Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Neke slike ...

247 pregleda · 26 odgovora · otvorena 23.05.2009. u 20:19

Pozz !

Evo isao sam sa prijateljima na jednokratni izlet .. uslikao sam neke slike pa evo viditi jel sta valja .. Slike nisam nista doradjivao samo uradio okvir .. Slikano je sa k800i Mobitelom ..

Ovo mi je prvi put ovako da slikam pa su sve kritike su dobro dosle ..

Slike :

1.

2.

3.

4.

Hvala !

btw: Nadam se da cu dobiti jedan aplauz na trudu ... :$ ...

kiss ya aLL

Ne znam sta je bilo evo upload sam ponovo ...
Slike su poprilicno dobre, s obzirom da su slikane telefonom.

Ovakvim slikama cesto treba korekcija, kao naprimjer ova prva vristi za boljim kontrastom i zivljim bojama.
Te estetske popravke se rade u programima za obradu slike, mada se i od ovakvih slika mogu napraviti fantasticne slike sa odlicnim fokusima, visokom kvalitetom boje itd., no sve to zavisi od tebe sta zelis raditi.

Ako ces nastaviti slikati sa telefonom, cackaj po opcijama, testiraj, slikaj stalno kako bi izvukao maximum iz kamere, a ponekad ako zelis, lagano u Photoshop i doradis par sitnica.
Jer nadje se slika koja je voma dobra, sa dobrim motivom na slici, iz dobre pozicije slikana, samo joj fali bolji kontrast i malo dublja boja. E zato se koristi program da doradi te male nedostatke.

http://www.gamers.ba/forum/27/66146/2/may-pics/

Ovdje mozes vidjeti moje i Code-ove slike, sva trojica imamo skoro iste telefone. I moje i njegove slike su slikane telefonom i sasvim malo doradjene u Photoshopu, njegove mozda malo vise, ali kod mene su doradjene samo one sitnice koje sam gore naveo.
Ako te zanima, mogu ti uploadati sirove slike sa telefona pa ih uporedi sa obradjenim da vidis koliko sam ih izmjenio.

U svakom slucaju nastavi sa telefonom slikati, meni je nekako sladje kad mi ispadne dobra slika sa telefona nego sa aparata.
SALUTE!!!
Spitza slike !

Sve su ti yake

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.