Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zaustavite ubijanje pasa!

329 pregleda · 30 odgovora · otvorena 10.07.2009. u 09:45

Potpišite peticiju! i zaustavite brutalno mučenje pasa i konzumiranje psećeg mesa u Južnoj Koreji!

"Iako je zabranjeno da se reklamiraju na glavnim ulicama ili na engleskom,preko 6,000 restorana danas serviraju pseće meso u Južnoj Koreji. I ne bivaju zatvoreni."

Što vi mislite o tome?

Prvo pogledajte video!!!

Napomena:
Kada dodjete da upisete svoj emal i pw i ostale podatke to mozete da preskocite posto je to samo da share na druge stranice kao sto je facebook,myspace,twitter,hi5,tagged,itd...

Vasa peticija moze da spasi 6 nevenih pasa koji budu ubijeni,spaljeni,zaklani,itd...

Molim tema u zanimljive,posto svako od vas moze da spasi nevinim psima zivote!

Samo zamislite kada bi neko vaseg psa zaklao i iskoristio za svoj rucak!!!Znam tuzno i zalosno!:(
J**e vam se, je li? Očito je da ni zrno zdravoga i moralnoga razuma nemate u tim vašim (i-ako-pojma-nemate-u-šta-se-upuštate) singular-pro-liberalnim tikvama.
Druže Rexon, zahvaljujem na temi. A ovoj bagri koja je blati (iako samo tako kažem, a nisam sposoban da iskreno tako i mislim), u najmanju ruku želim istu sudbinu dotičnih dlakavaca.
Koje licemjerstvo. Hajde, probajte se sjetiti teme koju je nedavno (relativno) podigao drug bak1r ("Svijet u kojem živimo" sa odvratnim videom na kojem čopor krelaca i idiota prve klase ubiju golim rukama (i nogama) nekoga jadnog momka). Na istu tu temu su, normalno, postani i postovi među kojima su sigurno bili i postovi većine vas koji postaju ovdje. Sjećam se komentara tipa: "Ma ovo samo životinja može...", "Ma životinje...", "Koje životinje, je**m li im boga njihovog...", i slična sranja. A vi čisto ne shvatate da ste obični licemjeri a ne očekujem ni da ćete shvatiti koheziju ove dvije teme iako je po meni očita.
Tema "Svijet u kojem živimo" reflektira se na nas "ljude", biološki živa bića tj. životinje, ne? A zar se današnja tema nije mogla nazvati, recimo "Jadni svijet u kojem žive južnokorejski psi" (malo pretjerano, nema veze, razumni ljudi će shvatiti).

P.S.
A vi ćete i dalje biti desničari i nacionalistička bagra kao i Južnokoreanci koje drma tooooolika nestašica hrane da moraju opstati jedući čovjekove najbolje prijatelje. Zašto?
Eeeeee, ali opet, Sjeverna Koreja je oličenje zla, je li? CCCCCCC!
Ja sam napisao peticiju i nadam se da ce te svi to uraditi
Jer mi je stvarno zao tih pasa :S
getiN je napisao/la:
Prvo taj problem trebamo riješiti u našoj BiH.
Takozvani "šintori" iza ponoći idu da fataju pse lutalice a nekad se i desi da uzmu iz dvorišta psa. Tako su mog psa kada je bio odvezan uzeli, da sam bio budan nebi se fino proveli jer sam volio tog psa mnogo. Samo koliki kreten moraš biti da ubiješ psa ili ga povrijediš znači to je čovjek koji ne shvaća pojma života pa se iskaljava na tim bićima.

