Realno gledajuci na sadasnje stanje g.ba, moze se reci da dosta toga fali na ovom portalu. Sto je najzalosnije, surfajuci po drugim forumima, cs communityjima itd. tipa sk-gaming.com, bla bla i tako ti slicni, zapitamo se zasto nas gamers.ba ne bi imao tako nesto slicno.
sk-gaming.com je poznat od 1997. a CS-BiH, tj. gamers.ba negdje od 2000.-te ( ispravite me ako grijesim ), znaci nije neki duzi vremenski period u razmaku. Koliko su ti momci napravili, a koliko mi ? Ipak nemozemo se ni pozaliti da nemamo bas nista, jer ipak ovo je najveci gaming community na Balkanu, ima dosta stvari koje su dobre, a
mnogo toga bi se dalo promijeniti i poboljsati, dodati, ispraviti i prepraviti.
Pocevsi od recimo vodica, koje bi admini trebali popraviti jer kako sam vidio, nisu bas funkcionalni. Zatim angaziranje za postove korisnika, svi neugledni i srceparajuci postovi od strane nekog korisnika da budu sankcionisani, i sve reakcije vezane uz to.
Ubrzati malo servere, ako se to nemoze ostvariti pomocu malo tweakanja, zasto da se ne otvori bankovni racun, da svi odvoje od sopstvenih guzica i uplate par KM-ova, da se dignu jaci i brzi serveri, jer ovako iskreno, tjerate raju koja nema premium ( kao i ja sto nemam ), sa redirekcijama na sporije servere, koji iziskuju vise vremena i cekanja, nakon cega se se naravno, kliknuti na famozni znak
X u gore desno.
Reangazirati sistem bodovanja, uvesti kompletni novi sistem, nacin na koji ce se dobivati bodovi, samare i aplauze malo pojacati, i jos jedan recimo zanimljiv prijedlog sto se tice samaranja - uvesti opciju
' razlog ', onako cisto ako se zeli bas navesti konkretan razlog, jer se vidi npr. u ovim Fan Art contestima, bude dosta samara, i ljudi se pitaju zasto, na sto slijedi odgovor, sta je logo, sta grb, sta znacka, itd. sto se tice sistema bodovanja, jos bih htio navesti, da se admini i moderatori malo potrude oko ovog bodovanja, da se daju razni contesti za membere portala, ujedno bi se i aktivirali, a naravno nebulozne postove i clanove bi se sankcionisalo kao i dosad.
Uvesti opcije signature-a, pa onda nekih dodatnih informacija ( ukoliko ce se pri registraciji ili editovanju profila clanovi sami odluciti da li da postave odredjeni info ) kao sto su Messenger, Skype ID, Steam ID, i tako te stvari.
Zatim uvesti neke od opcija za drugaciju boju slova, s naznakom na obzir pretjeranog formatiranja.
Toliko sto se tice mojih prijedloga u poboljsanju ovog sitea, ako sam se negdje s nekim mimoisao u misljenju, molim neka me ne citira, nego PM ili GB.
H
vvala.