Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

3 problema :(

182 pregleda · 16 odgovora · otvorena 26.06.2009. u 18:50

Eh ovako...
imam 3 problema sto se tice compa.
Znaci neradi mi task manager,reg editor i imam jos problem sa ovim ikonama.
I kada sam formatirao opet su se ova dva problema(manager,reg editor) stvorila cim sam prvi put usao u sistem.

Registy editor mogu ukljuciti sa ovom komandom kucam u run ali samo za 2 sekunde i onda opet nemogu...
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0

A task manager sa ovom komandom koju kucam u run i opet samo za 2 sekunde i inda opet nemogu
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

I imam jos problem sa ikonama evo vam ss(necu da bude ovo plavo ispod)

eto to bi bilo to :)
daj ss?

edit: bit ce edit vol#2 dok ti nadjem na netu kako to iskljucit
-http://www.gamers.ba/forum/7/56098/task-menager-nece/
-http://www.gamers.ba/forum/10/21188/task-menager-disabled/

ovo su neke teme iz opcije trazi.

ugl da bi pristupio task m. moras uci sa administratorskog acc.
skille je napisao/la:
-http://www.gamers.ba/forum/7/56098/task-menager-nece/
-http://www.gamers.ba/forum/10/21188/task-menager-disabled/

ovo su neke teme iz opcije trazi.

ugl da bi pristupio task m. moras uci sa administratorskog acc.
administratorski acc i koristim...
a ako mislis onog sto ga ne disply-a kad ides logoff i kod toga isti problem :o
Brate moj, ti imas virus

Formar, system restore . .

jedno od to dvoje, pomoce ti 1000000%
rulF je napisao/la:
Brate moj, ti imas virus :)

Formar, system restore . .

jedno od to dvoje, pomoce ti 1000000%
pa napisao sam gore...
formatirao sam vec jednom ali ne pomaze sto se tice task managera i reg editora
a ovo sa ikonama sam maloprije zabrljo :|
idi run i c/p ovo

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

i ok i radit ce ti

ili

a. Go to "Start" -> "Run" -> Write "Gpedit.msc" and press on "Enter" button.

b. Navigate to "User Configuration" -> "Administrative Templates" -> "System" -> "Ctrl+Alt+Del Options"

c. In the right side of the screen verity that "Remove Task Manager"" option set to "Disable" or "Not Configured".
imao sam ovaj problem, na taj nacin je bilo da se ukuca to u run ,a mozes i ovako

1. Click Start, Run, type gpedit.msc and click OK.
2. Under User Configuration, Click on the plus (+) next to Administrative Templates
3. Click on the plus (+) next tSystem, then click on Ctrl+Alt+Delete Options
4. Find Remove Task Manager in the right-hand pane and double click on it
5. Choose the option "Not Configured" and click Ok.
6. Close the Group Policy Window

Eh ako ovo neupali , onda ti je usao virus kao sto je meni usao u task manager pa sam morao avgom da ga skidam , jer ti drugacijeg spasa nema

http://www.pchell.com/support/taskmanagerdisabled.shtml
xBugx je napisao/la:
idi run i c/p ovo

i ok i radit ce ti

ili

a. Go to "Start" -> "Run" -> Write "Gpedit.msc" and press on "Enter" button.

b. Navigate to "User Configuration" -> "Administrative Templates" -> "System" -> "Ctrl+Alt+Del Options"

