje, nakon čega smo dobili na desetine pisama. Sva su imala zajedničku želju: da se ovaj događaj po svaku cijenu opiše u jednoj knjizi. Nakon ovih molbi pisma su dobila oblik djela nazvanog “U potrazi za sobom”. Ova knjiga nije plod mašte, roman ili priča, već je to djelo napisano po uzoru na doživljeni događaj.

Ova knjiga nije proizvod želje za jednim književnim djelom ili sa ciljem da se napiše remek-djelo. Ova knjiga je u potpunosti daleko od mašte, obrađene su aktuelne, poučne i proživljene teme. Događaji su prenijeti onako kako su se dogodili. Zbog toga se ovo djelo ne smije ocjenjivati književnim kriterijima poput kakve priče ili romana. Cilj ove knjige jeste da rukom poučnog proživljenog primjera ponudi izlaz društvu, a posebno omladini, koji se nalaze u duhovnoj provaliji, i da dadne svoj doprinos u suočavanju čovjeka sa istinom stvaranja. Ciljna grupa knjige jesu široke narodne mase, posebno učenici srednjih škola i studenti. Zbog toga je vođeno računa da knjiga bude jasna i tečna i da rečenice budu kratke.

“U potrazi za sobom” ne govori samo o povratku jednog poznatog komunista. U istom trenutku knjiga nudi spas ljudima koji vode prazan život bez ikakvog smisla. Još bitnije, našoj omladini objašnjava vrline dobrog insana i ljepotu robovanja Allahu onako kako Mu priliči.

Uz želju da bude od koristi.

Halit Ertugrul

Ovo na kraju o robovanju Bogu, to je to, svemoćan gospodar treba sluge koji su samo puke lutke bez ikakvog smisla rade sto im Bog kaže, svi isti, svi prazni, svi bez svoga razmisljanja.

Opet vidim da svi kažete pogledaj oko sebe vidi ljepotu koju je Bog stvorio,
nije,
to je donijela evolucija čije se stablo račva u grane koje rastu i na taj način se usavršavaju.
S3phirotH je napisao/la:
Vidi stari. Postoji nesto, neko je morao stvoriti prostor. No, ko je to?

Niko, ama bas niko nema odgovor na to. Mislim da je pogresno da se ti sada raspravljas sa nama govoreci da smo mi devijantni ako ne vjerujemo u postojanje Boga. Ok, to je tvoje misljenje. No svako misljenje mora imati potporu odnosno dokaz. Pls, pokazi mi Boga. Heh, to je malo teze?

U pitanju je visa sila.
Pokazi mi gravitaciju?
Pokazi mi magnetnu silu?

Znas da su tu i osjetis njihovo djelovanje, ali ih ne mozes pokazati zato sto su covjekova cula ogranicena, covjekov vid je ogranicen na veoma mal spektar boja (kad vec pricate o znanju i taj house) te covjek ne moze skoro da vidi nista.
dr_house je napisao/la:
Ovo na kraju o robovanju Bogu, to je to, svemoćan gospodar treba sluge koji su samo puke lutke bez ikakvog smisla rade sto im Bog kaže, svi isti, svi prazni, svi bez svoga razmisljanja.

nije,
to je donijela evolucija čije se stablo račva u grane koje rastu i na taj način se usavršavaju.
a kako je doslo do evolucije ?Kako je nastalo ono prvo nesto,koje je evoluiralo dalje ?Je li evolucijom racunas i nastanak covjeka ?
1. stvar. Samo je jedan Bog . Nije Bog stvorio vise vjera , ljudi su ih stvorili i od jednog Boga napravili njih stotine ...

2. Kazete u Svetim pismima ima puno gresaka , Bog stvorio covjeka od blata , pijeska , nebitno . Sve sto pise u Svetom pismu , Bilbiji , Kuranu ( neznam tocno kako se pise pa se odmah izivnjavam ) ne treba se shvacat bukvalno , zdravo za gotovo . Primjer , nije Bog stvorio svijet u 7 dana kao sto pise u Bibliji . Stvarao ga je milionima godina ali to 7 je simbolicno uzeto..

