Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Koji operativni sistem ?

466 pregleda · 41 odgovor · otvorena 17.02.2009. u 18:01

Vozdra svima,

Znaci kako i ime teme kaze imam pitanje u vezi toga koji operativni sistem da izaberem.Da li x64 xp ili x64 vistu ultimate, ili obicnu vistu ili obicni xp pro, razlog navodjenja ovih x64 je taj sto imam 4 gige rama, a znam da obicni 32bitni windowsi citaju do 3,25 giga, a ovi x64 preko 4 gige,sad sta mi isplatnije ovaj x64 na kojem mi pola programa nece raditi al imat cu 4 gige ili ove 32 bit-ne gdje ce mi sve raditi.

Najbolji prijedlog bit ce nagrađen sa 20 bodova.

Hvala unaprijed,

Oby
Windows XP 32 bit najbolji pod 1 zbog igrica neuzima ram , najbrzi je ,vista jedino po izgledu bolja al zatop ti dere 1Gb samo dok radi evo ja danas bas bio vistu stavio odma u roku 5 minuta na xp vratio
. Po meni uzmi " x64 vistu ultimate "

- Imao sam ja prejako :) xD sve ehehe
x64 Vista Ulitmate, a patchevima će to sve doći na isti nivo ;)
Pa ja bi na tvom mjestu instalirao dual system, dakle imao bi Xp pro 32 i Xp pro 64, kada pališ PC izabereš koji ćeš. Po meni je to nekako najbolja opcija.
Gledaj,
Ja sam inace vjeran fan XP-a, i licno koristim XP sp3 verziju vec duze vrijeme. Medjutim, vrijeme je da se i XP prevazidje, ne bi bilo uredu kad bismo ga koristili jos narednih par godina posto su poslije njega izasla vec 2 nova operativna sistema (Vista i 7)...

Zato, predji na Vistu i navikavaj se polako, kad se covjek navikne i nije losa, bolja je definitivno.. Samo sto su ljudi tvrdoglavi pa nece da to priznaju.

Vrati se na period kad je izasao Windows XP, i svi ga hvale govore kako je dobar ovo ono, a ti dodjes i furas Windows 98 i kazes da je bolji  Ima li logike?

Post dobio aplauz od vLexinho

hmm to jest zato sam je bio danas stavio ali dzaba nervira me to sta god instaliram vjecno neko cekanje ili gdje na xpu to normalno odradi vamo cekaj itd.......
Uzmi 32 bitnu , ja mislim da ti je dovoljno i to 3.15 GB RAM-a 
Ja imam 2 GB , dovoljno . Trebalo bi i tebi bit dovoljno to 3.15.... 
Rješenje
Vista ultimate x64 zbog tvoje konfiguracije da iskoristis i komponente koje posjedujes  GL

ako se odlucis za vistu x64 javi se da ti pojasnim malo detaljnije zbog 4gb ram memorije.

Post dobio aplauz od cannabis4posho

edinowskii je napisao/la:
Uzmi 32 bitnu , ja mislim da ti je dovoljno i to 3.15 GB RAM-a 
Ja imam 2 GB , dovoljno . Trebalo bi i tebi bit dovoljno to 3.15.... 
To sto tamo pise samo 3,15 GB rama ne znaci da ih toliko i koristi 

To samo pise, ali ti imas na raspolaganju onoliko memorije koliko ustvari posjedujes u racunaru 
XP SP2/3
riddle je napisao/la:
To sto tamo pise samo 3,15 GB rama ne znaci da ih toliko i koristi 

To samo pise, ali ti imas na raspolaganju onoliko memorije koliko ustvari posjedujes u racunaru 
Nisam to znao , mislio sam da ocitava samo 3.15 , tj . da je isto il imao 3 GB il 5 

Preporucio bi ti xp ako zelis za igre xD jer vista trazi duplo vise npr ako za neku igru trazi 1gb ram na xp na visti trazi 2 gb itd
Ma stavichu ti ja ovaj XP ko kod mene , djecem leti , josh na onom tvom ce bash bash da leti :)

Nechu ti ni ruke naplatiti :D
uzmi XP 32 bitni, on ce ti ocitati tih 3.25 ali ce koristiti sve 4 gige ;)

XP 4 life....dok ne izadje 7 :D
Aaaaa daj te bodEve vamo :)

Eto pao dogovor ...

GLADAN SAMMMM :D
ma sto se dvoumis kad imas toliki ram iskoristi ga
pukni vista ultimate x32

Razlog: ja koristim xp & vISTU
vista je extra zaa skinove zajebancije itd dok xp ima  svoje prednosti  
ali kako god okrenes svi ce na kraju biti na visti ili windows 7
riddle je napisao/la:
Gledaj,
Ja sam inace vjeran fan XP-a, i licno koristim XP sp3 verziju vec duze vrijeme. Medjutim, vrijeme je da se i XP prevazidje, ne bi bilo uredu kad bismo ga koristili jos narednih par godina posto su poslije njega izasla vec 2 nova operativna sistema (Vista i 7)...

Zato, predji na Vistu i navikavaj se polako, kad se covjek navikne i nije losa, bolja je definitivno.. Samo sto su ljudi tvrdoglavi pa nece da to priznaju.

Vrati se na period kad je izasao Windows XP, i svi ga hvale govore kako je dobar ovo ono, a ti dodjes i furas Windows 98 i kazes da je bolji :D Ima li logike?
upravu si :D ali XP je idalje ubjedljivo najbolji operativni sistem :S cekamo Windows 7

OffTopic: Ocat' riddle ides li ti ikad offline :D Riddle me this, riddle me that ;)
BennyBlanco je napisao/la:
upravu si  ali XP je idalje ubjedljivo najbolji operativni sistem :S cekamo Windows 7

OffTopic: Ocat' riddle ides li ti ikad offline  Riddle me this, riddle me that 
Po cemu je to XP i dalje najbolji operativni sistem?
Mozda vecini sa nasih prostora, koji nemaju neke masine pa im Vista uzima previse radne memorije ili jednostavno zato sto nisu dobro informisani.

Mislis da je Microsoft dzaba ulozio milione u operativni sistem koji je "losiji" od prethodnika? Mislim da je to apsurd...

I da, ne idem offline, ja sam fantom ovdje 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.