Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Buducnost igara

1.335 pregleda · 91 odgovor · otvorena 04.06.2009. u 00:31

sve ovo fino i lijepo iygleda al ipak.. kad pogledas ove igre i kako igraju skoro pa ne moguce! mislim nigdje nema signalizatora na osobi, a tamo sjede svi zajedno ova vozi i nesto kofol rukom mjenja brzine, a sta ako neko drugi pomakne ruku u tom podrucju? mislim za mene je previse ne realno... ako je ovo istina onda smo fkt na*ebali sa ovom buducnoscu, necemo ni iz kuce izlaziti vise.. ugurat ce nas na kraju kao u crtanim u TV i tamo cemo izlazit sa rajom i vozat auta i te stvari ...

sad sam pogledao i drugi video... dobro stvarno sam ostao bez komentara... ali jedno ne mogu da vjerujem bas kako je scener znao kada ce da skenira onaj papir? i kako ga je onako brzo mogao skenirati i ovom majlo dati i on et kofol prepozna sta je na tom papiru... meni se sve cini da je ono sve uvjezbano .. al opet ... nezz nezz sta da kazem.. strasno :S
OMG ! Nevjervatno jeli ovo samo za XBOX vrijedli za PC ?
brance je napisao/la:
sve ovo fino i lijepo iygleda al ipak.. kad pogledas ove igre i kako igraju skoro pa ne moguce! mislim nigdje nema signalizatora na osobi, a tamo sjede svi zajedno ova vozi i nesto kofol rukom mjenja brzine, a sta ako neko drugi pomakne ruku u tom podrucju? mislim za mene je previse ne realno... ako je ovo istina onda smo fkt na*ebali sa ovom buducnoscu, necemo ni iz kuce izlaziti vise.. ugurat ce nas na kraju kao u crtanim u TV i tamo cemo izlazit sa rajom i vozat auta i te stvari ...

sad sam pogledao i drugi video... dobro stvarno sam ostao bez komentara... ali jedno ne mogu da vjerujem bas kako je scener znao kada ce da skenira onaj papir? i kako ga je onako brzo mogao skenirati i ovom majlo dati i on et kofol prepozna sta je na tom papiru... meni se sve cini da je ono sve uvjezbano .. al opet ... nezz nezz sta da kazem.. strasno :S
Gledaj , gore ima onaj scanner na televizoru i pomocu njega ocitas skateboard ili nesto drugo (papiric :S) i onda sa njim funkcionises
prejaka stvar

ajd bar ce ovo malo razdrmat djecu xD
nece morat sjediti za hebenom stolicom po citav dan...bice malo fiskulture xD
_FuSheRR je napisao/la:
Gledaj , gore ima onaj scanner na televizoru i pomocu njega ocitas skateboard ili nesto drugo (papiric :S) i onda sa njim funkcionises ;)
skontali smo to ba al kako ga brzo ocita i posalje onom tamo drugom ?
btw valja skupiti pare za ovo :)
Sada se svi nesto pocinju furati na Wii. A prije nego sto je izaso, i Sony i MS su govorili kako im Nintendo nije konkurencija.

Ako ce iko napraviti ovako nesto, onda ce to biti Nintendo.
to se i ja pitam... mislim mozda software primijeti rijec give you, draw you ili tako nesto pa pripremi scanner da skenira to nesto brzo i da ga prebaci u onaj tamo 3d svijet... al opet umjetna inteligencija da je onako napredovala u IGRI? pa ono da je stvarno amerikanci bi to davno iskoristili a sigurno tu umjetnu inteligenciju ne bi na igre trosili nego na nesto sto ima vecu ulogu, kao npr. za medicinu ili sta ja znam vec... sve mi je ovo cudno malo... opet ja kazem, meni se cini da je ovo sve uvjezbano, al bi bio pravi skandal kad bi se to saznalo... a ako nije. svaka cast ovoj danasnjoj tehnologiji, ovo je cak i mene zadivilo i zacudilo...
prejako boga mi da mi je ovo dozivit :D haha

sta kaze predkraj ovog videa prvog koliko sklekova moze chuck norris uradit pitanje na qizu :)
Našao sam bug u ovom drugom klipu...
Kad treba "pogleda" u vodu, ribice automatski postanu drugačije raspoređene...
A ako je ovo istina, ovo će iskustvo samo oni dubokog džepa moći priuštiti.

Post dobio aplauz od wcKd

Nebih volio da ovo bude budućnost igara.
Bolje od ovoga što sada imamo nemože, realno gledajući nema bilo uživancije, ovo izgleda fantastično ali mislim da ovo nije to što pravim gamerima treba !
Dok odigraš utakmicu preznojiš se !
getiN je napisao/la:
Nebih volio da ovo bude budućnost igara.
Bolje od ovoga što sada imamo nemože, realno gledajući nema bilo uživancije, ovo izgleda fantastično ali mislim da ovo nije to što pravim gamerima treba !
Sto jes jes. Bolje je onda otici i vani odigrati fudbala, trcati krug po naselju ili sta ja znam sta, nego to isto raditi u kuci i zamisljati sebi da igras igru. :S

Jbt. da mi se trci, nebi sjeo za komp i igro dote nego bi otisao vani sa rajom i odigro jednu utakmicu.
Grafika je ocaravajuca i to je neosporivno, ali... Moje licno misljenje jeste da je ovo veliko preseravanje. Ovako ljudi mogu da se zabave ali onda igre gube svoju koncepciju. Sada mnogi ce reci : Pa igre i sluze za zabavu. Nije to bas tako. Hard-core gamerima igre su vise od zabave. Govorim iz licnog iskustva. Mi uzivamo u njima. Zivimo u njima.

