Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Stopa mi pc !

199 pregleda · 21 odgovor · otvorena 15.06.2009. u 23:02

Znaci od jucer mi je kompjuter poceo uzasno da stopa ..
Jutros sam formatirao pc instalirao drivere ali opet stopa..
Fps mi je bio neprestano 100 ,a sada oko 30 vrti se :S
Dali mi ko moze reci sta je problem ?
Imali kakav program , sta posto se ne razumijem pretjerano oko toga..
A formatirao sam kompjuter par puta i sve je bilo u redi do danas :S
koja ti je konfa?
ned je napisao/la:
koja ti je konfa?
stopa i meni DRAMA ,pa se ne zallim jbte !

Post dobio šamar od xE0N

Uradi system restore 

Post dobio šamar od xE0N

Probaj ga otvoriti i ocistiti malo, kuler obavezno ! Ako nije do toga onda ga u servis moguce je da je neki dio otisao .

Post dobio aplauz od xE0N

pwny je napisao/la:
Probaj ga otvoriti i ocistiti malo, kuler obavezno ! Ako nije do toga onda ga u servis moguce je da je neki dio otisao .
Uradio sam to.. Ma radi normalno pc ali stopa :S
AMIRRR je napisao/la:
Uradio sam to.. Ma radi normalno pc ali stopa :S
- ono najbitnije za fsp nisi pokazo, koja ti je grafa
kakve veze ima grafa sa stopanjem PCa...skini sebi TuneUP i scaniraj komp,uradi disk defregrament i onda se javi dali ti stopa...sa TuneUPom provjeri dali ima kakvih errora u windowsu i da ti ocisti malo registry a Defregament koristi da ti malo poslozi stvari na kompu i ocisti nepotrebno...:P
Skini tune up,Ccleaner

skeniraj da ti nije neki virus uletio ..

GL  
qme to se meni desavalo,jeste da mi je AMD procesor,al' skini ako ti je dual core (mozda moze i obicni proccesor da nije dual core),skino sam program AMD dual core optimizer koji mi je optimiziro radnju kompa znaci postavio je na onako kako odgovara mom pc-u ni brzo ni sporo...bukvalno ujednacio ga je i to mi je pomoglo 
Znash ono sto si ti mene zafrkao za bodovee....To ti se sada odbilo odglavu jaranee pa neces vise lagatii ! :P:P:P:P:P:P:P:P

Post dobio šamar od vLexinho

imrankoo_ je napisao/la:
Znash ono sto si ti mene zafrkao za bodovee....To ti se sada odbilo odglavu jaranee pa neces vise lagatii ! :P:P:P:P:P:P:P:P
Jesi 100% siguran?

Uglavnom to ti je do nakupljene prasine na processoru kao sto su vec rekli... ugasi pc otvori deo sa strane upali usisivac i stavi na onu opciju da izduvava vazduh iznesi ga napolje/ na terasu i dobro ga izduvaj vrati ga i videces razliku 
vLexinho je napisao/la:
Jesi 100% siguran?

Uglavnom to ti je do nakupljene prasine na processoru kao sto su vec rekli... ugasi pc otvori deo sa strane upali usisivac i stavi na onu opciju da izduvava vazduh iznesi ga napolje/ na terasu i dobro ga izduvaj vrati ga i videces razliku 
yes man 

Post dobio šamar od vLexinho

tiete je napisao/la:
qme to se meni desavalo,jeste da mi je AMD procesor,al' skini ako ti je dual core (mozda moze i obicni proccesor da nije dual core),skino sam program AMD dual core optimizer koji mi je optimiziro radnju kompa znaci postavio je na onako kako odgovara mom pc-u ni brzo ni sporo...bukvalno ujednacio ga je i to mi je pomoglo ;)
takoder ;)
Ako si radio Quick format preko WINDOWS CDA , onda je belaj , jer moras uradit NTFS normalni format , isti sam problem imao mada je meni sad fps 45-50 radi procesora
Pokusaj to ako ti nije mrsko izdvojit jos 2 sata formatiranja :)
Cheers
Program za pregledavanje temperature procesora,maticne itd..

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/EVEREST-Ultimate-Edition.shtml

Mozda ti se osusila pasta na procesoru,ako ga dugo nisi nosio na servis itd..Ili ti se jednostavno pregrijava racunar,pregledaj sve fino..

Ja svakih 7 do 10 dana : Otvorim kuciste,uzmem par stapica za usi skinem svu prasinu sa kulera ( usisam ) obrisem toalet papirom..Izvadim RAM plochice obrisem ih,usisam svaki dio prasine..Graficku takodjer skinem cistim ( Cooler ) ..I sve ono sto mogu da dohvatim golom rukom ocistim,i posle svega toga temperatura je dosta manja..Uvjeri se sam 

Pogledaj imali prasine u kucistu .
Otvori kuciste i upali komp. pa vidi ocel ti stopat .
Mora pomoci .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.