Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rap, beatmaking, i slično

320 pregleda · 37 odgovora · otvorena 14.03.2009. u 10:03

Tema dopuštena.
Coffee shop -> music

Znači, svi koji se bave rap-om, beatmaking-za isti, ili su samo početnici, nek' mi se jave na PM ili temu.

Hvala. (:
Bavim se ja RAP-om, vecinom vremena provodim kod jarana na mixeti

Al sad ozb. reci mi sta ti treba ?
torQ7u je napisao/la:
Bavim se ja RAP-om, vecinom vremena provodim kod jarana na mixeti ;D

Al sad ozb. reci mi sta ti treba ?
Početnik sam, danas u pola 1 snimam prvu pjesmu, u FlowMotion-ovom studiju (ko zna za njih - zna). Mislio sam da mi se jave svi slični meni (znači da su početnici), pa da se dogovorimo oko kakvih feat-ova, kupovanja beat-ova, i slično. (:

EDIT: freestyle-ovi i battle-i također poželjni.
shaadY je napisao/la:
Početnik sam, danas u pola 1 snimam prvu pjesmu, u FlowMotion-ovom studiju (ko zna za njih - zna). Mislio sam da mi se jave svi slični meni (znači da su početnici), pa da se dogovorimo oko kakvih feat-ova, kupovanja beat-ova, i slično. (:

EDIT: freestyle-ovi i battle-i također poželjni.
Gaggo i kompanija (stari jarani moji)

Qume na ovome sajtu neces naci takvog lika, najbolje ti je da radis solo, http:/soundclick.com tu imas beatova kolko oces i to prejakih sa njima radi steli se i snimaj, skupi pare napravis kucni studio i radis Ako se pokazes pokusas da udjes u neku crew
imas kod source,moj jaro. www.source.ba www.myspace.com/sourcesa
a beatove mozes pogledati moje ako zelis.

[email uklonjen] !!
kaisera je napisao/la:
imas kod source,moj jaro. www.source.ba www.myspace.com/sourcesa
a beatove mozes pogledati moje ako zelis.

[email uklonjen] !!
Sanjin mi je vrhovni producent. ;)
Add ću te večeras.
[email uklonjen]
Javi se ovom decku :D
Zaboravio napisat :D Beatmaker je.
Owdje mosh naci sta hosh:

www.fmjam.com

Ima i dosta raje iz Sa, i ako je owo tuzlanski sajt...
venge je napisao/la:
Owdje mosh naci sta hosh:

www.fmjam.com

Ima i dosta raje iz Sa, i ako je owo tuzlanski sajt...
To je najveca karina a ne rap 4um. Edo majka i frenkie 2 najveca debila u drzavi. Ja sam nekad fol to nesto furao dok nisam vidio da u BIH imaju 3 rapera ostalo sve fakeri, rapaju o necemu sto nikad niti su dozivjeli niti vidjeli.
Chane i boss dodju u rozim kosuljama i oni raperi? Pa to samo u Bosni ima. Alaga i Pume InBa ali eto probaj mozda ce i licit na nesto.
www.radivizija.com
www.radivizija.com/forum

stranica inache srbska za rep. mozes naci sve tu ... od kontakata drugih repera sa demo scene il' ti ga pocetnika, i onih koji su vec kao "nesto". imas dio foruma gdje trazis beat, imas dio gdje ostavljas textove, svoje pjesme ... i dobijas komentare haha inache nema "crnjeg" foruma od ovog.
et mozda ti pomogne sta ova str. :D
cannabis4posho je napisao/la:
To je najveca karina a ne rap 4um. Edo majka i frenkie 2 najveca debila u drzavi. Ja sam nekad fol to nesto furao dok nisam vidio da u BIH imaju 3 rapera ostalo sve fakeri, rapaju o necemu sto nikad niti su dozivjeli niti vidjeli.
Chane i boss dodju u rozim kosuljama i oni raperi? Pa to samo u Bosni ima. Alaga i Pume InBa ali eto probaj mozda ce i licit na nesto.
Neymar aka Saka
www.serbianunderground.com

isto tako srpska rap scena, nije los site.
nes pljues po edi da nije ede ne bi repa bilo ovdje i ako bi bio mi drasticno manje zastupljen....
lika srpska scena , hrvati ( koji su meni licno low )
postuju i gotive i ti naso pisat da su on i adnan debili....izvini al si smijesan ....

a ti sto ides snimat pjesmu s tim momcima kolko sam upoznat to su jos mladji momci(nije da se kurcim i ja imam 18 lljeta), al lijepo je sto se trude i sto ih to interesuje....

