Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Multi OS

101 pregled · 11 odgovora · otvorena 16.06.2009. u 14:12

~ Pozdrav

- Nemam bodova da dajem pa tako ovo je za one sa ''dobrim'' srcem
- Inace prije mozda mjesec dana instalirao sam Last XP, sve je bilo uredu al nisam mogao install drivere... pa sam nakon par sedmica ponove instalirao Last XP al samo izgleda nesto pobrko install sam ga opet na C: ... pa tako da sad imam dva OS-a ( tj. dva Last XP-a na comp. )

- SLIKA

- Zbavio sam obicno Windows XP SP 2 al kad ga krenem instalirati nema ono da formatiram comp il da obrisem te druge verzije od Windows-a ... samo mogu R-epair !
- I da ... kad upalim comp .. pojavi mi se ''prozor'' da izaberem koji cu Windows pokrenut ! tj. imam ih tri

1)Last XP - onaj prije mjesec dana instaliran
2)Last XP #2 - prije par sedmica instaliran
3)Windows XP - danas instaliran !

E sad kako mogu obrisat ove prve dvije i da mi bude samo ova jedna tj. ova zadnja... da bih mogao fino format comp.

hvaLLa
Pa brate mozes sve fino izbrisati......samo kad ti se bude palio komp pritisci "space" brzo i onda ti se otvori prozor jedan i tamo ti sve pise ^^ GL

Post dobio šamar od xE0N

Sh4ringaX je napisao/la:
Pa brate mozes sve fino izbrisati......samo kad ti se bude palio komp pritisci "space" brzo i onda ti se otvori prozor jedan i tamo ti sve pise ^^ GL
khm... mozes li mi objasnit... to sa ''space''

Sta mi se pokrene kad pritisnem to !... jel mi se otvori nesto slicno BIOS-u ? il nesto drugo ... molim te malo mi pojasni !

Jer ev vec tri dana se ***** da napokon napravim comp ! ... 1337 puta sam pokusavao sam to obrisat i da napokon fino install Win.
mahYr je napisao/la:

Sta mi se pokrene kad pritisnem to !... jel mi se otvori nesto slicno BIOS-u ? il nesto drugo ... molim te malo mi pojasni !

Jer ev vec tri dana se ***** da napokon napravim comp ! ... 1337 puta sam pokusavao sam to obrisat i da napokon fino install Win.
otvori se nesto slicno BIOS-u ali znaci cim ti se to otvori ubaci CD od win xp SP2 i onda ce ti pisati "windows" odes na to i ako imas 3 windows-a bice ti 3 local disk C, sve ih pobrises i onda odes na "boot data from CD" kada se to zavrsi onda ces samo morati ici na "next-->next" i to je to ^^ GL

Post dobio šamar od xE0N

Sh4ringaX je napisao/la:
otvori se nesto slicno BIOS-u ali znaci cim ti se to otvori ubaci CD od win xp SP2 i onda ce ti pisati "windows" odes na to i ako imas 3 windows-a bice ti 3 local disk C, sve ih pobrises i onda odes na "boot data from CD" kada se to zavrsi onda ces samo morati ici na "next-->next" i to je to ^^ GL
aha... samo jos jedno pitanje !

~ Vidis ovu gore sliku sto sam postavio ?
~ Vidis da na njoj imaju tri foldera ( oni su ta tri Windowsa )
1) Windows
2) Windows.0
3) Windows.1

Da li je moguce da ja njih obrisem tj. Shift+Delete ... il cu morati tako pa sve ispocetka ?
pa ubacis CD i botas ga...znaci ubacis CD i ugasis komp pa ponovo upalis i onda pritisnes: f8,f9.f10,f11 ili f12. zavisi kako je kod tebe i ides CD-Rom i onda ce ti otvoriti kao BIOS znaci plavi prozor na kojem ako imas vise particija ispisat ce ti koliko memorije imas na njima i ostalo i znaci ides normala-delete C (jer su ti tu windowsi),onda ides Create i odredis koliko memorije oces na njoj tj.ostavi isto kao dosad i samo enter i next next i cekas da se ponovo instalira i onda normala install drivere i ostalo...
mahYr je napisao/la:

Sta mi se pokrene kad pritisnem to !... jel mi se otvori nesto slicno BIOS-u ? il nesto drugo :r ... molim te malo mi pojasni !

idi my cumpter desni klik propertis pa onda Advanced pa onda idi Start up and recovery settings pa onda idi edit ..

i npr picace ti

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.1="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

samo ostavi taj sto pise Windows a ostale obrsi i palice ti se normalno pc a iz C :\ mozes obrsat one foldere windows.0 i windows.1

Post dobio aplauz od vLexinho

mahYr je napisao/la:
aha... samo jos jedno pitanje !

~ Vidis ovu gore sliku sto sam postavio ?
~ Vidis da na njoj imaju tri foldera ( oni su ta tri Windowsa )
1) Windows
2) Windows.0
3) Windows.1

Da li je moguce da ja njih obrisem tj. Shift+Delete ... il cu morati tako pa sve ispocetka ?
Nije to moguce, moras ovako

@night

sta sam ja reko oct?
xBugx je napisao/la:
idi my cumpter desni klik propertis pa onda Advanced pa onda idi Start up and recovery settings pa onda idi edit ..

i npr picace ti

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.1="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

samo ostavi taj sto pise Windows a ostale obrsi i palice ti se normalno pc a iz C :\ mozes obrsat one foldere windows.0 i windows.1
eh to... pali se normalno sad...
hvaLLa za ovo

~ Nego jos jedno pitanje... posto imam neke muzike na Desktopu ... tj. imao sam je na onim Windowsima i mogu je sad pronaci preko Search .. ( ono Start -> Search ) al je nema sad na ovom Desktopu... e sad ako obrisem ove Windowse tj. foldere iz C:/ da li cu opet moci prek Searcha naci ove pjesme ( nisu samo pjesme u pitanju imam dosta stvari ! )
mahYr je napisao/la:
hvaLLa za ovo

~ Nego jos jedno pitanje... posto imam neke muzike na Desktopu ... tj. imao sam je na onim Windowsima i mogu je sad pronaci preko Search .. ( ono Start -> Search ) al je nema sad na ovom Desktopu... e sad ako obrisem ove Windowse tj. foldere iz C:/ da li cu opet moci prek Searcha naci ove pjesme ( nisu samo pjesme u pitanju imam dosta stvari ! )
pa sto nisi ostavio taj winodws sto imas na njemu slike itd druge stvari ?

@edit : te slike stavi my document to ti je spremljeno u

C:\Documents and settings\administrator \ derktop or my documents .. i koji hos udes u my documents ili derskop i imas sve a probaj na search .. ja nikad nisam probo dizat na istu particiju samo napravim novu particiju i dizem al et probaj tako
mahYr je napisao/la:
hvaLLa za ovo

neces

Post dobio šamar od xE0N

pa udji na taj windows gdje imas tih stvari,selektuj ih i copy u C i u taj windows gdje ostavljas i moci ces ih naci

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.