Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zivotna skola!

2.353 pregleda · 112 odgovora · otvorena 16.04.2009. u 23:10

Dragi moji gameri, u vremenima kad vecina nas tezi za sto boljim kompjuterom, plazmom, xboxom, autom, biciklom dogadja se da jedan decko nasih godina na televiziji place i govori kako se pozelio najesti hljeba..
Ne poznajem momka, ali ovo sam morao podijeliti sa sirim auditorijem, da svi mi vidimo cega sve ima, i da se onda malo zapitamo da li komsija do nas ima sta da jede.. Na sarajevo-x forumu ima tema na kojoj se raspravlja o pomoci ovom momku, pa ako je neko voljan i u mogucnosti da pomogne nek posjeti ovaj link http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=61642&st=0&sk=t&sd=a

[B]a obavezno pogledajte prilog sa televizije Vogosca o spomenutom momku, znaci ja necu moci spavati.. evo link

http://www.youtube.com/watch?v=a5VJ2qRbuOI

p.s. nadam se da tema nece u kantu![/B]
zaista tuzno nadam se da ce se pokrenuti neka akcija kupljanja novca za ova dva mladica
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

daj mozel mu se kako pomoci ?
ni ja necu moci veceras zaspat ...ja igram gladiatusa,a momak nema da jede :*:*:*:*:*:*:* ako ikako se moze pomoci momku = ?
Da,baš sam ovo gledao prije 2 dana.Znači,suze su mi krenule...

-Svi oni koji su članovi facebook-a,pridružite se grupi

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=70092199171

Ko želi pomoći ima u grupi račune za uplatu.
Dosad je skupljeno UKUPNO 5399,68KM

Biće prilog o ovome i u subotu,na CD-u Senada Hadžifejzovića.
Nemam riječi Allaha mi..

Žao mi je momka fakat..

Ako dođem do nekih para, uplatit cu nešto..

Neka mu je Allah dragi na pomoći..
Stvarno me dusha zaboli, al ono najiskrenije.. Brojni su ovakvi slucajevi, svega ima u ovoj nasoj pokorenoj BIH, ali ovaj je nekako poseban, jer se vidi da je momak iskren, emocije nije mogao suzdrzati.. Jbg, svi smo mi studenti, srednjoskolci, osnovci na ovom forumu.. Ne mozemo puno pomoci, postoje ljudi koji mu mogu pomoci puno vishe, a samo sklapaju oci na ovakve priloge.. tuzno je sta je sve ovaj rat uradio ovoj drzavi i ovom napacenom narodu.. Ja cu vjerovatno sutra uplatiti nesto na ove ziro racune, valjda nisu fake, da neko na tudjoj nevolji krade narod...
Pogledao sam video iz pola i nisam dalje mogao gledati jer jednostavno nemam snage. Svaki dan se ovako nesto desaje i krajnje vrijeme je da se nesto poduzme. Neki dan citam u novinama, onaj borac sto je krv prolio za Bosnu i bolji zivot, Šerif. Zivi u nekoj supljini ili tako nesto. Sramota, fkt sramota...Zao mi momka.
Brate sestre mi moje jedine PLACEM
Allaha mi dragog skoro sam gledao emisiju ISPUNI MI ZELJU, i prica jedna,neznam odakle je tacno porodica, ali covjek zivi za zenom i ima malo dijete, znaci zivili u kuci, ma to nije kuca vise je stala :$ , kupaju se napolju, kuca prokisnjava, covjek place i govori: " ]Kopam mezare, kako bi obezbijedio svom djetetu krisku hljeba" , u mene stari odma nazvao direkciju hayat i pitao kako moze poslati para (koliko-toliko) za te,naravno na moju inicjativu.
Poslao je 200KM,i ja sam odma , posto sam imao profil na derneku, otvorio temu da neko od ozbiljnih osoba na derneku otvori racun i da se prikupi sta para za tu porodicu .

Naravno niko nije nista ozbiljno poduzeo, svi su govorili kako treba pomoci , a ustvari nista !
Allahami dragog, ako hocete nek neko otvori racunm ja cu dati 20-30 maraka za ovog momka, i skupice mu se 2000-3000 hiljade= 5 ovaca!
Allahami uvijek sam pomagao i uvijek cu pomoci koliko mogu, jer sam tako odgojen i volim jednostavno da svi imaju, ako nista, ono sto bi se reklo:"krov nad glavom i da imaju jesti"..