soca ne kaki
DruGaBrieL je napisao/la:
J**e vam se, je li? Očito je da ni zrno zdravoga i moralnoga razuma nemate u tim vašim (i-ako-pojma-nemate-u-šta-se-upuštate) singular-pro-liberalnim tikvama.
Druže Rexon, zahvaljujem na temi. A ovoj bagri koja je blati (iako samo tako kažem, a nisam sposoban da iskreno tako i mislim), u najmanju ruku želim istu sudbinu dotičnih dlakavaca.
Koje licemjerstvo. Hajde, probajte se sjetiti teme koju je nedavno (relativno) podigao drug bak1r ("Svijet u kojem živimo" sa odvratnim videom na kojem čopor krelaca i idiota prve klase ubiju golim rukama (i nogama) nekoga jadnog momka). Na istu tu temu su, normalno, postani i postovi među kojima su sigurno bili i postovi većine vas koji postaju ovdje. Sjećam se komentara tipa: "Ma ovo samo životinja može...", "Ma životinje...", "Koje životinje, je**m li im boga njihovog...", i slična sranja. A vi čisto ne shvatate da ste obični licemjeri a ne očekujem ni da ćete shvatiti koheziju ove dvije teme iako je po meni očita.
Tema "Svijet u kojem živimo" reflektira se na nas "ljude", biološki živa bića tj. životinje, ne? A zar se današnja tema nije mogla nazvati, recimo "Jadni svijet u kojem žive južnokorejski psi" (malo pretjerano, nema veze, razumni ljudi će shvatiti).

P.S.
A vi ćete i dalje biti desničari i nacionalistička bagra kao i Južnokoreanci koje drma tooooolika nestašica hrane da moraju opstati jedući čovjekove najbolje prijatelje. Zašto?
Eeeeee, ali opet, Sjeverna Koreja je oličenje zla, je li? CCCCCCC!
Hajd ba ne seri na sabahu o "Ciljevima i Greskama Ljudskog covjecanstva i danasnjim porocima" nego ba idi popi kafu s rajom i ne j**i previse!
kerova ima ko ,da oprostite,govana.
svi pisu neke peticije "pomozite gladnim psima,nemaju sta da jedu"
pa ljudi moji,pola afrike nema sta da jede,bolje da se pomze ljudima nego nekim kerovima...

dalje,ti smaras sa temama
prvo majkl dzeskon
ae i nekako
pa onda nekakav duh dzeksona,koji ti je ku**c?
ako mozes jest sunku,mortadelu,cajnu,kobasice,piletinu i ostalo meso , zasto iznimka za pse?

@drugabriel
mislim da ker nije covjekov najbolji prijatelj.
mislim da je to knjiga
knjiga te ne moze ujest,izbit ti zube,udarit po nozi,zatupit.

Ma glupost.... U Kini ljudi nisu normalni, zamisli da tebe neko gleda kako jedes janjetinu i kaze ja budale, i nehumanog čovjeka, jede malo janje, a ti tu vrstu mesa voliš.

Kina je ne razvijena zemlja, koja ima 2 MILIJARDE stanovnika, pa se ljudi snalaze.

I u Sarajevu ćevapi ne valjaju bez malo cuketine....

EDIT:

Čovjek MORA jesti meso!!!!!!!!!!!
Jeste li prijmetili da vegeterijanci pate svoje ljubimce da ne jedu meso (normalni ljudi to ne čine), jeste li primjetili da vegeterijaci hoce da natjeraju normalne ljude da ne jedu meso (normalni ljudi ne tjeraju njih da jedu meso), iz ove priče lako je zaključiti LJUDI KOJI JEDU MESO SU NORMALNI, a VEGETERIJANCI NISU (osim ako ne jedu velike količine graha, jer grah ima sličan sastav kao mesu!

EDIT#2:
Jos uvijek sam u piđami tek sam se ustao, oprostite na mom slabijem vidu u ovim jutarnjim satima...
dr_house je napisao/la:
Ma glupost.... U Kini ljudi nisu normalni, zamisli da tebe neko gleda kako jedes janjetinu i kaze ja budale, i nehumanog čovjeka, jede malo janje, a ti tu vrstu mesa voliš.

Kina je ne razvijena zemlja, koja ima 2 MILIJARDE stanovnika, pa se ljudi snalaze.

EDIT:

Jeste li prijmetili da vegeterijanci pate svoje ljubimce da ne jedu meso (normalni ljudi to ne čine), jeste li primjetili da vegeterijaci hoce da natjeraju normalne ljude da ne jedu meso (normalni ljudi ne tjeraju njih da jedu meso), iz ove priče lako je zaključiti LJUDI KOJI JEDU MESO SU NORMALNI, a VEGETERIJANCI NISU (osim ako ne jedu velike količine graha, jer grah ima sličan sastav kao mesu!

