Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 90 bodova

Sporo gašenje računara @

134 pregleda · 9 odgovora · otvorena 28.04.2009. u 00:18

U zadnjim 15-20 dana imam jedan problem koji me strašno nervira.Naime,kada želim ugasiti računar,kliknem na shut down i sve normala,ali onda nastupa problem.Računaru treba jedno 5 minuta da pozatvara sve programe i da se na kraju sam ugasi.Do sada sam ovaj problem trpio,ali više mi je došlo na vrh glave.Evo jedan skroman doprinos od 90 boba za onoga ko mi pomogne da se riješim ovoga.Unaprijed hvala svima.
To se meni desava kada mi je mnogo programa ukljuceno a ocu da ugasim ili da restartujem comp.. izbaci mi ono "end now" i ono pocinje samo da gasi programe, ja kliknem na to end now i automatski svi programi mi se ugase i kompjuter mi se restartuje il ugasi. Nisam ga odavno gasio pa zato :r

edit : koristim i ja owaj dole navedeni program moze se namjestiti da se ugasi nakon nekoliko sati, minuta. Ja imam verziju "4" to je kao neka verzija tog programa za viste il tako nesto. a moze se koristit i za xp :D Ako oces mogu ti uploadovat!
Evo brate, uploado sam ti program. Samo ga pokrenes i gasi se racunar za sekundu. A potpuno je bezbjedan i lagan.

http://rapidshare.com/files/226512102/Brzi_Shutdown.exe.html

Post dobio aplauz od xE0N

Otislo ti M na tastaturi .. pa nemere da se brzo gasi .. btw. cuvaj onu dolje puljku 2-3 sec.i odma ce ti se ugasit ;)
Rješenje
E imao sam taj problem prije par mjeseci eo skini OVO pa ugasi nepotrebne programe .

Ocisti malo PC sa ccleanerom.

Te isprobaj OVAJ program brzi shutdown.

http://www.xp-smoker.com/installations/superfast.zip

a imam ti ja program na kompu za brz gasenje racunara, mozes ti unijeti za kolko vremena da se ugasi, itd..

A sto se tice tih,stvari sto ti se sporo gasi, probaj sve nepotrebne programe pogasiti, prilikom paljenja kompa, a to ces uraditi na slijedeci nacin :
start-run-msconfig-startup

@ evo detaljno sve !

Start up programi i efekti

Kako isključiti ?

Instaliranje puno programa može zapuniti vašu registry bazu nepotrebnim programima koji se startaju sa pokretanjem računala,što može dovesti do usporavanja računala i zauzimanjem dijela memorije

1. Pokrenite Regedit, "Start - Run i upišite regedit zatim kliknite na "ok"
2. Dođite do ključa HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run
3. Kada ste došli do ključa,na desnoj strani možete identificirati programe koje ne želite pokrenuti pri startu računala.
4. Desni klik na program koji ne želite da se pokrene pri startu računala i odaberite "delete".
Na ovaj način programi neće biti učitani u memoriju sve dok ne bude potrebe za njima.

Uklanjanje vizualnih efekata također će osloboditi dio raspoložive memorije.
Idite u Settings - Control Panel - System - Advanced i pod stavkom Performance kliknite na gumb Settings i u prozoru Visual Effects ostavite kvačice samo na "Use drop shadows… i Use visual styles…" ,sad kliknite na Advanced i pod opcijom Memory usage označite Programs, zatim kliknite Apply i sve je ostalo isto, a vaše računalo radi brže
Provjeri u Task Manageru, da ti nije koji program "poludio", tj. da ne uzima više resursa nego što tvoj RAM može da ponudi.

Ako bude to, probaj defrag, to često riješava probleme sa takvim stvarima

hoces da ti se brzo gasi pc?

evo ti rjesenje :D i ja nekad koristim kad ga moram brzo ugasiti... a moze rijesiti i tvoj problem:

http://www.xp-smoker.com/downloads/superfast.exe

glhf =)

@EDIT: a deadlycha je prije postavio program :S sry.. :)
uradi disk cleanup i defregment disk....
E ljudi hvala vam svima na pomoći ali mi je Fantal najviše pomogao i zbog toga njemu idu bodovi.Za vas ostale,što ste se potrudili,molim moderatora ili admina da vam podijeli aplauze a temu nakon toga locka i prebaci u kantu.Hvala.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.