Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 50 bodova

Internet na dva compa

255 pregleda · 11 odgovora · otvorena 16.07.2009. u 15:18

Dakle, imam dva računara kuci i želim da na oba imam internet i freezonu.

~ Imam Paradigm modem (onaj sa 4 porta).
~ Puštene 4 simulativne konekcije.
~ Ukljucio oba compa u router.
~ Na racunarima su XP SP2 i Vista Ultimate.

Šta još trebam uradit da imam internet na oba compa?
Postavi modem u router mode.
moras u postavkama routera namjestiti ip adrese , al svaka ti se mora razlikovati za 1 broj.. npr

1.20.0.1
1.20.0.2
1.20.0.3
imam isti modem samo ukljucio u drugi pc isto kabal kao u prvi napravio konekciju i radi
koliko se sjecam nista vise nisam radio
trebas postaviti komp u PPPoE mode,ja imam 3 kompa umrezena preko istog modema,znaci postavit u PPPoE mod i imast ces na svim kompovima konekciju bez obzira jeli tvoj komp ukljucen ili ne,samo routher ti mora biti ukljucen stalno...ako treba pomoc,preko pm
Ne mogu pristupit modemu.

192.168.1.1

kolko ja znam moras podesit TCP/IP
* IP Adress: _______________________
* Subnet Mask: _____________________
* Default gateway: ____________________
* Preferred DNS : ______________________
* Alternate DNS : _______________________

Ip adrese nesmiju bit iste ,ako je jedna npr :
555.666.777.01
druga mora bit :
555.666.777.02

dakac je napisao/la:
kolko ja znam moras podesit TCP/IP
* IP Adress: _______________________
* Subnet Mask: _____________________
* Default gateway: ____________________
* Preferred DNS : ______________________
* Alternate DNS : _______________________

Ip adrese nesmiju bit iste ,ako je jedna npr :
555.666.777.01
druga mora bit :
555.666.777.02

neko neiskusan mu je to i dirao te IP adrese pa mu sad nemoze uci u opcije modema kad kuca: 192.168.1.1 neko mu stavio njegovu IP kojom surfa...-.-' ...tako da mora reset modem na tvornicke postavke jer mu gateway nije uredu tj.ne prikazuje mu IP...
Jedan drugarski savjet. Kupi si i jedan LAN switch, za kojih 25 - 30 KM. Tako ćeš uspjeti iskoristiti potencijal 100Mbps konekcije LAN-a. Naime, konektirajući oba PC-a direktno na router oni dijele i jedan te isti bandwidth proca modema, tako iskorištavajući samo 10Mbps brzinu konekcije.
Što se tiče raspodjele internetskog bandwidtha (nazivne brzine downlinka) na oba PC-a, jednostavno, prepusti stvar routeru. Oba kompa podesi tako da dobijaju IP adrese automatski od strane DHCP gatewaya (tj. tvog routera). Router bi po defaultu trebao raditi u DHCP-u.
OD 1 Marta zbog mnogih password hackanja, ako je u pitanju Bihnet je ONEmoguceno, moras poslati zahtjev na Bihnetovoj stranici, a potom na njihovom forumu mozes lahko pronaci postavke, GL
_PrOfA__ je napisao/la:
OD 1 Marta zbog mnogih password hackanja, ako je u pitanju Bihnet je ONEmoguceno, moras poslati zahtjev na Bihnetovoj stranici, a potom na njihovom forumu mozes lahko pronaci postavke, GL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.