Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

VHE [TuT otklanjanje erora iz mapa]

113 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.03.2009. u 00:03

Odmah da kazem da NIJE c/p da nebi ovi nesh spamali i pricali gluposti

Naime koliko puta vam se desilo da naprravite extra mapu ali medutim kada je compilirate izbaci vam neke eror ni vi samo neznate zasto "pa vam krivo dzabe se mucli" xD..ewo ja cu probat slikovito da objasnim kako da se rijesite tih erora !

Compiliranje mape i izbacivanje erora

Eh ovo sto sam zaokruzio to ce vam trebati bilo koji compilier da koristite isto ce vam ovako izbaciti :

Brush: *
Entity:*

Eh sada pokrenemo mapu u Valve Hammer Editoru i idemo ...!

Sada ce nam se otvorit novi prozor u kojem cemo napisati svoj brush i entity koji nam je compilier predhodno izbacio

Nakon sto pravilno popunimo ovaj prozor hammer ce nas odvesti pravo do tog brush tj entity i jednostavno cemo ga samo tako izbrisati

Admin moze li pls aplauz prosli put sam napravio ni aplauza nista mogli opalit

dobar tut odo sad download i pokusat nesto s onog prvog tuta ako bude erora znam sta mi je cinit :D
THX stvarno sam se potrudio hvala

Post dobio aplauz od neO

ovo je odlicno, samo sta ako dodje do druge vrste greske ? kako sam shvatio ovo je samo za te brush errore ? davno kada sam pravio mape stalno mi je bio error zbog dijelova blokova koje sam sijekao (npr. kada sam u zidu pravio rupu neku ili prozor, pa kada isjecem zid bude na 4 dijela podjeljen ali sastavljen u jedno pa neki error se desi huha i uglavnom zbog toga sam odustao od pravljenja mapa).. kako to rijesiti ?

inace, nevezano za temu, jedini koji je znao napraviti mapu kako treba, i cije mape su bile igrive je maes.. njegove mape su ono vrh vrhova, profesionalno uradjene, svaki detalj odradjen kako treba
Bravo.Ovo mi je se cesto puta desavalo nakon 4-5 sati rada koji su otisli uzalud :S fala brate !
ja mislim da je bez ovog znanja nemoguce napravit neku mapu jel svaka mapa ima erore nemoguce je da ne izbaci ni jedan eror
naradio si se ti da ovo napises , svaka cast ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.