Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

masina

142 pregleda · 19 odgovora · otvorena 16.06.2009. u 18:08

dali server masina moze biti moj komp ili mi treba josh koji hadwer , mozeteli mi reci koji linux da instaliram mislim server softver mozetel mi dati direktan link da ga skinem ,, :D HVALA
Ovo ti je masina :

8 gb rama
6.0 procesor
1tb hard disk
100mb ul neta
1gb/512 grafa
kuciste da nepricam...
Instaliras linux i dizes servere...
pc ces jak mozda kupit ali konekciju neces ne postoji tako jaka konekcija u bih ovde ima max 4 mb -.-
gdije da skinem linux...direktan link ako moze..
empty_king je napisao/la:
Ovo ti je masina :

8 gb rama
6.0 procesor
1tb hard disk
100mb ul neta
1gb/512 grafa
kuciste da nepricam...
6.0 procesor o_0
1GB grafa o_0
Grafa za server o_0

BTW svaka masina moze biti server samo sto vise para ulozis to je bolji server.
sp0ut je napisao/la:
gdije da skinem linux...direktan link ako moze..
samo kucaj na gugl.
linux je freeware
Ovo ti je masina :

8 gb rama
6.0 procesor
1tb hard disk
100mb ul neta
1gb/512 grafa
kuciste da nepricam...
....smijesan si 8gb rama moze biti dovoljno za nekih desetak servera... ( po meni ) hoce za 1 server? 2gb rama... 6.0 procesor... ae to nadji molim te ako nadjes ispod nekih 2-3k KM dajem ti ruku... hard disk za servere ide po 200TB , sve zavisi za sta i kako ces ga koristiti.... graficka za server .... pametan si ti... kuciste? .... pricas o temi o kojoj ocigledno ne znas puno.... so be quiet....
za 1 server dovoljan tvoj PC i bilo kakva koneckija... ADSL moze biti...
ali koji linux da instaliram .....moze tacno...pls ako me i direktan link da skinemm..........
bosanacz je napisao/la:
....smijesan si :) 8gb rama moze biti dovoljno za nekih desetak servera... ( po meni ) hoce za 1 server? 2gb rama... 6.0 procesor... ae to nadji molim te ako nadjes ispod nekih 2-3k KM dajem ti ruku... hard disk za servere ide po 200TB , sve zavisi za sta i kako ces ga koristiti.... graficka za server .... :) pametan si ti... kuciste? .... pricas o temi o kojoj ocigledno ne znas puno.... so be quiet....
Pa ev na mom kompu 8v8 bez laga smo igrali ali samo korisnici HS, neznam kak bi bilo za ostale.
bannedgtn je napisao/la:
Pa ev na mom kompu 8v8 bez laga smo igrali ali samo korisnici HS, neznam kak bi bilo za ostale.
za ostale mozda 20-30 ping veci... provjereno
molim vas mozete mi reci koji mi linux treba da install mozel obicni ubuntu...ili ne
lol
bosanacz je napisao/la:
....smijesan si 8gb rama moze biti dovoljno za nekih desetak servera... ( po meni ) hoce za 1 server? 2gb rama... 6.0 procesor... ae to nadji molim te ako nadjes ispod nekih 2-3k KM dajem ti ruku... hard disk za servere ide po 200TB , sve zavisi za sta i kako ces ga koristiti.... graficka za server .... pametan si ti... kuciste? .... pricas o temi o kojoj ocigledno ne znas puno.... so be quiet....
2000TB i kazes mi da sam smjesan ?
Nije ni tebi lahko ...
bosanacz je napisao/la:
....smijesan si :) 8gb rama moze biti dovoljno za nekih desetak servera... ( po meni ) hoce za 1 server? 2gb rama... 6.0 procesor... ae to nadji molim te ako nadjes ispod nekih 2-3k KM dajem ti ruku... hard disk za servere ide po 200TB , sve zavisi za sta i kako ces ga koristiti.... graficka za server .... :) pametan si ti... kuciste? .... pricas o temi o kojoj ocigledno ne znas puno.... so be quiet....
kad su to izmislili 200 TB hdd ?? :) gdje se to ima kupit da i ja kupim :)
2000TB i kazes mi da sam smjesan ?
Nije ni tebi lahko ...
Obojica ste smijesni :D
xBugx je napisao/la:
kad su to izmislili 200 TB hdd ?? gdje se to ima kupit da i ja kupim
malo se raspitaj molim te.... sta mislis kako rade telekom centrale? na 500GB hdd? ... ne govorim ja da je to jedan pack... al ima nacina i nacina da se dobije i vise od 200TB...
bosanacz je napisao/la:
malo se raspitaj molim te.... sta mislis kako rade telekom centrale? na 500GB hdd? ... ne govorim ja da je to jedan pack... al ima nacina i nacina da se dobije i vise od 200TB...
ok jarane ali nemas tolko kablova struje ?? znas koja napojna tuj treba trofazna struja :$
xBugx je napisao/la:
ok jarane ali nemas tolko kablova struje ?? znas koja napojna tuj treba trofazna struja :$
ma ok ba... nisam ja u toku sa tim al znam da postoji ( pouzdani izvori XD) i tako znam da je to tacno... a za to se inace koristi direktni izvor nista gradska struja to znam....
Jako Smijesno sve ovo.. 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.