Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

eRepublik-browser igra

328 pregleda · 25 odgovora · otvorena 19.02.2009. u 19:37

Ovaj dio je preuzet sa jedne stranice... al eto odlucio sam da vam copiram ovdje ;) Nadam se da nece biti nikakvih problema(neke stvari su izbrisate, a neke promjenjene).

Uz šansu da me oni koji su igrali ogame i travian stjeraju u mp3... :-D :-D :-D

I present you: http://www.erepublik.com/en

Još jedna online zaraza, ali puno drugačija od traviana i ogejma, vjerovatno se većini neće ni svidjeti, ali pročitajte prvo ovo do kraja, posebno dole NAJVAŽNIJI DIO.

Znači, eRepublik je kao neka simulacija stvarnog svijeta, sa državama, regijama, ekonomijom, politikom i ratovima. U taj eRepublik svijet s vremena na vrijeme administratori dodaju nove države. Za mart je najavljeno dodavanje Bosne i Hercegovine.

Eh, sad, kao što rekoh gore, simulacija svijeta, sa ratovima... Zaboravih dodati da su prije BiH već uspostavljene Hrvatska i Srbija? Šta mislite gdje bi nas to moglo odvesti? Iz ovih razloga potrebno je da se što više naših ljudi organizuje i prijavi, pa ako ništa da isklikate 20tak dana na igrici da probamo spasiti BiH od preuzimanja i pljačke od strane Hrvatske, Srbije ili nekih drugih zemalja (npr Rumuni, Indonežani se kada se naprave nove države kolektivno presele u njih, osvoje vlast na izborima i onda ih opljačkaju).

Na dan vam treba u vrh glave 5 min da odradite svoje (radite u firmi, trenirate u vojsci, kupite hranu i ukoliko su izbori, glasate), naravno ako se navučete onda možete biti malo više aktivni, napraviti svoju firmu (ili više njih), ići po svijetu i ratovati, kandidovati se na izborima, osnovati stranku itd.

Ako ste pročitali do ovdje, odavde ide NAJVAŽNIJI DIO :)

Pošto nam BiH dolazi u martu, cilj je da ovih 20tak dana iskoristimo najbolje što možemo. Resursi koji postoje u igri su Žito, Drvo, Željezo, Nafta i Dijamanti i oni se koriste da bi se pravili Hrana (Žito), Pokloni (Dijamanti), Oružje (Željezo), Karte za seobu (Nafta) i Kuće, Bolnice, Odbrambeni sistemi (Drvo). Pretpostavka je da će u Bosni biti Drvo, Željezo i Žito, ali će nam trebati dijamanti i nafta, zato je VEOMA VAŽNO da se prvih 20tak ljudi (ako bude toliko uopšte :)) registruje i kao svoju državu izabere Norvešku i regiju East-Siberian. U toj ćemo regiji s vremenom napraviti državne firme koje će dijamante i naftu dovoziti u BiH (kako nas nebi stranci derali s cijenama).
Ostali mogu ići gdje god hoće, a ja bi preporučio SAD ili UK. Molim vas da ne idete u HR ili Srb, da nebi došlo do kuhanja prije nego nam daju državu.

Druga VEOMA VAŽNA stvar su pare :) Da bi otvorili firme treba nam zlato, najlakše je dobiti zlato tako da vas neko pozove u igru i onda kad vaš "lik" napreduje na lvl 6 vi dobijete 5 zlata i onaj ko vas je pozvao dobije 5 zlata. Zato bi zamolio sve one koji hoće da se registruju da ovdje ostave mail adresu (ili pošaljite meni PP, ili ko me ima na msn-u može i preko msn-a) kako bi im ja poslao pozivnicu da na taj način dobijemo što više zlata da možemo lakše početi kad dođe BiH.
evo regam se bit ce edit dok malo vidim
btw nisi ovo napiso:
Top countries in eRepublik
1. USA 10398 citizens
2. Romania 7729 citizens
3. United Kingdom 5512 citizens
4. Indonesia 5005 citizens
5. Hungary 4927 citizens
6. Spain3583 citizens

edit: evo poslje 2 sata mukotrpne patnje nisam skontao nista prestajem igrati.....
Iskreno i ja se tek regam al, cini mi se da je igra dobra... i da fino uz finu drzavu bar ak nemozemo u rl budemo fini u igri :) i da sjebemo sve susjede9-)
yoyeTM87 je napisao/la:
Iskreno i ja se tek regam al, cini mi se da je igra dobra... i da fino uz finu drzavu bar ak nemozemo u rl budemo fini u igri :) i da sjebemo sve susjede9-)
ja igrao bio sam misli 16 lvl i dosadilo mi, inace dobra igra, malo teško skontati, ali ide :)
Prejaka igra :D jedva cekam bosnu !!!

regam se...
evo saću se regati
Rego se ali igru nekontam :S

oce mi neko objasnit ?
yoyeTM87 je napisao/la:
i da da izaberite rusiju ne norway!
ev ja se regam ...

btw. hocemol sad rusiju il norway ? xD
Batista_Bomb je napisao/la:
ev ja se regam ...

btw. hocemol sad rusiju il norway ? xD
ma rusija majka ... p.s prvo se zaposlite kupite nesta hrane jeftine nek se nadje :) i odradite koju vjezbu i tak dok bar ne bosna dodje pa cemo stranke i to... pa zaratit sa usa :)
Ev i ja se regam Je*****o Obamu u cmar
haj napisite svi svoje nickove, moj je eTernaL_Sa

btw. meni nikako da dodje onaj mail za verification :S
Batista_Bomb je napisao/la:
haj napisite svi svoje nickove, moj je eTernaL_Sa

btw. meni nikako da dodje onaj mail za verification :s
ni meni jos ga cekam :S
Kenzo je napisao/la:
ni meni jos ga cekam :s
Mozda je zalutao u junk.
u mene je nick stoke..al dosadna mi se cini ova igra
f0rbHz je napisao/la:
Mozda je zalutao u junk.
dobio sam ga danas oko 2 sata moj nick je branac dodajte me...
5 sam lvl pa mogu slati pozivnice; (od treceg se ukljucuje navedena mogucnost)

.. pa ako neko hoce nek se javi jer se isplati i meni i njemu !
f0rbHz je napisao/la:
5 sam lvl pa mogu slati pozivnice; (od treceg se ukljucuje navedena mogucnost)

.. pa ako neko hoce nek se javi jer se isplati i meni i njemu !
aj poslaji meni cini mi se kao zanimljiva igra
svi koji ste se registrovali javite se na chat http://xat.com/ebih
pitajte sto god vam nije jasno
BiH dolazi 11.03.2009. znaci za 5 dana

EDIT: Stigla je Bosna i Hercegovina
senco_panza je napisao/la:
svi koji ste se registrovali javite se na chat http://xat.com/ebih
pitajte sto god vam nije jasno
BiH dolazi 11.03.2009. znaci za 5 dana

EDIT: Stigla je Bosna i Hercegovina
sta god bude trebalo racunajte da cu pomoc
paPa_sTruMf

( \ __ / )
( = ' . ' =)
( " ) _ ( " )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.