Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Anketa

ESL CS BiH Cup

1.305 pregleda · 68 odgovora · otvorena 13.02.2009. u 14:21

Ovako. U dugotrajnim razgovorima sa celnicima ESL-a za Balkan, sa zeljom pokretanja BIH sekcije ( www.esl.eu/ba) dosao sam prvo do ovoga. O cemu se radi? Uglavnom CS Cup, za nacin igre ce mo se dogovorit, takodjer Grupni sistem ili winner/looser bracket ce mo se ovdje dogovorit. Treba minimalno 16 ekipa da se prijavi, naravno steam. Servere se nadam da ce mi neko pomoci naci, tj da neko od vas moze pruzit server. Ako ovo uspije, na redu je CS BiH ladder, te drugi turniri preko ESL-a (dota, cod2 i ostale igre da ne nabrajam sad, samo za podrucje BiH) te ako se pokaze kao uspjesnim, dobijamo mogucnost da kupimo licenzu (koja debelo kosta, al to je moja briga). Uglavnom da ne duzim puno, glasate, prijavite ovdje ekipe, sa steam idom, i po mogucnosti ako neko ima server da da, zahvaljujem unaprijed. Jos 1 covjek u organizaciji bi bio dobar, mozda cak i 2 ali snaci cu se. Ako se cega jos sjetim, dodat cu. Ako moze tema u zanimljive :$. Veceras cu vam dati link sa esla za ovaj turnir, samo da vidim da li ima zainteresovanih, cup je najlakse pokrenut. Sto se tice nagrada, ja sponzora tesko da mogu i naci, jedino da vas ja nagradjujem. Dobit ce te ESL premium, mada neznam dal to bas i nesto znaci.

Ne morate ovdje ni stavljati ID-ove, nego napisete mogu naci ekipu, rega se svaki igrac ekipe na esl.eu, te popuni sve potrebno veceras/sutra kad sredim sve za cup.

EDIT: Upravo javio momku, 16 ekipa, 5x5, sistem w-l bracketa. Dobit ce te link u nedjelju ako bude imao vremena sve da napravi, ako ne bit ce tu do utorka 100%. Ko zeli igrat treba da se registruje na esl.eu (ko vec nema account) popuni sve sto treba (najvaznije pod gameaccounts, cs 1.6 da stavi steam id) te kada bude omogucena prijava (nedjelja, il utorak) da prijavi svoju ekipu na nacin sto ce napraviti ekipu (create team, valjda ce te se snaci ko ne bude mogao slobodno PM me), pozvati sve igrace koje zelite da sa vama sudjeluju u ekipu (min 5, max te se prijaviti klikom na link (koji ce te dobit). Uglavnom killu se javio da zeli pomoci, vidjet cu sa Danijem (malakom) da li on ima vremena za to, pa bude i dovoljno. Ako neko odustane, trebat ce jos 1. Jos jednom napominjem, ako neko ima server voljan "posuditi" za ovaj cup, da je "milina" na njemu igrat, rado cu prihvatit. Treba 2-3 servera da bude .

Ev upravo dobio admina, dok sve napravim/sredim do petka bi trebale poceti prijave.
ash je napisao/la:
ne laprdajte, pola vas nema ni steam ovdje, a glasate za 5on5 ? 16 ekipa * 5 igraca - 80 unikatnih steamova ?

dajte ba, budite realni...

2on2, max 3on3...
glasao sam za 3on3
ja ipak mislim da se moze naci i siguran sam da moze 5on5 al i ja bi radje onako 2on2 da se bar moze 5on5 i 2on2 il tako nesh a moramo izabrati samo 1!
2on2.. pa ja ne znam kako se to da nekom igrati.. pa to uopce nije zanimljivo.. to je cista glupost..
Ljepota
Zanimljiva.
Bez sumlje dobar izbor 5vs5.
kaj nema zanimljivog u 2on2
predobro nes
glasam za 2on2
lijepo je vidit nesto ovako u BiH
sad mozda privucete sponzore koje ste toliko htjeli
za licence
naravno ako budete aktivni u ladderima
gl
jel se to mogu prijaviti ekipe samo sa podrucju bih il sa cjelog balkana?

tesko da ce se okupit 16 ekipa , postoji vec cro 5on5 ladder na kome mogu ucestovati ekipe sa cjelog balkana a nema nas mozda 5 teamova prijavljenih, a glavni razlog jeste neda se nikome peglati sa aequitasom i ostalim folovima

a za ove novo nastale timove koje primaju nove membere. postoji pravilo barred members koji moraju cekati oko 7 dana da bi mogli igrati za team,
tiHASMRt je napisao/la:
jel se to mogu prijaviti ekipe samo sa podrucju bih il sa cjelog balkana?

tesko da ce se okupit 16 ekipa , postoji vec cro 5on5 ladder na kome mogu ucestovati ekipe sa cjelog balkana a nema nas mozda 5 teamova prijavljenih, a glavni razlog jeste neda se nikome peglati sa aequitasom i ostalim folovima

a za ove novo nastale timove koje primaju nove membere. postoji pravilo barred members koji moraju cekati oko 7 dana da bi mogli igrati za team,
Ovo je samo za BiH, jer da vidim(o) imal ista od BiH sectiona (www.esl.eu/ba), nije problem ako je igrac-dva iz HR, al ne cijela ekipa. I jos nesto, ovo nije ladder vec cup, ogromna razlika.
Ukoliko je nekom potrebno CS znanje

http://www.gamers.ba/forum/1/59587/privatna-skola-cs-a/
Ma 5 v 5 najjace.

Ako nekom bude trebao igrac javi , posto ovaj moj sad klan nije jos sto posto formiran , nismo nabavili steamove.

Pa et kome treba , gb ..
VioleN je napisao/la:
Ma nije pitanje dal to "rules" il ne, meni treba da covjeku kazem da li ima, il nema 16 ekipa, i ako ima kako zele igrat. Kerime nemoj spamati bezveze ko kakvo dijete, fino napises misljenje svoje u par recenica, i da li mozes naci 5 igraca sa steam-om koji su spremni igrat.
emire ti znas da ja imam svoje potijevce uvjek 5 steam online da igramo tako da nije bezz kad bi bila liga prijavio bi rado ekipu
dva na dva
Brate racunaj na so sick :D

sS <deSire.>
sS <d0sT4.org>
sS <maliShoo.>
sS <vUckO>
sS <wakillY.>

MENAGER: sS <CiCk0>

by d0sT4.org

:D:D:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.