Zelim prekucavati igru i sada mi dodje AI koji moze pricati samnom ili moram raditi poteze i skakati po kuci ko' majmun kako bi kontrolisao PRO SKATERA. Mislim da to nema veze s vezom. Prava igra treba da ima pricu u kojoj igrac moze uzivati. Ovo je stvarno nepotrebno.

Inace ljudi prave nakarade od pravog gaminga. Ako se igre ovako budu realizovale onda nema nista od toga. Mislim, nije lose imati ovo. Ali da su to samo neke igre kao auta ili neke arkade za djecu i penzionere ( XD ). Ali sada MGS ili FF ovako igrati, nema smisla. Zamislite igrati Devil May Cry ovako... Pa smrsao bih za 2 sata, dobio bi epilepsiju.

Postujem to sto ljudi prave. Sve je to lijepo ali uvijek treba postaviti granice i razluciti koje igre ovako raditi a koje ne. Sami ste vidjeli... porodica sjedi i igra. To nije gaming, to je samo glupa zabava. Posebno me iznervirala ona zena, majka ima bore na licu, petero djece u stomaku i ona mi mase rukama. Da sam tamo objesio bih za sise na tavan. Jednostavno remete koncepciju gaminga sa ovim nakaradama. Tamo u buducnosti, penzioneri ce cekati postara sa ovim igrama. To je za njih. Stvarno mislim da se koncepcija ozbiljnog gaminga ne bi trebala mijenjati.

Neka ovo koriste retardirana djeca i zene. Mogu se zabaviti i uloziti koji atom energije. Nama gamerima ovo nije potrebno. Znamo mi uzivati u pravim stvarima.

Post dobio aplauz od Vilenjak

haha kako smijesno isto toliko i glupo xD
brance je napisao/la:
to se i ja pitam... mislim mozda software primijeti rijec give you, draw you ili tako nesto pa pripremi scanner da skenira to nesto brzo i da ga prebaci u onaj tamo 3d svijet... al opet umjetna inteligencija da je onako napredovala u IGRI? pa ono da je stvarno amerikanci bi to davno iskoristili a sigurno tu umjetnu inteligenciju ne bi na igre trosili nego na nesto sto ima vecu ulogu, kao npr. za medicinu ili sta ja znam vec... sve mi je ovo cudno malo... opet ja kazem, meni se cini da je ovo sve uvjezbano, al bi bio pravi skandal kad bi se to saznalo... a ako nije. svaka cast ovoj danasnjoj tehnologiji, ovo je cak i mene zadivilo i zacudilo...
Nisi ti jos nista vidio od "artificial intellgence", ovo nije ni djelic onoga za sta su masine sposobne.
Preglupo uradjeno, ovo moze sluziti djeci za zabavu ali ovim malo starijim gamerima ovo je vjerovatno shit. Ti da saljes nakve poruke na nekom papiru da ih onaj tamo cita, nidje veze. Jedino da urade kakvu bolesnu pucacinu pa da na nesto lici ali ovo je bze. Sto rece Philo, svi su srali Nintendu da ne valjaju, da nisu konkurencija i slicno pa se Wii najvise prodaje jer je uveo najvecu inovaciju za igranje.
cannabis4posho je napisao/la:
Nisi ti jos nista vidio od "artificial intellgence", ovo nije ni djelic onoga za sta su masine sposobne.
Preglupo uradjeno, ovo moze sluziti djeci za zabavu ali ovim malo starijim gamerima ovo je vjerovatno shit. Ti da saljes nakve poruke na nekom papiru da ih onaj tamo cita, nidje veze. Jedino da urade kakvu bolesnu pucacinu pa da na nesto lici ali ovo je bze. Sto rece Philo, svi su srali Nintendu da ne valjaju, da nisu konkurencija i slicno pa se Wii najvise prodaje jer je uveo najvecu inovaciju za igranje.
U potpunosti se slažem
oj Allahu ..... tacno narod ide u silu Boga.... nije ovo dobro nikako
Ovo prvo je vec razvijeno xD Juche bilo predstavljeno na onom expo-u igara u LA-u. Microsoftov odgovor na Wii i ostali bullshit, samo ce ovo bit puno jache :D
Ma qme kinezi cu cudo! Nema sta oni neci izumiti i proizvesti !

A sto se tice ovoga, jos valla samo treba da se moze jesti i ici u wc sa igrom, pricajuci , a dokle je dosla danasnja tehnologija, i kolko su je usavrsili ni to nece biti tesko izumiti i proizvesti

Ipak, cemo se mi spustiti na normalnost

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.