Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Konfiguracija ocjena

240 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.06.2009. u 00:05

Znaci, samo ocjenite konfiguraciju :D

PROCESOR Intel Pentium Dual-Core E5400 2.7GHz 2MB 800MHz LGA775 BOX
MATIČNA P GIGABYTE MB GA-P31-ES3G; Intel P31; PCI-Express 16X; Gigabit LAN
GRAFIČKA K GIGABYTE VGA GV-R455D3-512I; ATI HD 4550 512MB DDR3 HDMI
MEMORIJA Kingston / OCZ PC 6400 2048 MB 800 MHz DDR2 240pin Take MS / Elixir / Twin Mos/ PC4200 512MB 533MHz DDR2 240pin Take MS / Elixir / Twin Mos/ PC4200 512MB 533MHz DDR2 240pin
HARD DISK WD Caviar 320 GB; WD3200AAJS; 8MB SATA2
OPTIČKI U LG DVD-RW black Bare bulk/Super Multi, Double Layer
KUĆIŠTE MSI Neptun kuciste MDC-810 400W
TASTATURA Tastatura multimedijalna
MIŠ Miš optički, 400dpi, 3 tipke, scrool crni, PS/2
OS LICENC. LINUX OS

Sveukupno je 660 KM !

Hvala ^^
Pa dobra konfa za te pare.. uz to jos kakav dobar monitor i to je to..
average.... srednji PC, ako sam u pravu... onda ce za tvoje potrebe biti sasvim uredu.. moci ces pokretati ono sto hoces, al nemoj se nadati prevelikom fpsu na boljim igrama, ako si gamer.. ako nisi gamer, onda mozes solidne programe instalirati i raditi bez vecih problema, al kani se jacih programa :)

i cijena je onako uredu... :)
brance je napisao/la:
average.... srednji PC, ako sam u pravu... onda ce za tvoje potrebe biti sasvim uredu.. moci ces pokretati ono sto hoces, al nemoj se nadati prevelikom fpsu na boljim igrama, ako si gamer.. ako nisi gamer, onda mozes solidne programe instalirati i raditi bez vecih problema, al kani se jacih programa :)

i cijena je onako uredu... :)
Ocel moci ove novije igre ^^
arQ_ je napisao/la:
Ocel moci ove novije igre ^^
ma et samo primjer, GTA IV... moci ces ga igrati al sa poteskocama... mislim ne nadaj se pretjerano dobrom gameplayu, al et bit ce ti srednja zalost.. imas onaj site, samo se sad ne mogu sjetiti , glava me boli, da vidis koje ti igre moze podrzati.. odnosno koji ti je hardwer dobar odnosno los... ja bi licno sacekao jos malo, jer cijene padaju iz mjeseca u mjesec za te masine. :)
brance je napisao/la:
ma et samo primjer, GTA IV... moci ces ga igrati al sa poteskocama... mislim ne nadaj se pretjerano dobrom gameplayu, al et bit ce ti srednja zalost.. imas onaj site, samo se sad ne mogu sjetiti , glava me boli, da vidis koje ti igre moze podrzati.. odnosno koji ti je hardwer dobar odnosno los... ja bi licno sacekao jos malo, jer cijene padaju iz mjeseca u mjesec za te masine.
www.canirunit.com
Za te pare ubio bih predsjednika kanade srbije i predsjednika kenije. i fino bih otisao i kupio trave za to haha :D
dobra stvar za te pare cu ti ja prodati svoj jedan pc imas sliku u mojoj galeriji :)
Bez za*ejbancije nije lose
evo ti onaj od 799KM

PROCESOR Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz 3MB 1066MHz LGA775 BOX
MATIČNA P GIGABYTE MB GA-P31-DS3L; Intel® Core™ 2 Extreme processor/ Intel® Core™ 2 Quad processor/ Intel® Core™ 2 Duo processor, 1333/1066/800 MHz FSB, Intel® P31 Express Chipset, South Bridge: Intel® ICH7, 4 x DDR2, 1 x PCI Express x16 slot, 3 x PCI Express x1 slots, 3 x PCI slots, 1xIDE, 4xSATA, ATX
GRAFIČKA K GIGABYTE VGA 4670 512MB DDR3; GV-R467D3-512I; ATI HD
MEMORIJA Kingston PC 6400 2048 MB 800 MHz DDR2 240pin Take MS / Elixir / Twin Mos/ PC4200 512MB 533MHz DDR2 240pin Take MS / Elixir / Twin Mos/ PC4200 512MB 533MHz DDR2 240pin
HARD DISK WD Caviar 320 GB; WD3200AAJS; 8MB SATA2
OPTIČKI U LG DVD-RW black Bare bulk/Super Multi, Double Layer DVD (+R) 18x, (-R) 18x, (-RW/+RW) 6x/8x (DVD-RAM) 12x/CD 48x 24x 48x/Black in bare bulk packing
KUĆIŠTE Foxconn kučište TSAA841 (black) 450W napajanje
TASTATURA Logitech Tastatura black value
MIŠ Logitech Miš optički Black PS2
ZVUČNICI Logitech S120 zvučnici 2.0
OS LICENC. Linux OS
ma jarane kupi masinu od 2000 KM , na kredit nek se odbija godinu dana, bar znas da imas comp XD
Tako/tako

Bolje kupi maticnu proc i RAM pa sklopi sam
brance je napisao/la:
ma et samo primjer, GTA IV... moci ces ga igrati al sa poteskocama... mislim ne nadaj se pretjerano dobrom gameplayu, al et bit ce ti srednja zalost.. imas onaj site, samo se sad ne mogu sjetiti , glava me boli, da vidis koje ti igre moze podrzati.. odnosno koji ti je hardwer dobar odnosno los... ja bi licno sacekao jos malo, jer cijene padaju iz mjeseca u mjesec za te masine. :)
Komp nije nesto , bolje cekaj jos skupi para i uzmi dobar PC 1000 - 1200 km mozes sebi sastavit OK pc ..

A btw link da provjeris koje ti igre mogu na PC , moras imat samo instaliranu javu

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
Ne valja napajanje.

OMG cuj licencirani Linux :D
brance je napisao/la:
ma moci ce GTA IV igati glatko.... samo stavi jos 1Gb RAM-a i to je to.....

pozzz
Rapter je napisao/la:
ma moci ce GTA IV igati glatko.... samo stavi jos 1Gb RAM-a i to je to.....

pozzz
!!!OMG!!!
on ima vec 2gb rama , kako ce stavit jos 1 gb, trebo bi stavit jos 2 gb , po mogucnosti istog proizvodjaca, tako ce samo sjebat komp, ovo govorim iz iskustva

a ocjena za ovo ti je 7,5/10
imam ja konfiguraciju slicnu ovoj, igram sve igre bez problema
Sama konfiguracija je sup-par, mogao si dodati više RAM-a i bolju grafiču i Fallout bi ti letio
A za te pare nije lose ali ja bi ti preporucio da jos malo ustedis pa da stavis malo bolju grafu da ne cupas kose odmah dok kupis komp
Licensirani Linux? Zar i to ima ?
Bze cfg, ako si neki gamer plakat ces svaki dan sto si kupio.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.