Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

nokia 6234 [memory problem]

122 pregleda · 14 odgovora · otvorena 05.05.2009. u 15:31

Znaci jaran nabavio ovu nokiu, kupio karticu 2g itd. Eh sad, telefon ima 5mb interne memorije i nemoze primiti ni jedan file veci od 5mb ? >_> (tj. sta god mu neko salje, telefon snima na internu memoriju).

Prije kad sam imao n73 bila je opcija da odma sve prima ne memory karticu. Cijeli dan sam mu pokusavao to napraviti i nisam uspio. Pa ako neko zna kako, sta .. ?

Ja takodje imam isti problem , imam karticu 512 MB i internet 1.9MB Tako da mogu samo sa kompa prebacivat ili sve manje fajlove od 1.9MB , zna li neko rješenje ?

Nokia 6288
I ja sam isti problem imao sa SE k530i, nakon nekog vremena mi je samo počelo spremati fajlove na memorijsku karticu.
united je napisao/la:
I ja sam isti problem imao sa SE k530i, nakon nekog vremena mi je samo počelo spremati fajlove na memorijsku karticu.
Imo sam Sony Ericsson i ferceralo je tako dok neispraznim Internu ali ovdje to nemože , čak nemogu da napravim da odma prima na Memorisku
Mora negdje biti opcija za spašavanje fajlova na memorijsku karticu, probaj ići na memorijsku karticu pa na opcije i potraži, tako sam ja dok sam Nokiu imao radio, sad mi sa ovim mobom ne može, pa moram ručno prebacivati, ali bar imam 15 MB interne

Možda kad se završi slanje mobitel izbaci poruku da ne može primiti datoteku i da je mora prebaciti na memorijsku
Biggie_PK je napisao/la:
Mora negdje biti opcija za spašavanje fajlova na memorijsku karticu, probaj ići na memorijsku karticu pa na opcije i potraži, tako sam ja dok sam Nokiu imao radio, sad mi sa ovim mobom ne može, pa moram ručno prebacivati, ali bar imam 15 MB interne ;)

Možda kad se završi slanje mobitel izbaci poruku da ne može primiti datoteku i da je mora prebaciti na memorijsku :-X
Ne izbaci nista, samo snimi na internu memoriju. Trazio sam pola dana, nema.

@Nema problema sa usb kablom, samo kad prebacuje preko bluetootha.
Imao sam isti problem sa nekom od Nokia..davno

Rijec je u tome da sam skontao da treba nabaviti neki Memory USB, kao nesto sa Sony Ericsson..kada se ubaci u komp..imaju 2 "foldera" [to je kao Local disc i Windows npr.]...imaju Phone Card (G : ) i Removale disk ( F: ).. [ (G : ) je memori kartica..a (F : ) interna memorija] ..i ulazi se u ovo (G : )..to je to (: .-.

#edit: sorry nisam razumio temu

osamari me ako hoces..
Belmeen je napisao/la:
Imao sam isti problem sa nekom od Nokia..davno

Rijec je u tome da sam skontao da treba nabaviti neki Memory USB, kao nesto sa Sony Ericsson..kada se ubaci u komp..imaju 2 "foldera" [to je kao Local disc i Windows npr.]...imaju Phone Card (G : ) i Removale disk ( F: ).. [ (G : ) je memori kartica..a (F : ) interna memorija] ..i ulazi se u ovo (G : )..to je to (: .-.

#edit: sorry nisam razumio temu

osamari me ako hoces..
Možeš malo pojasniti , treba mi to jako ?
pokusaj na www.zedge.net , regaj se imas forum tamo pitaj , sigurno neko od njih zna a i brzo odgovore
Imam isti telefon i prebacuje mi na memory card.mislim da je to do kartice ili mozda do softwera na telefonu neka ode gdje je mobitel uzeo pa ce mu oni najbolje znat reci.A ako je uzeo polovan od nekog drugog neka odnesu u servis da pita.
ma glupe su te nokie mislim softwer im je gglup..

Moj jaran ima neku nokiu i da bi poslo neki fajl hajmo reci 3 MB mora imat 3 MB slobodne memorije da bi mogao slat
napuni memoriju od mobitela ( internu, 90-100%) i onda ce ti automatski spremat na memorijsku, bar kod mene funkcionira trebalo bi i kod tebe
KALAMUJIC je napisao/la:
Napravljeno.
Kako ?

Objasni mi ? :S
KRYSTAL je napisao/la:
Kako ?

Objasni mi ? :S
Preko cardreadera je on napravio.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.