EDIT#2:
Jos uvijek sam u piđami tek sam se ustao, oprostite na mom slabijem vidu u ovim jutarnjim satima...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kina
cao demograf
dr_house je napisao/la:

EDIT:

EDIT#2:
Tita ti, je li ovdje riječ o NR Kini? Ne, riječ je o jednoj pro-zapadnoj i pro-američkoj državi koja se "po svim načelima razlikuje od onih okolnih i zlih te zatucanih soc-komunističkih država (Kina, Sj. Koreja...)". <-Ovo shvatite kao sarkazam, jer vidim neki ga ne kontaju.

Iako je Južna Koreja (eeeej ba) toliko napredna, toliko civilizirana, toliko naj-naj država (ogledalo demokracije) <-SARKAZAM!, opet, kao glavni specijalitet imaju pohovane pseće repiće, pseći wienerschnitzel (u ovom slučaju Seoul-schnitzel, kuhani pseći mozak, salatu od tužnih psećih očiju, paštetu od pseće jetre, noktiju i najgadnijih iznutrica uopšte.

@Denka

Ako misliš da je knjiga čovjekov najbolji frend, tim bolje za tebe ali moraš priznati da ti je žao malih cuka!?!?!?

@Dr.House

Nisam čuo da čovječanstvo ovisi samo o psećem mesu. Isto tako, Kinezi ne jedu pseće meso jer imaju puno drugih (lakše probavljivih) životinjskih resursa, dok im psi čuvaju kuće i obavljaju "exaust" tjelesne funkcije u tuđim dvorištima kao i u ostatku normalnoga svijeta..
DruGaBrieL je napisao/la:
Tita ti, je li ovdje riječ o NR Kini? Ne, riječ je o jednoj pro-zapadnoj i pro-američkoj državi koja se "po svim načelima razlikuje od onih okolnih i zlih te zatucanih soc-komunističkih država (Kina, Sj. Koreja...)". <-Ovo shvatite kao sarkazam, jer vidim neki ga ne kontaju.

Iako je Južna Koreja (eeeej ba) toliko napredna, toliko civilizirana, toliko naj-naj država (ogledalo demokracije) <-SARKAZAM!, opet, kao glavni specijalitet imaju pohovane pseće repiće, pseći wienerschnitzel (u ovom slučaju Seoul-schnitzel, kuhani pseći mozak, salatu od tužnih psećih očiju, paštetu od pseće jetre, noktiju i najgadnijih iznutrica uopšte.

@Denka

Ako misliš da je knjiga čovjekov najbolji frend, tim bolje za tebe ali moraš priznati da ti je žao malih cuka!?!?!?

@Dr.House

Nisam čuo da čovječanstvo ovisi samo o psećem mesu. Isto tako, Kinezi ne jedu pseće meso jer imaju puno drugih (lakše probavljivih) životinjskih resursa, dok im psi čuvaju kuće i obavljaju "exaust" tjelesne funkcije u tuđim dvorištima kao i u ostatku normalnoga svijeta..
U potpunosti se slažem sa tobom, ljudi govore za pse da ih treba pobiti, a zašto ne pogledaju prvo ljude šta oni rade ?

Dali životinje prave nuklearne, ubijaju iz zabave ?

Naravno da ne, to rade ljudi.
Ja imam i psa i mačku, svako jutro im odnesem da jedu, naravno i za rucak i veceru, oni se tako obraduju pa poslije jela odem da se igram s njima skacu po meni xD
To je samo primjer kako životinja može biti privržena uz čovjeka koji je voli, ali najviše mrzim kada neko uzme neku životinju iz koristi, a ne iz ljubavi. Možda ste ćuli za jednu priču, kako je jedan čovjek upao u brzu rijeku te ga je pas spasio ? Ja jesam, i to je živa istina i dokaz kako su psi dobre životinje.
Vi gore sto pisete koja je razlika izmedju psa i drugih zivotinja. Ta sto samo u Koreji ubijaju i jedu pse, i to na kakav nacin?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.