Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

Hard Disk prestao raditi?

188 pregleda · 12 odgovora · otvorena 26.06.2009. u 12:01

Pozz, moj drug CaneX ima problem sa pcom dakle juce smo isli uzeli maticnu, grafu, procesor, ram, napojnu i dosli kod njega sve sastavili (struja sastavljena) pc se upali i zakuca kod BOOT slike, znaci pise

Processor AMD Dual core bla bla i tu stane ne mrda ne moze se uci ni u bios preko del-a, ne reaguje f8 f9 nista..

Dali je moguce da je hard disk crkao ili pak nesto drugo ?

Ko pomogne dobija 50 bodova.
nije dobro skopcano .. a bios ti nije na hdd nego u bateriji od biosa izvadi onu bateriju i vrati pa probaj ili je negdje prekopcane zice .. fino rastavite i fino skopcajte id cablove
probaj iskopcati napajanje od hdd
ako se upli komp predje taj bios dio onda treba viditi sta je sa diskom
xBugx je napisao/la:
nije dobro skopcano .. a bios ti nije na hdd nego u bateriji od biosa izvadi onu bateriju i vrati pa probaj ili je negdje prekopcane zice .. fino rastavite i fino skopcajte id cablove
Kako se vadi baterija iz biosa ?
vLexinho je napisao/la:
na maticnoj ploci je baterija nemozes je fuliti :)
vLexinho je napisao/la:
imas u centralnoj ko baterija od sata malo veca i samo je nozem izvadi i vrati ..
pritisni kopce ako mogne izvadi rukama ako ne mogne malo nozem digni

@edit : mozda niste dobro procesor skopcali nije se uklopio dobro .. nez dok nebi vidio probaj istekat sve samo ostavi monitor i probaj

da si blize ja bi ti sastavio fino pc :P
Ja sam ti rekao jucer sta je problem, ne vjerujem da je do novog HDD-a
moze ti biti do porta na koji si ukljucio HDD, a probaj bez HDD-a upaliti komp ako ti tad ne zastopa onda je samo port u pitanju ili HDD nema nista drugo
Ubaci sistemsku disketu i preko nje formatirat disk i pokrenut sistem
xBugx je napisao/la:
BIOS nije u bateriji nego u BIOS chipu.

@Topic: Ako ne mozes uci u BIOS onda je do maticne, nema disk nikakve veze s tim. Nosi je na garanciju i to je to.
xBugx je napisao/la:
Ovo ti je 100% jer znam, zato sto je u mene bio isti problem i samo izvadis i ubacis bateriju...
Aj vako Vlado...
Prvo, provjeri da se slucajno u BIOS ne ulazi tipkom F2 ili F1, a ne DEL.
Ako je ipak DEL, nastavi dalje.
Cujes li ikakav "bip" kad palis comp ? Je li ti prikljucen speaker ? Znas li da trebas reinstall sistem nakon mijenjanja ploce ?
Provjeri jesi li dobro skopcao RAM, processor, cooler, napojne i podatkovne kablove,...
Javi ako ovo nista ne pomogne...
Da vas obavestim, pc je napravljen problem je bio sto je tast i mis bili na USB portu a mis je bio pokvaren pa se zbog toga nije hteo pokrenuti pc..

Hvala vam svima

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.