Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako ubrzati conf.?

197 pregleda · 15 odgovora · otvorena 11.07.2009. u 15:54

Pitanje je kako ubrzati ovu konfiguraciju?

Graphic card: nVidia GeForce 6200 Turbo Cache
Processor: Intel Core 2 Duo E4400
Motherboard: P5GC-MX
RAM: DDR II 1024 Mb
DRAM frequency 266.7 MHz

Ako treba još šta napisati recite!
Dodaj jos 1GB RAM-a i uzmi novu graficku, ATI 4670 ili nvidia 9600 GT (koja bude jeftinija). Ako imas para mozes zamijeniti procesor za neki iz E5xxx serije, best buy je E5200.
nc je napisao/la:
Dodaj jos 1GB RAM-a i uzmi novu graficku, ATI 4670 ili nvidia 9600 GT (koja bude jeftinija). Ako imas para mozes zamijeniti procesor za neki iz E5xxx serije, best buy je E5200.
Ovako mogu pokrenuti Crysis na low i zastopa ponekad, a sta bih sve mogao sa tim?
dr_house je napisao/la:
Ovako mogu pokrenuti Crysis na low i zastopa ponekad, a sta bih sve mogao sa tim?
Sa ovim bi mogao pokrenuti sve igre na med/high ...
P.S. uzmi 9600 GT
dr_house je napisao/la:
Ako ces bas igrati Crysis uzmi 9600 GT i RAM, mozes igrati na high detaljima (0x AA), ako te procesor ne bude kocio.
TheClown je napisao/la:
Kolko kosta nova 9600 GT ???
Plus.ba
Imtec.ba
Cijena stvari koje mi je ovaj dobri čovjek NC preporučio je:

INTEL DUAL CORE E5200 BOX 2x 2.5GHz, 2MB, Sck.LGA775, cijena: 138 KM

GIGABYTE VGA 9600GT 512MB DDR3; GV-NX96T512H 2.0; nVidia, cijena: 218 KM

DDR II 2GB 800MHz APACER, cijena: 53,01 KM

dr_house je napisao/la:
Cijena stvari koje mi je ovaj dobri čovjek NC preporučio je:

INTEL DUAL CORE E5200 BOX 2x 2.5GHz, 2MB, Sck.LGA775, cijena: 138 KM

GIGABYTE VGA 9600GT 512MB DDR3; GV-NX96T512H 2.0; nVidia, cijena: 218 KM

DDR II 2GB 800MHz APACER, cijena: 53,01 KM

Imas tu 9600 GT za 175KM (isto u Plusu). Hoces prodati svoj RAM pa uzeti 2GB ili dodati jos 1GB?
nc je napisao/la:
Imas tu 9600 GT za 175KM (isto u Plusu). Hoces prodati svoj RAM pa uzeti 2GB ili dodati jos 1GB?
U sebe sad imam 100 KM, i 450 sam posudio (da ne kažem kome), pa za jedno mjesec krećem u akciju osvajanja, i moram kupiti novo napanje u mene sad samo 135W.
nc je napisao/la:
Bolje mu je da ako ima 2 slota nek u jedan slot stavi 1GB, a u drugi jos 1GB, a ako vec hoce rama nek uzme 2x2GB

Jer bolje na 2 slota stavit 2x1GB nego samo 1 plocicu od 2GB

GL
dr_house je napisao/la:
U sebe sad imam 100 KM, i 450 sam posudio (da ne kažem kome), pa za jedno mjesec krećem u akciju osvajanja, i moram kupiti novo napanje u mene sad samo 135W.
Imas u Imtecu Fortron PNF 400W a u Plusu Thermaltake Litepower 400W, obe su po 77KM. Bilo koje od ova dva napajanja je vise nego dovoljno za tvoj racunar.
I da, za RAM je najbolje da je u dual channelu.
nc je napisao/la:
Imas u Imtecu Fortron PNF 400W a u Plusu Thermaltake Litepower 400W, obe su po 77KM. Bilo koje od ova dva napajanja je vise nego dovoljno za tvoj racunar.
I da, za RAM je najbolje da je u dual channelu.
Za ovu konfiguraciju koju si preporučio?
dr_house je napisao/la:
Za ovu konfiguraciju koju si preporučio?
Ma za svaku noviju (a pogotovo i stariju) konfiguraciju koja nije extremno overclockana i koja nema dvije graficke.
digni sistem opet dobar ti je cfg bGm ba uzivivaj ...... nemoj nista kupovati pusti budale nisi lud da trosis pare ha ya :D

samo kad didgnes sistem nemoj instalirati one gluposti i bice ok :D
Najbolje bi bilo da cuvas pare i kupis novi komp. kad budes imao. Ali ako bas hoces sada nesto mijenjat, onda ti je dobro reko nc, prvo ganjaj ram, 2gb bi ti trebalo biti i vise nego dovoljno, procesor ja ne bi ni dirao, djes coek rec da upgradeuje na e5xxx seriju nc :P totalno bacanje para, a neces ni vidjet neki performance increase. Sto se tice graficke, ja bi uzeo 4770, 40nm tech. drr5, a kosta 210KM u plusu.;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.