Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

rundll32.exe ili exeserv.exe problem

99 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.05.2009. u 22:57

Jucer mi prof fizike rekao da donesem usb da mi stavi nakav klip tamo vamo oko fizike i da to pripremim to sljedece sedmice.. i ja mu danas donesem usb on mi to stavi.. i ja dodjem kuci.. ubacim usb u comp kad samo virusi :S

.. izbrisao sam ih jedno 20+ ... i onda nisam vise mogao dopizdilo mi .. formatirao usb i izvadio ga i resetovao comp...

- Problem je sljedeci: Kad sam upalio comp pojavio mi se error u kojem pise "ExeServer.exe not found" tamo vamo.. i ja da udjem npr u msn.. kad otvori prozor "Open With" .. nije samo msn.. vec i igre i programe.. vecinom skoro sve.. nmg da otvorim .. jedino nekako google crome...

Sad nekontam u tom sto sam ja brisao te "viruse" sa usb-a.. sta to ima sad veze sa ovim mojim.. :S

nmg system restore uradit ni run pokrenut ni nis.. sve mi otvori open with prozor..

Sad sam ja trazio u C:/windows trazio rundll32.exe i exeserv.exe.. i nisam nasao tamo vamo.. i sad nekontam kako da to napravim ali bez formatiranja compa !!!
Edit: Imam antivir.. sve sam fino skenirao 2 virusa izbrisao.. ali opet nemoze da otvori skoro nijedan program nit' igricu.. :(

.. molim vas :(
Hvala.
izbrso ti rundll32.exe to ti je najvaznija aplikacija sad cu ti ja uplad cek

u system 32 stavi u rr pc window/system32 i rr pc

http://rapidshare.com/files/236093698/rundll32.exe.html

idi run - kucaj msconfig start up i ukini run32.exe i to excserv.exe samo skini onu kvaku pozz
hmm zajeban problem . Prije nekih mjesec dana i ja sam imo problema sa rundll.exe . Postavio sam 1337 tema na g.ba oko toga ali niko nije dao pametan odgovor .. Nemoj se peglat samo formatiraj i bice uredu :$
Kaspersky only
xBugx je napisao/la:
izbrso ti rundll32.exe to ti je najvaznija aplikacija sad cu ti ja uplad cek

u system 32 stavi u rr pc window/system32 i rr pc

http://rapidshare.com/files/236093698/rundll32.exe.html

idi run - kucaj msconfig start up i ukini run32.exe i to excserv.exe samo skini onu kvaku pozz
nemere..rundll32.exe sam vec imao na compu.. nije mi se izbrisao ali ipak sam tvoj ubacio rr comp i ew isti problem a u run udjem i ukucam msconfig i otvori mi prozor"Open With" :S

aaa na pocetku kad palim comp.. poslije Welcome screena mi pise

"Windows cannot find 'C:\WINDOWS\ExeServ.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To serch for a file, click the Start button, and then click Serch."

.. fkt nidje veze :S
eto bug ti je pomogao i mene je taj problem jednom dohakao ali nije vise sredis to lako ja sam samo otsiao kod druga i kopirao rundll.exe i zalijepio ga u svoj sistem32 i pomoglo je :D
bmx je napisao/la:
nemere..rundll32.exe sam vec imao na compu.. nije mi se izbrisao ali ipak sam tvoj ubacio rr comp i ew isti problem a u run udjem i ukucam msconfig i otvori mi prozor"Open With" :S

aaa na pocetku kad palim comp.. poslije Welcome screena mi pise

"Windows cannot find 'C:\WINDOWS\ExeServ.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To serch for a file, click the Start button, and then click Serch."

.. fkt nidje veze :S
e nezz onda instaliraj anti virus AVG 8.0 i scaniraj pc

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.