a te bi kazem samo pisi pisi pisi pisi pisi ....ispisi 10000000listova onda probaj nes snimit danas ti je internet prepun tih programa za pravljenje beatova i onda ak ti 20 ljudi kaze da dobr zvuci pokusaj se nekom obratit...
N0TH1Ng je napisao/la:
nes pljues po edi da nije ede ne bi repa bilo ovdje i ako bi bio mi drasticno manje zastupljen....
postuju i gotive i ti naso pisat da su on i adnan debili....izvini al si smijesan ....

a ti sto ides snimat pjesmu s tim momcima kolko sam upoznat to su jos mladji momci(nije da se kurcim i ja imam 18 lljeta), al lijepo je sto se trude i sto ih to interesuje....

a te bi kazem samo pisi pisi pisi pisi pisi ....ispisi 10000000listova onda probaj nes snimit danas ti je internet prepun tih programa za pravljenje beatova i onda ak ti 20 ljudi kaze da dobr zvuci pokusaj se nekom obratit...
A edo je raper je li ? Gdje, u Bosni? Iz Srbije ga malo gotive, gotive ga samo cro ninje..... Srbi imaju svoj rap koji je najjaci na balkanu i ljudi bar ne lazu u pjesmama osim Marchela. Dodje frenkie pjeva o ratu, gdje on bio u ratu? Sta je on radio u ratu? Jeo Kinder cokoladice. Dobro je ba kad naucis nesto o rapu dodji meni i javi se.
A edo je raper je li ? Gdje, u Bosni? Iz Srbije ga malo gotive, gotive ga samo cro ninje..... Srbi imaju svoj rap koji je najjaci na balkanu i ljudi bar ne lazu u pjesmama osim Marchela. Dodje frenkie pjeva o ratu, gdje on bio u ratu? Sta je on radio u ratu? Jeo Kinder cokoladice. Dobro je ba kad naucis nesto o rapu dodji meni i javi se.
* Porin
o Najbolji album urbane, klupske muzike "No Sikiriki" (2005)
o Najbolji spot "Pržiiiii" (2005)
o Novi izvođač godine "Edo Maajka" (2003)

* Davorin
o Urbani album "No Sikiriki" (2005)
o Pjesma godine "No Sikirkiki" (2005)
o Urbana pjesma "No Sikiriki" (2005)
o Urbani izvođač "Edo Maajka" (2005)
o Vokalna suradnja: "Hajmo rušit" Frenki i Edo Maajka (2006)

* Zlatna Koogla
o Najbolji pjevač "Edo Maajka" (2005)
o Najbolju web stranicu "www.edomaajka.com"(2005)
o Zlatni Dop godine - Najizvođač prema glasovima kritike "Edo Maajka" (2005)

* Crni Mačak
o Debitant godine "Edo Maajka" (2003)
o Najbolja pjesma "Znaš me" (2003)

ak ja ne znam znaju drugi ljudi koji su kompetentni da pricaju o muzici uopste bilo da je to rok folk sta god...a vjeruj da bi se zacudio koliko sam upoznat sa Hip Hop kulturom citavom i njenim historijatom i razvitkom...al nea veze...
N0TH1Ng je napisao/la:
* Porin
o Najbolji album urbane, klupske muzike "No Sikiriki" (2005)
o Novi izvođač godine "Edo Maajka" (2003)

* Davorin
o Urbani album "No Sikiriki" (2005)
o Pjesma godine "No Sikirkiki" (2005)
o Urbana pjesma "No Sikiriki" (2005)
o Urbani izvođač "Edo Maajka" (2005)
o Vokalna suradnja: "Hajmo rušit" Frenki i Edo Maajka (2006)

* Zlatna Koogla
o Najbolji pjevač "Edo Maajka" (2005)
o Najbolju web stranicu "www.edomaajka.com"(2005)
o Zlatni Dop godine - Najizvođač prema glasovima kritike "Edo Maajka" (2005)

* Crni Mačak
o Debitant godine "Edo Maajka" (2003)
o Najbolja pjesma "Znaš me" (2003)