@dr_house

I to sto pricas kako je nasto svijet , bakterije , klorofil bla bla bla bla , o tome ti pricam . To je to stvaranje svijeta . Koje je stvorio Bog naravno . Znaci kad malo bolje razmislis to stvaranje svijeta moze se nazvati i EVOLUCIJA...

Post dobio aplauz od Philosopher

dr_house je napisao/la:

nije,
Evolucija dosetala pistom?
Dosla iz granapa?
Pala sa kometa?
Dinosaurus donio evoluciju?

Il je tu pak oduvijek, prije velikog praska igrala se zmire sakrila se u nistini, te nakon sto je big bang odbrojao svoje, nasao ju je i tuspasio, te doveo na nas planet? -.-
VioleN je napisao/la:
Pokazi mi gravitaciju?
Pokazi mi magnetnu silu?

Znas da su tu i osjetis njihovo djelovanje, ali ih ne mozes pokazati zato sto su covjekova cula ogranicena, covjekov vid je ogranicen na veoma mal spektar boja (kad vec pricate o znanju i taj house) te covjek ne moze skoro da vidi nista.
Nitko ne može da dokaže da NE postoji paralelni svijet ali nitko ne može da dokaže i da postoji.... Ljudska čula ne mogu da ga osjete.

Slušaj ovo ljudska čula rade samo što je čovjeku potrebno, jer se sva priroda zasniva na minimalizmu.

KAO DOKAZ U SVOJU KORIST IZNOSIM OVU ČITAVU RASPRAVU, AKO ALAH UPRAVLJA MNOME, ZAŠTE ME TJERA DA SE BORIM PROTIV NJEGOVOG SLUGE.

Sephiroth i ja 1:0 protiv ostalih
Vjerujem da ima istine u ovome, i to ne malo... Zacudili bi se kad bi se otkrilo ko su sve Masoni. Ima tu i "krupnih riba". Uglavnom upoznat sam sa ovom tematikom, zanimljivo mi je veoma, i mogu reci da vjerujem u sve to.
dr_house je napisao/la:
Nitko ne može da dokaže da NE postoji paralelni svijet ali nitko ne može da dokaže i da postoji.... Ljudska čula ne mogu da ga osjete.

Slušaj ovo ljudska čula rade samo što je čovjeku potrebno, jer se sva priroda zasniva na minimalizmu.

KAO DOKAZ U SVOJU KORIST IZNOSIM OVU ČITAVU RASPRAVU, AKO ALAH UPRAVLJA MNOME, ZAŠTE ME TJERA DA SE BORIM PROTIV NJEGOVOG SLUGE.

omG,pa on ne upravlja s tobom.On ti je dao slobodu,da sam odlucujes sta ces.Cemu je onda bio cilj poslati covjeka na zemlju,ako ce mu Bog biti dadilja ?
dr_house je napisao/la:

Ko tobom upavlja? Dzojstik? -.-

Ne upravlja niko tobom.

Ti imas slobodu biranja, imas djelimicnu volju (nije prava rijec, zaboravio sam sta stoji).

Tobom niko ne upravlja, ti radis sta ti hoces, i za to sto radis nekom ces morati odgovarat.
dr_house je napisao/la:
Ovako sve je počelo nastankom (mislim ono glavno, a i prije Big Bangom) DNK to se uči u 5. razredu.
Bla bla bla, imaš wikipediu vidi sebi...

Vidi se da opet loše educirani ljudi govore sve je nastalo od Boga, to je lako, a teško je naći pravi odgovor, koji se naposlijetku uvijek sazna.....

Znaci kada je natala modrozelena bakterija počelo je razvijanje (imala je klorofil, ispunila atmosferu kisikom), nastaje modrozelena alga, život buja u to doba, život prelazi na kopno...

To se zove EVOLUCIJA i tim se procesom usavršava sve i nastaje ono što je potrebno...

Odgovori mi na pitanje ako je bog toliko moćan i zna sve, zašto je stvorio dinosaure pa bacio meteor na njih, ako Bog nema greški? Što je stvorio sve životinje koje su izumrle, što je stvorio čovjeka koji toliko uništava, što daje zemljotrese ljudima na područjo sastajanja tektonskih ploča, šta su ti ljudi tu toliko griješili?

