Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Konfa

90 pregleda · 7 odgovora · otvorena 26.09.2009. u 23:21

CPU Type Intel Pentium 4 641, 3200 MHz (16 x 200)
Motherboard Chipset Intel Lakeport-G i945G
System Memory 1024 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
BIOS Type AMI (11/29/06)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display:
Video Adapter NVIDIA GeForce 7300 GS (512 MB)
3D Accelerator nVIDIA G72
Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] (170285751)

Multimedia:
Audio Adapter Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Ovo je moja konfa, ali ne mogu da igram neke bolje igrice tipa GTA 4, Newerwinter Knights i jos mnoge dobre. Sta bi trebalo da zamjenim ili da ubacim da bi mogao da igram te igre i one zahtjevne koje dolaze???
Trebao bi zamijeniti čitav računar, ili ako već nećeš/ne možeš trebao bi poraditi na zamjeni komponenti na relaciji procesor/grafička/matična/memorija, što će te možda i više koštati, preporučujem ti novi PC.

*Neverwinter Nights ^^
I da GTA je neoptimizovan ko tuč, pravo sam se razočarao jer je nevjerovatno zahtjevan :/
Talibani11 je napisao/la:
Trebao bi zamijeniti čitav računar, ili ako već nećeš/ne možeš trebao bi poraditi na zamjeni komponenti na relaciji procesor/grafička/matična/memorija, što će te možda i više koštati, preporučujem ti novi PC.

*Neverwinter Nights ^^
I da GTA je neoptimizovan ko tuč, pravo sam se razočarao jer je nevjerovatno zahtjevan :/
a koja konfa bi podnjela moje zahtjeve i koliko bi kostalo?
Slažem se sa Talibani11..jer takvo je vrijeme došlo, da se jednostavno ne isplati nadograđivati konfiguracije koje su stare po 3-4 godine..

Najbolja moguća solucija, ako već hoćeš neke promjene, je upravo novi PC. : )
daniel je napisao/la:
a koja konfa bi podnjela moje zahtjeve i koliko bi kostalo?
Eh ovako , novi PC ti je , u zavisnosti koliko možeš izdvojiti 700 - 1500 - pa eto do nekih 2000 KM.
Što se komponenti tiče, matična kartica, na kojoj bi se zasnivao računar bi trebala biti u rangu (ako već ne želiš dati velike pare) neke Gigabyte P31 ili neke sa P35 čipsetom
Grafička u rangu 8800 GT ili 9600 GT.
1 GB RAM memorije i procesor bi mogao biti neki Intel Core 2 Duo E4600 2,4 GHz.
Cijene komponenti:
Matična : 127 KM
Grafička: oko 300 KM
Procesor: oko 220 KM
Memorija : nezz tacno, ali mislim da je oko 30 km

Ukupno:
750, ali ako još dodaš i cijenu Napojne jedinice i hard diska, koji će ti biti neophodni ako želiš igrati high-end igre, shvatiti ćeš da je bolje kupiti novi PC.
Talibani11 je napisao/la:
Eh ovako , novi PC ti je , u zavisnosti koliko možeš izdvojiti 700 - 1500 - pa eto do nekih 2000 KM.
Što se komponenti tiče, matična kartica, na kojoj bi se zasnivao računar bi trebala biti u rangu (ako već ne želiš dati velike pare) neke Gigabyte P31 ili neke sa P35 čipsetom
Grafička u rangu 8800 GT ili 9600 GT.
1 GB RAM memorije i procesor bi mogao biti neki Intel Core 2 Duo E4600 2,4 GHz.
Cijene komponenti:
Matična : 127 KM
Grafička: oko 300 KM
Procesor: oko 220 KM
Memorija : nezz tacno, ali mislim da je oko 30 km

Ukupno:
750, ali ako još dodaš i cijenu Napojne jedinice i hard diska, koji će ti biti neophodni ako želiš igrati high-end igre, shvatiti ćeš da je bolje kupiti novi PC.
Hvala na pomoci, razmislicu o novom racunaru :)
daniel je napisao/la:
ako se slazes predlozi neku dobru konfu
et pogledaj kod mene na profilu moju konfiguraciju...

ja sam zadovoljan...lično sam sastavljao komponente (eh sad.. da sam imao još više para bila bi i bolja), al prijatelju ovo što ja imam.. je, pa može se nazvat, neki današnji standard, tj. to bi otprilike zadovoljilo tvoje apetite : ) ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.