Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Prevario me?

679 pregleda · 34 odgovora · otvorena 21.07.2009. u 15:16

Pozdrav!

~ Naime, da odmah kazem, nemojte mi govoriti " Prevario te, scammo te, sam si kriv ( i jesam ), sto si glup, sto nisi pazio ".

Znači, sve je počelo ovako:
- Pričao sam sa jednim likom za jednu podlogu, on me dodao sa jos jednim likom koji isto prodaje ( jer mu je bilo mrsko pisati na oba'dva prozora ). Poslije mi je došla ta podloga, uredno platio i sve.
~ Međutim prije je toga mene na msn dodao taj drugi lik, tocnije Bih -Lm- s kojim sam bio u razgovoru, ofc.

On mi je rekao kako je on nesto za par markica jeftiniji i ja sam ga pitao moze li kakva zamjena, on je pristao na to i ja sav " sretan ".
Ja sam mu poslao Meduse 2.1 i stari Sony Ericsson w200i kojeg vec ne koristim oko godinu dana, ( imam drugi ).
On je meni rekao da ce on meni poslati SteelSeries Siberie ):.
I znaci OK je to sve, ha ya.

Danas se čujem sa njim, kaze sve je u redu, dosle su slusalice i mobitel, bla bla. Pitam ja njega kad ce meni doci, kaze on meni vec je trebalo, naravno tu nastaje problem, iako sam se ja vec bojao.

I da kazem, par ljudi su mi danas rekli da je jako sumnjiv lik.

~ Sta vi kazete na ovo?!

Hvala i Pozdrav !
r3L0aded je napisao/la:
Ja nikada ne bih tako mjenjao tako vrijedne stvari... Postoji mogućnost da si sjeban :D
- zato postoji posta kad se kupuje od nekog online, kad ti on posalje predmet kupnje, dodje ti na kucnu adresu il ti donese postar tiket s kojim odes na glavnu postu, napises svoje ime i prezime ona provjeri na koga dolazi paket i ti das pare koje ona prebacuje na adresu onog ko je poslo paket.
Pa recimo da se tramp radi samo s ljudima kojima vjerujes a ne s neznancima

Sam pao , sam se ubio

Swako normalan bih te zajeba0 , to je to
Sve u svemu samo pogledaj tom liku galeriju , taj bi i majku dao za malo droge ...
nemozemo ti mi nista pomoc...danas nikome nemoj vjerovat...!
Ma neche te prevariti, imash mu adresu, pravac kuchi i noge mu lomi
nisi to tako trebo raditi ili iz ruke u ruku ili nikako ma sta god to bilo bgm....ili ak si jaci od lika ja bi oso i trazio to ak si mu poslo valjda imas adresu, a ak nisi jaci bom noz palicu bokser i njemu kuci xD

sacekaj jos dan mozda ak nedodje i pravac njemu kuci :D
pa imas adresu na koju si poslo meduze pa odi mu kuci sa nekim starijim rodakom ili sa starim nek to oni rijese
mogu ti rec gulp si za medalje gdje si ti vidio da se salje nekome nesto koga nimalo ne poznajes.
to se nades sa njim dog gdje sta i tako i onda mu das iz ruke u ruku omg koliko si glop svijetlis
A mislim i da te zajebao i da nije sto nas boli k1ta :D
Ako kupujemo kupujemo od likova koje znamo (mislim iole IQ-a ko ima) tako da .. :D

ajd sretno :D
zivim blizu tuzle.. Znam ko je imali smo par zajednickih drugova (ali vise nemamo jer je izradio moje drugove..)

et ja cu ti sa ekipom za 50KM ga prebiti na mrtvo ime i vratiti sve i jos ces da dobijes to sto je on tebi trebao poslati.. (te slusalice ako sam dobro skontao)

Kako ces dobiti? Lepo drug mi studira u Sarajevu tako da cu po njemu poslati. I onako drug ide za dve sedmice u Sarajevo! Ti samo javi da li hoces i kad ti drug vrati ti njemu 50KM.
BloodSeeker je napisao/la:
Sve u svemu samo pogledaj tom liku galeriju , taj bi i majku dao za malo droge ...
Da nije Djemba :D
Žao mi je što ti se to desilo..ali eto sačekaj još nekoliko dana pa vidi...par savjeta..ako je on vise insistirao na zamjeni, onda je trebao on prvi poslati, tj. trebao si sacekati dok ne dobiješ podlogu ili sta li vec, pa tek onda njemu slati...obicaj je da kupac treba prvi poslati i kontaktirati prodavača..ali eto izgleda si ti ipak bio kupac nazalost :(....dalje ako si mu slao poštom..onda si dobio nekakvu priznanicu valjda ili šta ja znam...i to fino iskoristis kao dokaz i pošalješ mu policiju na vrata fino..ne mora ništa se desiti..dovoljno je malo da popričaju sa njim..biće mu dovoljno vjeruj.....uostalom javio se i ovdje lik,a i znaš mu ime i prezime...tako da se ne moze izvući nikako...

U svakom slucaju..sretno..i javi kako prodje..mozda je fakat poslao..ove nase pošte su...

:)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.