Milim da ima ovjde momaka koji ce da se svi zajednickim dogovorm, prikupi nesta para za ovog momka, jer on je odprilike nasa generacija, bolje je to,i sevap je , nego da se sad kupuju neke podloge,misevi,slusalice...

Sestre mi PRVI sam tu da pomognem !

PLACEM

@
Dabogda mi zadnja noc bila veceras ako ja ne placem

"Boze, molim te pomozi ovom momku, uzmi od moje porodice, ali njemu pomozi "

Allahami cu mu pomoci !!
Fakat zalasno ....

Al nije on jedini sto je najtuznije ima vaki slucajeva koliko hoecete !

...
Ovo je zaista zalosno...a ovaj momak je samo jedan primjer hiljada sličnih koji su u istoj situaciji...i neka nam je na sramotu svima
stvarno tuzno ,dodje covjeku i da zaplace ....mnogo ima ovakih dok neki uzivaju ,drugi prezivljavaju vade ci ostate iz smeca, u ovoj drzavi iza tamnog oblaka vidis samo zracak sunca .... danas si osoba a sutraa crna vreca :(

kako moze da se pomogne neki racun nesto... nesto me u grlu stislo kad sam ovo vidio:(

"Za sve one koji nisu gledali prilog:

http://www.youtube.com/watch?v=a5VJ2qRbuOI

Mirsad Krišćo
http://www.rtvvogosca.ba "

*PREUZETO SA FORUMA SA-X
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=61642&st=0&sk=t&sd=a

Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....

ZA SVE KOJI ZELE POMOCI!!! RACUNI ZA UPLATE:

Racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=70092199171

Informacije o svim dosadašnjim akcijama !

Znači,sve što je potrebno znati...

Niste pročitalo post

UKUPNO 5399,68KM je dosad skupljeno...polako sve napreduje!
stvarno tuzno :( , ovo je sa fb za one koji zele pomoci

ZA SVE KOJI ZELE POMOCI!!! RACUNI ZA UPLATE:

Racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Uplate preko Western Union ili slicno slati na:

Ajdin Čubro
Ulica Alije Izetbegovića 14
71370 Breza
Bosna i Hrzegovina

Obavijestite Ajdina preko SMS poruke da ste poslali vas doprinos. U poruci navedite vase ime i prezime i broj tranzakcije.
Broj telefona je: 061788614
Za doprinose iz dijaspore: 0038761788614

Hvala!
majko moja.. prvi put da sam zaplako nakon mnogo godina.. mnogo ... ne mogu da vjerujem... probat cu bilo kako da pomognem ovom momku... e moj bozhe sta sve ima oko nas, a mi dajemo te silne pare na ove stvari, mis od 100 KM, tastatura od 200 KM.. a ovdje neki nemaju hljeba pojest... kako mi je krivo samo, i jos kad pomislim koliko sam bruke para potrosio ova zadnja dva dana na neke stvari.. strasno :*:*
.......

Ne pamtim kad sam se vako razalostio...pa ne znam sta sad sve ne bi uradio za ovog momka..nemam ni ja neke pare..al sve sto imam dao bi..Allahami...pa otisao bi istog trena sad sve mu dao..al sta cu kad sam jos "dijete" tako reci..

Da ima neki broj..daj molim vas da kako pomognemo ovom momku..bgm necu veceras moc zaspat..

Kad znam da ja imam i jest i popiti i gdje leci..a taj momak tamo gladan, zedan ...
Aj Allahu dragi
Evo suze mi krenule... Zalosno je da mnogi imaju sve sto pozele, zive lagodan zivot..
A ovaj momak ni hljeb sebi ne moze da priusti (

Eto, ja cu mu pomoc sigurno.. sve sto budem dobivao od roditelja i ostalih skupljat cu do ljeta, i tad ce mi plus rodjendan.. ocekujem velike pare i sve cu donirati ovome momku, nije mi zao..

I sad ja skontam kako se svaki dan zalim kako je hljeb od jucer, necu da ga jedem, a momak bi bubreg dao, da ima bilo kakav

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.