Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nema preživjelih ! :(

658 pregleda · 66 odgovora · otvorena 05.06.2009. u 01:19

Kao sto svi znamo, culi ste na dnevnicima, udarna vijest sirom svijeta, ja ta da je poginulo 228 putnika :S tuzno !

--------------------------------------------
~Air France: Avion se raspao u letu, nema preživjelih~

Air France je saopćio porodicama putnika na letu 447 da se avion raspao i da se ne nadaju da je bilo ko preživio, dok vojni avioni pokušavaju suziti prostor potrage za ostacima aviona.Izvršni direktor Air Francea Pierre-Henri Gourgeon poručio je porodicama na privatnom sastanku da se avion ili raspao u zraku ili kada je udario u okean, sudeći po Guillaumeu Denoixu de Saint-Marcu, od koga su pariški tužitelji tražili da pomogne u savjetovanju članova porodica i koji je prisustvovao sastanku.

Avion s 228 ljudi nestao je nakon što je krenuo iz Rio de Janeira prema Parizu.

Istražitelji se sada uveliko oslanjaju na automatske poruke iz aviona kako bi im pomogle u rekonstrukciji onoga šta se dešavalo dok je avion letio olujnim nebom.

Poruke detaljno ukazuju na niz mehaničkih grešaka koje su dovele do gašenja sistema, što nagovještava da se avion raspao u zraku, sudeći po zvaničniku avijacijske industrije upoznatim s istragom. On je tražio da ostane anoniman jer nije bio ovlašten da javno govori o padu aviona, prenosi AP.

"Jasno je da nije bilo slijetanja. Nije bilo nikakve šanse da iko to izbjegne", izjavio je Denoix de Saint-Marc, koji predvodi udruženje žrtava leta UTA 772, koji su 1989. oborili libijski teroristi.

Gourgeon je poručio porodicama da nema preživjelih, kazao je Denoix de Saint-Marco.

Ovo je najgora nesreća jednog aviona Air Francea i najteža nesreću jednog komercijalnog leta uopće od 2001.

(F) RIP (F)

Zamolio bih admine da temu stave u zanimljive, jer nije malo kad pogine 228 osoba !

Hvalla !
Coquin je napisao/la:
R. I. P. 

btw, zna li neko jeli bila na dinaru ( jugoslovenskom) neka stjuardesa koja je prezivjela pad, ness tako ili mi je samo stari supljir'o ?!  
Ima!

Stjuardesa je prezivela pad , u krilu je bila .. znao sam i ime od nje!

Ugl letela je Jat-om (jugslovenska avionska t-nesto)
vLexinho je napisao/la:
Ima!

Stjuardesa je prezivela pad , u krilu je bila .. znao sam i ime od nje!

Ugl letela je Jat-om (jugslovenska avionska t-nesto)
Gledao sam to na discovery-u. Kako su likovi preživljavali padove aviona i bez padobrana. 

Koliko se sjecam, nju je bio ormar poklopio dok je avion padao bio. I zahvaljujući niskim temperaturama je preživjela.  Zvala se Vesna Vulović.

RIP 

U tom avionu je bio i jedan Hrvat.. 

rip 
Rya je napisao/la:
:o

U tom avionu je bio i jedan Hrvat.. 

rip 
Da, i to ne bilo kakav.

Momak je bio marinac, sa potpuno završenom specijalnom obukom.

Znam da život nema vrijednost, ali njega mi je najviše žao.
nemos samo reci za jednog hrvata........

tu je bilo i ostalih ljudi :*

.........................:::::R.I.P:::::.........................
Neka im je vjeciti rahmet dusama...
R.I.P
R.I.P. 

zaista katastrofalno tuzno i to jedan od najsigurnijih aaviona 
Gled'o sam svasta na discovery-u al' ovo jos nisam da se avion raspadne i da ovoliki broj ljudi pogine 

RIP
Rahmet i pokoj duši
Sta me briga sta se desilo negdje u PM. Ta i ovdje ljudi umiru od gladi i hebu se svakakvim problemima iz dana u dan pa nitko u svijetu ne prenosi te vijesti.

Napisi vijest o tome kralju a ne copy paste neku vijest staru 3 dana cisto eto da dobijes koji bod
Har1s je napisao/la:
Gled'o sam svasta na discovery-u al' ovo jos nisam da se avion raspadne i da ovoliki broj ljudi pogine 

RIP
Potpis...

R. I. P.
Ryi je vazno da je bio hrvat , [ svi su ljudi isti , il bio jevrej hrvat , srbin , musliman itd itd ] da ne skrenem sa teme rahmet dusi :(
marvastronk je napisao/la:
Ryi je vazno da je bio hrvat , [ svi su ljudi isti , il bio jevrej hrvat , srbin , musliman itd itd ] da ne skrenem sa teme rahmet dusi 
Pa bili tebi vise bilo krivo da poginu ljudi iz tvoje drzave ili tamo neki kinezi itd.. ? Ljudi su ljudi, ali opet nije isto.
Coquin je napisao/la:
R. I. P.

btw, zna li neko jeli bila na dinaru ( jugoslovenskom) neka stjuardesa koja je prezivjela pad, ness tako ili mi je samo stari supljir'o ?!
Jest' pala sa neke visine i dočekala se na noge, ima sad ja mislim 60 godina i mislim da su joj noge amputirali, sa visine od oko 10 000 metara, bez padobrana, bez ičega

http://en.wikipedia.org/wiki/Vesna_Vulovi%C4%87

BTW RIP

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.