Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zakačena

Naš FACEIT bio je Benjin papir

216 pregleda · 27 odgovora · otvorena srijeda u 22:41

wcKd wcKd Naš FACEIT bio je Benjin papir
izmijenjeno prije 7 sati, FataL
Danas upališ CS, klikneš matchmaking i za nekoliko minuta si na serveru. Nekad je sve počinjalo odlaskom u igraonu, a ko je najbolji saznavao si s papira zalijepljenog ispred ulaza.

Moja priča počinje 1999. godine, u MLT igraoni u Hrasnom. Jasa, Richie, Lela… Igrali smo Half-Life, vrtio se Crossfire i vrijedilo je jedno pravilo: nema paliti nuklearnu. Naravno, svi su je palili. 😂

Onda je Oggy jednog dana donio CS na disketama. Još je bio beta, a mi smo krenuli s cs_mansion i cs_siege. Kasnije smo igrali cs_assault, shoothouse i slične mape. Moj nick bio je !ndiana Jones :r .

Igranje nam je tada bilo skupo i često nismo imali para za termin. Pomagali smo po igraoni kako smo znali i umjeli, samo da nas puste malo džabaluka. Znali su nam izaći ususret i dati da igramo i kad nemamo. Takve stvari ostanu u sjećanju jednako kao i same partije.

Iz MLT-a smo prešli kod Neleta, u igraonu kod pekare Ravenna, a poslije kod Benje i Ede u Xonix u Majorci na Malti. Benjin nick bio je HuHa 2002, a posebno pamtim njegovu isprintanu rang-listu najboljih igrača.

Svake sedmice čekali smo taj papir. Dolazili bismo ujutro prije njega i stajali ispred igraone, čekajući da donese listu i zalijepi je. Da vidimo ko je najbolji i jesmo li se mi pomjerili koje mjesto. Nama je to bio svjetski ranking.

Najdalje što sam dogurao bilo je treće mjesto, a @FataL je bio drugi. Vrh nikad nismo uspjeli uzeti. Pri vrhu su često bili @bU , @Cage i ostala ekipa, a kad dođu i ostali noxicus-ovci i prvi i drugi i treci tim poput TH3_SK1NT, Method_Man, Bichara, BELAJSUZ-a, sve nas sataru. Toliko o našim ambicijama. 😄

Kad danas razmišljam o tim godinama, prvo mi naumpadnu ljudi i nickovi. Oggy s disketama, čekanje Benje s isprintanom listom, pomaganje po igraoni da dobijemo još malo vremena za igranje.

Zato mi povratak gamers.ba nakon 11 godina toliko znači. Uložili smo mukotrpan rad da ga vratimo, a volio bih da se ovdje ponovo okupe ljudi koji nose slične uspomene. Da vidimo gdje smo danas i da koju partiju opet odigramo zajedno.

Gdje je počela vaša priča? Koja igraona, koji nick i koja ekipa? Pišite, možda se baš ovdje ponovo pronađemo.

LavShinoda, tenk, farre, FataL, riSk

ash

b0k1 je napisao/la:
Ma isao sqm u oba al nisam bio u vinklu Znas kakoe kad se mi iz Hrasnice pojavimo u Sarajevu 😂😂
ko ja kad se pojavim u hrasnici, odma palim navigaciju ko dam sam u njujorku :D

b0k1

ash je napisao/la:
ko ja kad se pojavim u hrasnici, odma palim navigaciju ko dam sam u njujorku
Ma bilo je par turnira u Hrasnici igrali smo a ne znam da smo igrali kolko smo razguljeni bili nit se sjecam da samo se vratili ni kako... sjecam se sc0re-ta i njegovih situaciaja 8-)

NerO

silenZze je napisao/la:
Ma bilo je par turnira u Hrasnici igrali smo a ne znam da smo igrali kolko smo razguljeni bili nit se sjecam da samo se vratili ni kako... sjecam se sc0re-ta i njegovih situaciaja
mozda ustvari i niste igrali i samo mislis da jeste jer ste razguljeni bili :D imal ko da odradi fact check ovog xD
ash je napisao/la:
mozda ustvari i niste igrali i samo mislis da jeste jer ste razguljeni bili imal ko da odradi fact check ovog xD
i to je moguce :P
Mene prvi put sestra povela u neku igraonu na čaršiji, i tu sam roko Quake kad u neka doba dodje neki momak kaze hajde sa namma kantera i dobro se sjecam da su vrtili fy_aztec i naravno zgazili me nogama.
Već kad je počela školska godina 2003 ili 2004 ja to pricam drugu i on me je poveo u Elbeg. Joj moje sreće kralju.
Odvajalo se od užine da se ode kod Dževada u Elbeg sprzit pola sata - sat vremena. Kuci imao racunar kantu neku vjezbo na botove i onda u intertnet klub skako po Bihnetu, Logosoftu, IC Eki, Jedite kod Joa :D koji su vec serveri bili sve :D nickname cRn1. / Bl@ck S@rm@
Kroz srednju išao u Didaktu i Neon, onda samo Neon i jebiga poslije se sve i promjenilo postalo sve dostupno i racunari i internet i tako se i kultni Neon ugasi.
Dobra baš dobra vremena Elbeg u srcu :D