I naposlijetku najvažnije što sve živi, zašto ne stvori sve savršeno i svima da raj?
Bog je ljudima dao slobodnu volju. Misli i radi sta zelis , da nije tako sta bi onda mi bili ? Tko kaze da su greske sto su dinosauri izumrli? Mozda su mu jednostavno dosadili ...xD
A zemljotresi , nedace , stradanja , sve su to kusnje kroz koje svatko mora proc . Svatko nosi svoj kriz...

Jako si mlad i nemoj se inatit bezveze kad neke stvari jos nemozes razumijet...

KORISTI KURAN
KORISTI KURAN
KORISTI KURAN
KORISTI KURAN
KORISTI KURAN

Post dobio šamar od Philosopher

Nesto mi danas nije bas do rasprave i dugih postova. Pogotovo ne kada zamislim da bi mi ovaj post bio kilometarskih, kada bi iznosio svoje misljenje, icnjenice i opovrgavo tudje cinjenice.

Smatram da postoji nekolicina ljudi koji upravljaju danasnjim svijetom. Da li oni vjeruju u sotonu ili ne, u to necu da ulazim, previse bi bilo razvuceno iz nicega. Ali zato znam da vjeruju u novac, kado sredstvo placanja koje moze sve. U danasnje svijetu, sa dovoljno novca, mozete kupiti sve. Ne postoji ona stara izreka, ne mozes srecu kupiti.

Ovaj post bi se oduzio na nekih 20ak i vise stranica normalnom word dokumentu, pa mi se zato ne da pisati. Mozda kasnije.

One koje zanima vise o ovoj temi, one koje zanimaju dokazi o ovoj teoriji zavjere, neka pogledaju fiml "Zeitgeist". Dokumentarni film puno dokaza i objasnjavanja. Naravno, posto je film, sve to se treba uzeti sa odredjenom dozom nepovjerenja. ALi svakako vrijedi pogledati.

Evo youtube prvi dio, pa dalje mzoete i sami traziti.
Zeitgeist
je napisao/la:
"A nemogu vise pricati o vjeri jer nisu svi ovdje muslimani i sumnjam da ce me ko razumjeti o sudnjem danu poslanicima koji ce se zauzimati za neke ljude itd. Nikad u zivotu nisam opsovao Boga niti cu jer to isto spada u grijehe.
"

Dovoljno sam napisao ... evo samo da ti uzmem jedan od nizu glupih komentara .... i u Bibliji se spominje sudnji dan , kad ce se Bog spustiti na zemlju i suditi zivim i mrtvim . Ista stvar , drugo pakovanje . Nemoj stvarat razilike kojih nema...

@Sephirot "pokazi mi Boga"

Zato se i zovemo VJERNICI
Molim da se drzite rasprave.
Tema nije da li bog postiji ili ne i na koji nacin upravlja prirodom i pojavama u njoj.

Tema je da li vjerujete i sta mislite o tome da psotoji jedna grupa ljudi koja upravlja svijetom. Koriste razne metode da masi ljudi zamaze oci, iskoristava ih, ratuje pomocu njih, ubija, pljacka i bogatise na njima. To je primarna tema. Seknudarno je cinjenica da li vjeruju u sotonu ili ne, psoto je to vec relativno i nema dovoljno dokaza za tu tvrdnju.
je napisao/la:
Oprostite mi na ovome, nisam mislio uvrijediti neke, ali sta ti mislis da su Osmanlije krenule u osvajanje svijeta jer su širili Islam (mozda par) vec zbog para.

Mislis da su križari krenuli u osvajanje Jeruzalema od Turaka radi Pape i Kršćanstva nije već zbog para.

Ako je taj Bog, taj, jedan i jedini, stvorio sve, što se ugrozio pustivši ljude da stvaraju božanstva i druge Bogove.

EDIT: Nakon sto sam vidio post iznad svog, da postoje, ali nikako to nisu božanski ljudi ili nešto iznad čovjeka, to su školovani ljudi koji prave reklame i varke, jer se ljudi koji uspiju svojim znanjem igraju "malim" ljudima.

"MOLIM DA SE TEMA ZAKLJUČA, SVIMA KOJI SU DISKUTOVALI I DOSTA PISALI, DA SE DAJU APLAUZI, JER VJEROVATNO JOŠ DOSTA VREMENA SVI ĆE IMATI SVOJE MIŠLJENJE" -dr. House

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.