E ovako maticna mi je Gigabyte GA7NF-RZ i htio bih novi bios ali nemam pojma kako ga flashovati ili sta vec.Da li postoji web site da se bios moze skinuti i jednostavno instalirati ili tako nesto.Pomoc mi treba ako netko zna slobodno da mi objasni.
Diskusija
Novi BIOS
191 pregled · 1 odgovor · otvorena 08.02.2006. u 14:35
Odes lijepo na google, i nadjes home sajt od te svoje maticne.. na toj stranici nadjes model svoje ploce, i potrazis BIOS flash utility i bin fajl od svoje ploce, ta dva fajla lijepo skines, zatim ih kopiras na bootabilnu disketu, onda odes u bios i stavis first boot na floppy, ubacis disketu. Ugasis racunar, ponovo upalis i nek boota sa diskete, onda u dosu pokrenes taj program flash utility sa diskete, i navedes put *bin fajla, i onda fleshujes, samo budi siguran da si skino pravi bin fajl od svoje ploce, ako nisi sjebaces plocu,, malo je rizicno pa vidi sta hoces 
PS: Budi siguran da ako postoji jumper na ploci kojim je bios zasticen da ga skines,, pa ako budes flesovo plocu onda vrati taj jumper gdje je i bio

PS: Budi siguran da ako postoji jumper na ploci kojim je bios zasticen da ga skines,, pa ako budes flesovo plocu onda vrati taj jumper gdje je i bio
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.