Post dobio aplauz od wcKd

Mire je napisao/la:
Prva igraona bila u Vogosci, sjecam se dan danas ja na glas jaranu govorim one brojeve za login, neki lik cuo i usao i potrosio mi sat vremena
Poslije toga na Dobrinji bile dvije igraone, k'o klinac igrao onog Kozaks i Generalsa pa smo tek kasnije poceli da igramo Kantera. Tako onda stari kupi prvi PC, ja igrao fy_snow sa botovima, nije se odmah imao internet. Kasnije lagano internet, msn, facebook i onda igranje online do dan danas.. Pogotovo se sjecam kad je Sef iz Stasneta poceo da udara Entela sa daskom za rezanje mesa, nesto ovaj psovao, udarao sta li, ovaj ga pocne udari daskom

Bilo je stvarno i dobrih lan turnira i finih igraona.. Ove danas igraone svemirske, djeca nemaju mira da igraju jednu igru..
Od šefa mi je najjača kad udariš u monitor ili miš "Enteleeeee, izlaziiiiiiiii van!" :D

Hahah, sad sam ja dobio flashback od tih uspomena.

Iskreno teško mi je sada vratiti film unazad 15-20 godina ali sjećam se otprilike kako je bilo, sjećam se da su starci kupili neki stari PC pentium 1, ono palio se pola sata, igrao si prvo Half-Life, pa tek kasnije ona prva verzija cs-a, počeo igrat protiv botova, malo nakon toga uveo si i internet "dial-up", udje se na server odigra 1 mapa "dust2" :), i tako pomalo kad se iskrade mimo roditelja kojim dođe račun bruku nešto tada haha. Nakon nekog vremena otvorio se i internet klub "Vision" na Vojničkom polju. Od tada sam tu počeo biti redovan gost gdje sam igrao skoro svaki dan u zavisnosti koliko se imalo para, ali sve pare koje sam dobijao su bile usmjerene tu, nekad se znalo da i ne jedem da bih imao da uplatim da igram. Mislim da je najviše odatle krenulo, igralo se public serverima, malo nesto 2v2 i te gluposti, u to vrijeme sam i dobio "malo bolji pc kuci a i taj je los bio jer je fps bio uzasan", uvijek sam igrao na losim racunarima i losijim fps-ovima, helem dobio se kuci i internet sjecam se da je bio "GlobalNET", i bio je server globalnet na kojem je korisnicma globalneta ping bio tipa 10-20 i bio je stalno pun, dok na svakim ostalim serverima je bio 100+ i znam da se tu igralo ono full, slabije sam i išao u internet centre pocelo se no lajfat od kuce. Igrao se globalNET 24/7, vec su se tu poceli neki ljudi upoznavat, tad sam i upoznaao vaneta s kojim sam kasnije igrao u klanu skoro cijeli zivot. Sve je to trajalo neki određeni period, tad se nekad i na gamers prikljucujem. Ne mogu da se sjetim svog prvog klana kako je krenulo s tim dijelom price, vec kroz neku godinu dvije sam poceo biti prepoznatljiv po tim public serverima, tad je nekad i napravljen neki klan gdje se pocelo ici po turnirima. Zivjelo se kada se napraviti turnir, malo mi je i mozak stao, svašta bih i napisao, ali uglavnom to su bio neki početak svega a kasnije su se onda formirali klanovi mnogi gdje su se igrali lanovi 5 na 5, i klan oldies u kojem sam bio skoro 3-4 godina cca s kojim smo završili cs 1.6 karijeru :), ako se još nečega sjetim radit cu update :D

Post dobio aplauz od wcKd

Niz citata · 3

@crni_exe da nije bio Albatros?
Ja sam tu u Albatrosu počeo i završio karijeru LAN-a kada se on ugasio. Kasnije je tu bila neka kafana sa velikim "1KM kafa" natpisom. Osim toga sve sam igrao online, a ne znam valjda nisam imao dovoljno godina nit para da idem igrat sa ovom starijom rajom po baš čitav dan.

Test

Mide, Wertu i 1kajjaN već pišu u ovoj temi. Napravi profil za minutu i odgovori.

Poslije prijave vraćaš se ovdje.

Slične teme

Napravi profil i odgovori

Za palac, citat i odgovor treba ti profil. Traje minutu, a tema te čeka tamo gdje si stao/la.

Imaš profil? Prijavi se i vraćaš se ovdje.