Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gitare ~ preporuka :)

166 pregleda · 27 odgovora · otvorena 14.03.2009. u 13:12

Eh ovako, imam akusticnu, sviram, sve to ha-hu, al' kontam da kupim elektricnu :D

Eh sad, posto sam siguran da na ovom Gejmerskom sajtu, ima i onim koji se razume u gitare, da vas pitam za preporuke :D

~ ne bas skupe gitare
~ neke marke dobre
~ i gdje se imaju u Sarajevu kupiti, ja znam samo za Artist, i ako moze web-ovi od tih prodavnica,

bio bih vam zahvalan ;)

Ibanez

Grad - Papagajka (Zgrada) ima ondje onaj shop.
Moja jaranica svira na elektricnoj ali nemogu da se sjetim koja je marka pitacu je pa pm...
torQ7u je napisao/la:
Ibanez

Ne kvalitetna :S Imao sam je...

Btw. ja sviram klasicnu/akusticnu vec 7 godina... Bio sam po raznim takmicenjima itd Beograd, Split etc. Ako bude sta trebalo PM
torQ7u je napisao/la:
Ibanez

ja mislim da je tu amadex, nisam siguran :D
ScandaL je napisao/la:
Ne kvalitetna :S Imao sam je...

Btw. ja sviram klasicnu/akusticnu vec 7 godina... Bio sam po raznim takmicenjima itd Beograd, Split etc. Ako bude sta trebalo PM
Znas li da sviras More than words?
isseM je napisao/la:
Znas li da sviras More than words?
Ofc.. btw. to je low skill :)
ScandaL je napisao/la:
Ofc.. btw. to je low skill :)
Joj ja bi voleo da naucim to :) .. Moj tata svira gitaru ali ja nikako da nadjem vremena da naucim :(

I jako volim tu pesmu :D
isseM je napisao/la:
Joj ja bi voleo da naucim to :) .. Moj tata svira gitaru ali ja nikako da nadjem vremena da naucim :(

I jako volim tu pesmu :D
:) Kolko imas god? Ako imas malo stignes se jos upisat u muzicku...
Artist ti je i najbolji, vjeruj mi, amadex cisto smece

sto se tice gitara imas dobre ibanezke, bladeke i tako, mislim da ce ti bolje prijati BLADE od ibanezija poslije akusticne, dok se priviknes. Jedna preporuka, ne uzimaj u kompletu nikad pojacalo i gitaru,

kupi gitaru Blade
pojacalo line 6 spider 3 (15 w, sasvim dovoljno za sviranje u kuci ), ako se odlucis za marsal, ne uzimaj ispod 50 w
a za sajt artista www.artist.ba

btw: i ja skupljam pare, da kupim gitaru, isto gore sto sam ti rekao, vjeruj neces se pokajati

i jos nesto, ove pjesme, imas toga sve na www.ultimate-guitar.com, znaci tu su ti tabovi, laganice ucis

poz
ScandaL je napisao/la:
:) Kolko imas god? Ako imas malo stignes se jos upisat u muzicku...
18.

Ma nemam vremna ja za muzicku :P. Idem vec DIF tako da, ovo bi vise bilo iz radoznalosti :P... Jako volim pesme kada ide gitara/glas pa ono, recimo More Than Words, pa Hey There Delilah... :P
Ako nećeš šta skupo uzimati, bolje ti je nemoj odmah ni najjeftinije govno.
Ako ćeš nešto u stilu Fender-a, Squierovi modeli su daleko najbolji. Nemoj se slučajno zajebat' pa uzeti nešto od SX-a molim te.
isseM je napisao/la:
18.

Ma nemam vremna ja za muzicku :P. Idem vec DIF tako da, ovo bi vise bilo iz radoznalosti :P... Jako volim pesme kada ide gitara/glas pa ono, recimo More Than Words, pa Hey There Delilah... :P
Vjeruj mi ne treba ti muzicka skola. Uzmes skines sa neta filmove kako ljudi sviraju. Traju po 2 sata, lagano ponavljas i naucis. Ja sam tako naucio, a i stari mi nesto pokaze, svira bass :D
prEy_ je napisao/la:
Vjeruj mi ne treba ti muzicka skola. Uzmes skines sa neta filmove kako ljudi sviraju. Traju po 2 sata, lagano ponavljas i naucis. Ja sam tako naucio, a i stari mi nesto pokaze, svira bass :D
Da da, upravo kontam to, na youtube sam nasao tutoriale i vec ide polako hehe :P
kupi onu sto sama svira !

btw, imas u FIS-u pre par dana ja gledao !i YAMAHA u sarajevu kod vilsa
odes u brothers shop i kupis sebi za nekih 500 - 700 km squiera i miran si

ili kupis yamahu erg...oko 600 km ja mislim

to ti je ova sto lav govori...imas u fisu uzet

SAMO NIKAD U NIKAKVIM UVJETIMA NEMOJ SX!

cheers
prEy_ je napisao/la:
Da al zato nikad neces blago rec POJMA imat o muzici i ustvari o gitari. Zna ces par pjesama odsvirat i to "jedva".

A ovaj za temu, uplati nekom casove, to ti je najbolje. Ne slusaj ove i youtube vjeruj, samo ces jos gor ibiti
ScandaL je napisao/la:
Da al zato nikad neces blago rec POJMA imat o muzici i ustvari o gitari. Zna ces par pjesama odsvirat i to "jedva".

A ovaj za temu, uplati nekom casove, to ti je najbolje. Ne slusaj ove i youtube vjeruj, samo ces jos gor ibiti
Hoces ti kad si balgo receno paglu... Sta mislis kako su prije ljudi ucili kada nisu mogli priustiti muzicko obrazovanje? Ako gledas prave ljude imas objasnjenja sta je sta, a ne na youtube. Ja imam par kaseta starih za video, na svakoj po 5 sati sviranja bassa ^^

A mauli Bgt pravopis u rukice, pa lagano od korica do korica :D
prEy_ je napisao/la:
Hoces ti kad si balgo receno paglu... Sta mislis kako su prije ljudi ucili kada nisu mogli priustiti muzicko obrazovanje? Ako gledas prave ljude imas objasnjenja sta je sta, a ne na youtube. Ja imam par kaseta starih za video, na svakoj po 5 sati sviranja bassa ^^

A mauli Bgt pravopis u rukice, pa lagano od korica do korica :D
Priustiti muzicko obrazovanje? Retardiran? Muzicko obrazovanje je besplatno ako se na vrijeme upises ( u 4. razredu osnovne) i traje 6 godina (osnovno) a srednje traje 4. Kao drugo, ti kad gledas nekog nikad nemozes skontat onako dobro kao kad ti neko pokazuje ispred tebe, objasnjava ti, i govori sta treba da radis i kako. Mene nemoj molim te ucit. I kako bi ti stavio pravopis u rukice? Valjda olovku? No offense.. lol

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.