Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

comp strasan problem ili ne ??

216 pregleda · 18 odgovora · otvorena 16.02.2009. u 10:27

eh poozz rajaa - naime oMAA u kost ..
jedno 5-6 dana mi se desava kad gasim komp malo duze se gasi ...kad upalim komp na pocetku neke "cize" neke linije raznih boja se pojavi na monitoru..to mi nije jasno jer sam prije 15-ak dana kupio novi komp ...
sada zelim cuti normalne odgovore ne one deblne reinstal windows (jer samo zele jos jedan post) probaj system restore,skeniraj komp i tako to ..
ako nema nekog logicnog i normalnog rjesenja ne preostaje nistha drugo nego reinstal ,al prije toga sam se zelio cuti vase misljenje..
hvala unapred
Jeli ti nakon toga sve uredu ima li vise tih ciza....
I jeli ti bilo kad ti ga kupio tako ili ti se odjednom to desilo, daj malo pojasni...

EDIT:

hunt3r_>
vidi malo procitaj temu lik nece brate te odgovre treba mu helo a cize kako znam ne moze zbog virusa, samo moze usporavati komp prilikom rada...Ili nikako ne moze raditi....
da nisi kakav virus sakupio , tako je men bilo "format" mi je rjesio :*
skoro sam imao taj problem sa starim hard-diskom...sve sam moguce uradio...nista ba..gasi se po pola sata..meni prekipi i uzmem novi hdd..sad se gasi za 5 sec..

zasto jednostavno ne sacuvas to sto imas na compu..formatiras ga i vidi da li ce ti se to opet pojavljivati..nista te ne kosta da probas..
AJdE je napisao/la:
Jeli ti nakon toga sve uredu ima li vise tih ciza....
I jeli ti bilo kad ti ga kupio tako ili ti se odjednom to desilo, daj malo pojasni...

EDIT:

hunt3r_>
vidi malo procitaj temu lik nece brate te odgovre treba mu helo a cize kako znam ne moze zbog virusa, samo moze usporavati komp prilikom rada...Ili nikako ne moze raditi....
Nakon toga je sve normala,nema nikakvih problema ,mislim ono res ili da se ugasi nistha to ,prije ovih ciza normala se gasio ono odmah kao i svaki normalan racunar,,,ali et HDD je 320GB , znachi popunio sam mozda 5-7GB ono max, cs,cod4 i neke muzike ...
znachi odjednom ono ,nije nistha prijavljivao za neki error ili virus ili slicno tome,sto bih mogao reci neki virus upao i to je to,naprotiv nistha od toga buraz ...sad mi nije jasno ..
pokusao sam kabaL od monitora ,"istekao ustekao" ali opet isto :S
Ako ti je pored prozora pojave se neke cize raznih boja.nekad meni ili ude voda poslije se ususi i nestane.:P:P:P
mrsho je napisao/la:
Nakon toga je sve normala,nema nikakvih problema ,mislim ono res ili da se ugasi nistha to ,prije ovih ciza normala se gasio ono odmah kao i svaki normalan racunar,,,ali et HDD je 320GB , znachi popunio sam mozda 5-7GB ono max, cs,cod4 i neke muzike ...
znachi odjednom ono ,nije nistha prijavljivao za neki error ili virus ili slicno tome,sto bih mogao reci neki virus upao i to je to,naprotiv nistha od toga buraz ...sad mi nije jasno ..
pokusao sam kabaL od monitora ,"istekao ustekao" ali opet isto :S
sto se tice gasnjea moze biti virus al de mi reci koji koristis anti virus a ak ti je nod ili avast uradi update i i stavi da ti stalno pretrazuje kad si na netu...

Ja sam prije imo slucaj sa gasenjem al sa tim crtama ne...Vidi samo da nije monitor probaj zamjeniti sa nekim pa vidi...

EDIT:>
Ak ti je poslije sve uredu je**s ga jarane..EHEHHEHE vazno je da radi da se moze igrati ili sta ja znam..A to ces vremenom uspijeti rjesiti
AJdE je napisao/la:
sto se tice gasnjea moze biti virus al de mi reci koji koristis anti virus a ak ti je nod ili avast uradi update i i stavi da ti stalno pretrazuje kad si na netu...

Ja sam prije imo slucaj sa gasenjem al sa tim crtama ne...Vidi samo da nije monitor probaj zamjeniti sa nekim pa vidi...