ak ja ne znam znaju drugi ljudi koji su kompetentni da pricaju o muzici uopste bilo da je to rok folk sta god...a vjeruj da bi se zacudio koliko sam upoznat sa Hip Hop kulturom citavom i njenim historijatom i razvitkom...al nea veze...
Sve nagrada u BiH i u Cro. Bolan textovi se pikaju, onaj fol govori j**o vas supak EMINEM, HELLO EMINEM ZNAS KO JE TO? Ovi odavde mu se mogu samo klanjat i govori o Boze (Eminem) nemoj nas kaznit sto ne znamo nista. Lik bolan battlao sa Juicem (USA) ne onim idolom iz Srbije. Gdje to neko od njih bio na battleu izvan Balkana? Koliko ljudi zna za Eminema koliko za edu? Smijesno ocam. CCC sam zaboravio navest da su prejaki, ljudi bar ne lazu u svojim pjesmama. Lik iz Srbije dissao frenkia zato sto je debil bio protiv toga da se prodaju Partizanovi i Zvezdini salovi u Tz a od Slobode ima salova u Bg. Smijesno bolan, smijesni su oni, ne da nisu raperi. Onog pitaju ko vam je najdrazi pjevac "Halid Beslic", je li to rap mozda ? Jeste balkanski, sve 50 centovi furaci kao i on.
Sve nagrada u BiH i u Cro. Bolan textovi se pikaju, onaj fol govori j**o vas supak EMINEM, HELLO EMINEM ZNAS KO JE TO? Ovi odavde mu se mogu samo klanjat i govori o Boze (Eminem) nemoj nas kaznit sto ne znamo nista. Lik bolan battlao sa Juicem (USA) ne onim idolom iz Srbije. Gdje to neko od njih bio na battleu izvan Balkana? Koliko ljudi zna za Eminema koliko za edu? Smijesno ocam. CCC sam zaboravio navest da su prejaki, ljudi bar ne lazu u svojim pjesmama. Lik iz Srbije dissao frenkia zato sto je debil bio protiv toga da se prodaju Partizanovi i Zvezdini salovi u Tz a od Slobode ima salova u Bg. Smijesno bolan, smijesni su oni, ne da nisu raperi. Onog pitaju ko vam je najdrazi pjevac "Halid Beslic", je li to rap mozda ? Jeste balkanski, sve 50 centovi furaci kao i on.
slazem se s tobom eminem je za njih visi nivo, da me imas na msn vidio bi sta sada slusam (dovoljno je rec da je s albuma
The Marshall Mathers LP) s frenkiem se u mnogo cemu ne slazem i ne gotivim ga previse ....al edo mi je drag kako god okrenes ak nista sto bar reprezenta ovu malu bosnu i taman kad me iznervira zbog toga sto me izjave na forumima tipa "ma edo prodan,nek ide s hrvatima repat "itd itd.... potaknu da isto tako mislim, al opet kad kad cujem stih "ma dat ce mi papire kad prestanem govorit ba"(Edo Maajka - Intro ;zadnji album) ne mogu bit ljut na njega i ne mogu citat postove na kojim se pljuje po njem...
N0TH1Ng je napisao/la:
slazem se s tobom eminem je za njih visi nivo, da me imas na msn vidio bi sta sada slusam (dovoljno je rec da je s albuma
The Marshall Mathers LP) s frenkiem se u mnogo cemu ne slazem i ne gotivim ga previse ....al edo mi je drag kako god okrenes ak nista sto bar reprezenta ovu malu bosnu i taman kad me iznervira zbog toga sto me izjave na forumima tipa "ma edo prodan,nek ide s hrvatima repat "itd itd.... potaknu da isto tako mislim, al opet kad kad cujem stih "ma dat ce mi papire kad prestanem govorit ba"(Edo Maajka - Intro ;zadnji album) ne mogu bit ljut na njega i ne mogu citat postove na kojim se pljuje po njem...
Ja ne pljujem, ja govorim samo realno. Eto bar ne volis frenkia, on fol brzi od Buste i Twiste, smijesan. Edo meni nije radi Hrvata, nek fura on sta hoce ali liku ba pola pjesama nije rap vec neke zezancije isto Ajs Nigrutin, samo zezancija. To za mene nije rap, dok recimo Kapitalci bas rokaju.
realno gledajuci bosnjo il' ti ga bosanac il' ti ga covjek iz BiH nema glasa za repa ... neki textovi i nisu losi al' lose zvuce. Moze pricat ko sta hoce al beogradjani (srbi) imaju najjaci glas za repa.

a edoo sto vise izdaje i pravi pjesme sve je losiji i losiji ... sve o politici kao i frenki. jbo ti to .. sranje su i 1 i drugi :r
N0TH1Ng je napisao/la:

Pasha moj ti josh nisi upucen u Domaci Rap (Srbija,Hrvatska,Slovenija,Makedonija,Bosna), kao prvo sto cu ti reci da sam upozno dosta repera iz bosne koji su po meni kolko tolko dobri, upozno sam Nemyra i Pumeta dva momka koja su bar po meni prejaki na nashem prostoru, a da nezaboravim za CCC (Capital City Crew) koji su bili ovdje za vrijeme rata, za razliku od "frenkija" koji je slusao price o ratu i pisao pjesme koje su nigdje veze :/

Srpski rap je najjaci na balkanu kao sto je cannabis reako, ali ni hrvati nisu toliko loshi, kao i slovenci,makedonci... Ti ako se furas na Edu i frenkija bolje ti je onda da slusas halida beslica.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.