c. In the right side of the screen verity that "Remove Task Manager"" option set to "Disable" or "Not Configured".
i to sam probavao
nece i bog
Tebi treba program koji se zove Tweak UI koji je jako popularan na XP-u i od Microsofta je a i imaš opciju da uključiš task manager.
Ako si instalirao ponovo sistem, sjeti se imali neki program koji si i prije koristio na starom sistemu i da ga imaš sad, NPR; Flash Get koji imaš, možda je stranica sa koje si skidao ima virus ili sam taj program pa nemožeš riješiti problem.Jedna od stvari je da ti je tvoj akaunt administratorski, da ti ispod imena piše administrator u Users Accaunts u control panelu.A boja po zadi.Na mjenjanju wallpapera imaš backgraund color,stavi bjelu kolko se sjećam jer mi je sad vista.Također očisti registry i skeniraj jer nemaš nijedan antivirus tako da je virus prije svega.Imaš također program XP manager u kojem možeš uključiti task manager.
sanjin1991 je napisao/la:
Tebi treba program koji se zove Tweak UI koji je jako popularan na XP-u i od Microsofta je a i imaš opciju da uključiš task manager.
Ako si instalirao ponovo sistem, sjeti se imali neki program koji si i prije koristio na starom sistemu i da ga imaš sad, NPR; Flash Get koji imaš, možda je stranica sa koje si skidao ima virus ili sam taj program pa nemožeš riješiti problem.Jedna od stvari je da ti je tvoj akaunt administratorski, da ti ispod imena piše administrator u Users Accaunts u control panelu.A boja po zadi.Na mjenjanju wallpapera imaš backgraund color,stavi bjelu kolko se sjećam jer mi je sad vista.Također očisti registry i skeniraj jer nemaš nijedan antivirus tako da je virus prije svega.Imaš također program XP manager u kojem možeš uključiti task manager.
nije do toga
formatirao sam obe particije a ovaj flash get i sve programe koji su sad instalirani su danas skinuti i instalirani...
A takodjer i svi ostali fajlovi su danas skunuti
al hvala
drunk_punk je napisao/la:
nije do toga
formatirao sam obe particije a ovaj flash get i sve programe koji su sad instalirani su danas skinuti i instalirani...
A takodjer i svi ostali fajlovi su danas skunuti
al hvala
jednostavno skini avg , scan i gotovo. Meni je on detektovao virus u regedit.exeu i delete sam ga i nakon toga miran san :)
Venomus je napisao/la:
jednostavno skini avg , scan i gotovo. Meni je on detektovao virus u regedit.exeu i delete sam ga i nakon toga miran san :)
dobro pa nisi reko da skinem drugi crack
reko sam vec NIJE VIRUS!!!!
valjda bih ga kaspersky prije detekto od avire :r
drunk_punk je napisao/la:
dobro pa nisi reko da skinem drugi crack
reko sam vec NIJE VIRUS!!!!
valjda bih ga kaspersky prije detekto od avire :r
meni je usao virus zvani win32hidrag.a - kaspersky lab , kaspersky ga nije detektovao i sve mi je razorio i jedva sam comp uspio spasiti , zato se nepouzdam u kaspersky. Skini avg , uradi scan i bices siguran vjeruj mi , a ne ovako sta god pokusas nece , ocigledno je da je virus jer sam imao isti problem , bas isti da mi nije mogao ni regedit ni task manager i sve sam probao sto je pisalo ovo nije upalilo , dok nisam scann i ispostavilo se da je virus i nakon sto sam ga otklonio , mogao sam normalno raditi
Venomus je napisao/la:
meni je usao virus zvani win32hidrag.a - kaspersky lab , kaspersky ga nije detektovao i sve mi je razorio i jedva sam comp uspio spasiti , zato se nepouzdam u kaspersky. Skini avg , uradi scan i bices siguran vjeruj mi , a ne ovako sta god pokusas nece , ocigledno je da je virus jer sam imao isti problem , bas isti da mi nije mogao ni regedit ni task manager i sve sam probao sto je pisalo ovo nije upalilo , dok nisam scann i ispostavilo se da je virus i nakon sto sam ga otklonio , mogao sam normalno raditi
ne pomaze
skenirao sam sve i jednim mogucim anti virosom
kao da nista nisam uradio
ne javlja viruse nikako
a skenirao sam sa:avg,kaspersky,avira,mcafee,avast,norton i eset nod32.
I sad sam 1000% siguran da nije virus.
ova boja ispod ikona mozes to skinuti desni klik arrange icons by
i onda lock web items on desktop

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.