EDIT:>
Ak ti je poslije sve uredu je**s ga jarane..EHEHHEHE vazno je da radi da se moze igrati ili sta ja znam..A to ces vremenom uspijeti rjesiti
avast i nod zadnja 2-3 dana sken sve ali nistha,updejtujem ih ali opet nistha ne pokazuje ...
ma da vidimo to jos veceras i format lagano,sto kaze momak nistha me ne kosta
nego nervira me ,ne znam koji mu ....
ugl. hvala na pomoci m
Ako ti je nov PC vjerovatno imash garanciju odi tamo nek ti oni vide

-nemoj ti nista na svoju ruku probat ako ti oni tamo vide da si nesta diro i krcko nece htjet popravit tako su meni rekli sto si ga format trebo si odmah donjet, i onda im moro platiti a PC pod garancijom :S
s0mebody je napisao/la:
Ako ti je nov PC vjerovatno imash garanciju odi tamo nek ti oni vide

-nemoj ti nista na svoju ruku probat ako ti oni tamo vide da si nesta diro i krcko nece htjet popravit tako su meni rekli sto si ga format trebo si odmah donjet, i onda im moro platiti a PC pod garancijom :S
eh vidis buraz ima garancija i prvi servis je besplatan IT -e je
mogao sam i tako to rijesit,da ga ja jos vishe sjeb** nema smisla onda ..
nisam se toga ni sjetio jbte ..
FOXyFREAK je napisao/la:
Ako ti je pored prozora pojave se neke cize raznih boja.nekad meni ili ude voda poslije se ususi i nestane.
Ne nije mi pored prozora,drzim monitor na balkonu,al ne vjerujem da je od zime ili vlage..ali nemam centralnu da nije do toga ili da ga ja polijem vodom pa da ga onda osusim,da nece to pomoci dbluuu ?:@
Ma kralju sto rece neki post iznad mene -.- .. vjerovatno imas garanciju , odnesi gdje si ga kupio , ako ti je tako nov , tesko da si ga ti sj..o.
Mi ti ovdje mozemo pomoci , a isto jos vise i sje..ti , jednostavno odneses i oni ti to rijese.
BTW:Mozda nesto nedostaje u komp-u , tako je meni bilo 2003 kad sam kupio novi xD -_-
xxxk je napisao/la:
Ma kralju sto rece neki post iznad mene -.- .. vjerovatno imas garanciju , odnesi gdje si ga kupio , ako ti je tako nov , tesko da si ga ti sj..o.
Mi ti ovdje mozemo pomoci , a isto jos vise i sje..ti , jednostavno odneses i oni ti to rijese.
BTW:Mozda nesto nedostaje u komp-u , tako je meni bilo 2003 kad sam kupio novi xD -_-
ma to cu i uraditi jos danas ,eo samo kutiju da nadjem od centralane i lagano
valjda oni znaju sta je problem
To se i meni desavalo,nakon sto sam odnio kompjuter na servis da mi ugrade grafičku...možda ti je došla "tvornička" greška na računaru.Imaš garanciju?Ako imas nemoj se puno sekirati.
e meni je se to na starom compu desavalo.... i zamjenio sam kabal koji spaja komp i monitor i sve je onda bilo ok....
mrsho je napisao/la:
avast i nod zadnja 2-3 dana sken sve ali nistha,updejtujem ih ali opet nistha ne pokazuje ...
ma da vidimo to jos veceras i format lagano,sto kaze momak nistha me ne kosta
nego nervira me ,ne znam koji mu ....
ugl. hvala na pomoci m
imas ti garanciju na komp odnesi u servis i nek prave nezamaraj se bez :S:S
reLo je napisao/la:
To se i meni desavalo,nakon sto sam odnio kompjuter na servis da mi ugrade grafičku...možda ti je došla "tvornička" greška na računaru.Imaš garanciju?Ako imas nemoj se puno sekirati.
problem rijesen za 20 min , momak ponovo grafu stavio ,novi kejbl dobio sad fercera normala se pali a bogami i gasi
hvala na pomoci
mrsho je napisao/la:
problem rijesen za 20 min , momak ponovo grafu stavio ,novi kejbl dobio sad fercera normala se pali a bogami i gasi
hvala na pomoci
Nema na cemu, drugi put

btw. admin daj taj aplauz

Post dobio aplauz od bushidO.

reLo je napisao/la:
Nema na cemu, drugi put

btw. admin daj taj aplauz
Evo ga

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.