Maticna mi je GIGABYTE (GA-7NF-RZ F3) i zelim novi BiOS. Snimio sam program za flash-ovanje i on podrzava slijedece formate *.bin, *.dat, *.rom. Mene sad zanima postoji li na netu web stranica gdje ja mogu naci te fajlove tj. noviji BiOS. Ja nezelim da flash-ujem BiOS onako preko neta preko Gigabyte-ove stranice nego jednostavno da skinem taj fajl sa neta i da ga flash-ujem pomocu programa koji sam usnimio (btw ime programa je @BIOS).
Pitanje
Riješeno
5 bodova
BiOS Pitanje?
277 pregleda · 5 odgovora · otvorena 19.06.2006. u 14:55
Nabavi program AIDA32 i on ce ti postaviti ino o tvom PC i kad dodjes do BIOS-a reci ce ti najvjerovatnije da trebas unaprijeiti BIOS i dat ce ti URL do stranice sa koje to mozes uraditi...
@BIOS ti je update program za gigabyte. nemoras ti skidati nista samo idi update bios i kad ti izbaci modele koji je u tebe odaberes i sam on sve ostalo odradi.
btw. mozes pogledat na njihovoj stranici, imaju dobru podrsku
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx
btw. mozes pogledat na njihovoj stranici, imaju dobru podrsku
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx
Nemoj se igrati s tim jer mozes mnogo toga unisiti.Najprije pogledaj koja ti je verzija BIOS-a,nemoj da skines pogresnu pa ces onda sranja napraviti.Ako nemas iskustva s tim,bolje ti je malo vise se raspitaj,jer sam i ja imao problema.Ja sam sa diskete radio update BIOS-a,jer na ovoj maticnoj imam neki program unutar koji mozes pokrenuti u BIOS-u i tako preostaje mi da stavim disketu i pokrenem taj file.Najbolje ti je raditi flash BIOS-a pomocu AWDFLASH programcica.Ne znam da li moze na gigabyte maticnim.Malo potrazi po net-u.
Sretno
Sretno
eh vako ako oces da updateujes bios
skini si najnoviji bios i potpuno novu diksketu
onda od te diskete napravis start up disketu i taj bios prebaci extenzijun na .rom onda ga ubaci na disketu restartuj racunar i onda sacekaj da ti se isprogramira bios i to je to samo pazi ne smije napon da ti leta jer mozes da ga flasujes
skini si najnoviji bios i potpuno novu diksketu
onda od te diskete napravis start up disketu i taj bios prebaci extenzijun na .rom onda ga ubaci na disketu restartuj racunar i onda sacekaj da ti se isprogramira bios i to je to samo pazi ne smije napon da ti leta jer mozes da ga flasujes
Koji je razlog ?
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.